zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

Kasia

GOLINDA ja kupuje dokładnie to co Michał chce miec. On akurat nie jedt wszystkochcacy wiec problemu ze zbyt długą listą nie ma. Maja tez ma sprecyzowane lubisie ;)
I nie dumam juz czy mi sie zabawka podoba czy nie (oczywiście granice sa) bo w ten sposób tworzą sie te góry nieużywanych zabawek.
Zapytaj Niny co chce dostać :)

Dla maluchów to teraz fajne drewniane zabawki sa w lidlu.
Nina ma domek dla lalek? Sa fajne mebelki.

No i oczywiście nieśmiertelne ksiazki :)

jestynka

u nas mieli za dużo i wywalali bez sensu. przez dwa tyg. obserwowaliśmy czym się bawią i te zabawki zostały. W efekcie końcowym bawią sią tak samo,a mają do sprzątania duuuuuuuuuuużo mniej
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: Kasia w 23 Lis 2016, 19:16:45Zapytaj Niny co chce dostać

Wiesz, co mi powiedziała?

"Ja w sumie wszystko mam."

golinda

Cytat: Kasia w 23 Lis 2016, 19:16:45Nina ma domek dla lalek?

ma. stoi u dzińków w pokoju, a oni go używają jako podstawkę przy szafie, kiedy potrzebują wyjąć jakieś ubrania :D

Kasia

golinda no to rzeczywiście klops
w takiej sytuacji poszłabym w książki, może jakaś fajna seria, która chciałaby kolekcjonować, te tajemnice (biuro detektywistyczne) sa fajne.
A może jakiś ciuch, torebka, bizuteria? może jakies fajne materiały papiernicze (Michała koleżanki lubia takie dostawać na urodziny, teraz trolle sa modne), długopisy żelowe, jakieś brokaty, coś co ją zajmie a potem się wyrzuci i klamota nie będzie ;)

golinda

kupiłabym jej ten długopis 3D, ale nie wiem czy to nie będą pieniądze wywalone w błoto

teściowa ma jej kupić zestaw do tenisa (sukienka, bluza, torba, buty) - ucieszyła się jak jej powiedziałam, że może by to dostała pod choinkę

marax

no własnie co to jest 3d bo moja tez truje ale mam przeczucie ze bedzie to totalny badziew ile to kosztuje ?

didi_loczek

Ja chłopakom zamówię na pewno po książce:

https://www.lostmy.name

Wojciech chce też monopoly.

Nie wiem jeszcze co dla Antka  :mysli:.

golinda

Cytat: marax w 24 Lis 2016, 10:06:51
no własnie co to jest 3d bo moja tez truje ale mam przeczucie ze bedzie to totalny badziew ile to kosztuje ?

warto to zamówić na aliexpres
u nas za drogo

elve

właśnie sie ockneliśmy, że nie mamy upominków mikołajowych dla klasy, podrzucicie coś?
w zeszłym roku dostali łamigłówki czu-czu

indywidualne za 20, max 30zł, albo dopuszczalny prezent dla całej klasy np gra planszowa czy coś
myślałam o twisterze

jestynka

A co dla Jędrzeja? On ma 6 Mikołajki 7 urodziny a potem święta.  Do komplety moglby mieć imieniny pod koniec listopada ;) dużo rzeczy dla dwulatkow już mamy i to komplikuje. Errata, kota macie już pomysły?

marax

Cytat: elve w 24 Lis 2016, 20:44:58
właśnie sie ockneliśmy, że nie mamy upominków mikołajowych dla klasy, podrzucicie coś?
w zeszłym roku dostali łamigłówki czu-czu

indywidualne za 20, max 30zł, albo dopuszczalny prezent dla całej klasy np gra planszowa czy coś
myślałam o twisterze
nasi jadą do fabryki bąbek zamiast mikołaja

niewiemjaka

u nas w skole beda miec planetarium (spodobalo im sie) i jakas slodycz chyba tylko

konwalia

Ja nie kota ale dla Jana mam warsztat narzędziowy drewniany

A Dagi kupiłam tylko Lego friends,  teraz chce jeszcze gitarę elektryczna (ma drewniana po mnie) i lalkę LA lalla

konwalia

A dla dziewczynek koty i Dagi kuzynek kupiłam sakwy rowerowe dziecięce z Basila

magdalinska

Kuba na mikołaja dostanie Lego i kostke rubika, szym mały pociag z tomków. na gwiazdke chce kupic jakas gre.
Zabawek maja stosy

kotabma

jestynka,  ja dla Jana kupilam takie klocki:
http://allegro.pl/innowacyjne-klocki-magnetyczne-od-1-roku-zebatki-i6219004465.html

poza tym Jan uwielbia śróbki, rozkręcanie, skręcanie, narzędzia wszelkiego rodzaju. Coraz lepiej sobie z rym radzi.

Poza tym wrzucił do wanny pełnej wody komórkę M wiec musimy kupić nową komórkę :D

kotabma

Dla Zosi kupiłam maszynę do szycia dla dzieci, koraliki do spryskiwania wodą, projektowanie ubrań - książeczki, haft krzyzykowy i ubrania ;)
Dla Marty gadającego bobasa i Olafa, mały zestaw koralików na wode i ciuchy.
Dla Dagi -lego i bluzkę.

niewiemjaka

jezusie nic nie kupilam ...

a czy ktos ma klocki geomag ? fajne to jest? Wiktor lubi budowac, zaproponowalam chrzestnemu lego, ale pytaja o to, fajne to jest ?

Kasia

wiecie, że mój Michał ma jeszcze kilka pudełek lego nie otwartych od czerwca lol lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka, fajne, ino nie jest tanie - Fran nie ma, ale u kuzyna jak wizytuje to jest to hit ;) tylko trzeba jednak kilka więcej tych patyków i kulek mieć, żeby zrobić coś fajnego niż 12-16 ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

margareta

Cytat: niewiemjaka w 28 Lis 2016, 12:10:00a czy ktos ma klocki geomag ? fajne to jest?
Bardzo fajne. Im więcej elementów, tym ciekawsze konstrukcje można układać.

niewiemjaka

aha :) dzięki!

Kasia no co Ty!
Wiktor uwielbia właśnie nowe otworzyć i jedzie z instrukcją :D
obecnie nie dostaje od daaaaawna nowych, więc bawi się pudłem tego co ma

ale generalnie u chrzestnego poprosiłam o klocki dla obu, bo klockami się bawią CODZIENNIE obaj,
więc tak naprawdę to najlepsze zabawki dla nich :)

ziuta

Cytat: niewiemjaka w 28 Lis 2016, 12:10:00a czy ktos ma klocki geomag ?
my mamy, ale szału nie ma
młoda zupełnie niezainteresowana, Karol układa sporadycznie, może raz na miesiąc, może rzadziej
oboje zdecydowanie wolą klocki waflowe, więc od Mikołaja zamówiłam te incastro

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 28 Lis 2016, 12:40:23Kasia no co Ty!Wiktor uwielbia właśnie nowe otworzyć i jedzie z instrukcją obecnie nie dostaje od daaaaawna nowych, więc bawi się pudłem tego co ma
wiesz, on w czerwcu dostał ze 15 zestawów lol bawi się cały czas tym co ma ale zapału do otwierania nowych nie ma .....
Majka też klocki uwielbia ale ona buszuje w duplo :)