zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

Wszelkie koraliki, zestawy do robienia biżuterii i inne zestawy do prac handmade, gry planszowe, LEGO friends.

golinda

znacie te klocki?

http://incastro.pl/

byłam dzisiaj na gali finalistów konkursu Dobry Wzór w Instytucie Wzornictwa Przemysłowego i te klocki były nominowane do nagrody, oglądałam je, wydają się ciekawe. kupię, bo Blanka uwielbia klocki i super rzeczy układa

a finalistką była też moja koleżanka, która zrobiła Memolę :) którą nadal reklamują moje dzieci ;)
http://natuli.pl/wp-content/uploads/2016/03/memola1-1.jpg

mika

Incastro nie znalam ale podobna zasada jest w klockach plus plus a te mogę polecić :)

mika

A Memola super, widziałam u przyjaciółki :) Ninka jaka malutka :)

zosia2007

Cytat: mika w 21 Paź 2016, 07:51:21
Incastro nie znalam ale podobna zasada jest w klockach plus plus a te mogę polecić :)
tak, plus plus są fajne, P je uwielbia :)

magdalinska

fajne te klocki, pomysle nad nimi na mikołaja
my mamy takie duze, wafle, ale fajnie z nich Kuba buduje, na tyle na ile pozwala ich wielkosc i ilosc klocków ;)

golinda

Cytat: magdalinska w 21 Paź 2016, 11:37:37my mamy takie duze, wafle, ale fajnie z nich Kuba buduje, na tyle na

te duże też mamy, bliźniaki dużo budują, zwłaszcza Blanka

niewiemjaka

u nas najlepsze są duplo, no i małe lego
wafle mamy, ale rzadko, z duplo budują codziennie

kotabma

U nas te rządzą duplo. Cala 3 się mini bawi 😀
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

Kasia
o takim wózku jak wkleiłaś myślę dla chrześnicy,
ale się jeszcze waham czy taki wiklinowy czy jednak plastikowy rozkładany ..., bo takie widuje czasami po osiedlu
mi sie taki wiklinowy podoba, ale sporo miejsca zajmuje i ciężki w porównaniu z plastikowym roooszofym dla dziecka, tylko dziecko bedzie 1,5 roku mialo :/ i nie wiem czy jest sens

może zapytać rodzica ? :D

jo_miekka

Ja się wypowiem.
Jagoda dostała na roczek taki uroczy drewniany. No śliczny. Nie bawiła się nim ani mając rok, ani później. No może powiedzmy sporadycznie.
Jak miała dwa lata, to zaczęła marzyć o takim składanym plastikowym różowym a jakże, z którym ma podwórko się wychodzi. No i cóż zrobić. W tym wypadku róż i plastik wygrywa.

Kasia

Ja wszystkie te tradycyjne metalowoplastikowe wózki parasolki sprzedałam ;)
w zamian kupiłam ten wiklinowy, bo ten mi się najbardziej podobał :)

fajne sa jeszcze drewniane, sporo dziewczyn na strefie swoim córkom kupowało ale dla mnie wiklinowy był idealniejszy :)

kupiłam taki z wiklinowej wsi - mają dobre ceny i mają wózki wiklinowe i naturalne i bielone

fajne też ma kejka - sa na allegro, na olx i mają swoją strone www ale sa trochę drożsi

jeszcze lilu są ale drogie

Najtaniej masz w Lesznie za Błoniem i Babicami
55 zł chyba za kompletny wózek
http://www.wiklinaleszno.pl/42,dza-002-wozek-dla-lalek-z-pelno-plecionym-daszkiem.html

Kasia

no i nie polecam Wiklandu za Piasecznem, to oni mnie tak miło z wózkiem obsłużyli ;)
http://wikland.waw.pl/index.php/nggallery/page/13?page_id=9

niewiemjaka

Cytat: jo_miekka w 02 Lis 2016, 11:17:38Ja się wypowiem.
Jagoda dostała na roczek taki uroczy drewniany. No śliczny. Nie bawiła się nim ani mając rok, ani później. No może powiedzmy sporadycznie.
Jak miała dwa lata, to zaczęła marzyć o takim składanym plastikowym różowym a jakże, z którym ma podwórko się wychodzi. No i cóż zrobić. W tym wypadku róż i plastik wygrywa.
ano wlasnie takie mnie naszły obawy

te wiklinowe są piękne!  nie wiem czy tylko aby praktyczne dla dziecka, stąd me wahania, podpytam mamy małej, ona tez lubi dosyć ładne rzeczy, pytanie czy w tym temacie ma jakieś plany
:)

Kasia dzięki za przekrój, mi sie podobają takie właśnie jasne, delikatne, cudne są

Kasia

niewiemjaka, moja Maja tym wózkiem bawi się częściej niż np. takimi spacerówkami parasolkami (miała ich kilka i się denerwowała, że jej wszystko z niego wypada, ze nie można nić powkładać więcej.
a w tym i lale wozi, swoja ulubioną Myszkę Minnie i lalę Metoo
często również wózek spełnia rolę transortową dla różnego typu drobnego badziewia.

Będzie kiedyś chciała wózek plastikowy i rózowy to pomyślimy :)

Kasia

jakby co to wiklinowa wieś ma taniej chyba na olx niż na oficjalnej stronie
i jeszcze w wiadomościach na olx udaje się dogadać co do lepszych warunków zakupu :)

Kasia

przy tych wiklinowych trzeba pamiętać że to hand made i nie zawsze sa takie idealne i równiutkie jak te plastikowe z taśmy produkcyjnej :)

niewiemjaka

Cytat: Kasia w 02 Lis 2016, 11:28:33lalę Metoo
ojej az sparwdziłam co to :D

Kasia dzięki! no właśnie, wiklinowy jest taki dosyć pakowny to też plus :D i dzięki za namiar, ten szare gwiazdki słodki

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 02 Lis 2016, 11:55:05ojej az sparwdziłam co to
tylko broń Boże aby Cie nie naszło w Pl kupować ;)

salsa

Moi rodzice chcą kupić Lili na  urodziny włsnie wózek, ja nie mm pojęcia jaki, b oczywiście ja mam wybrać... ona wozi miśki i kicię kocię autkiem-jeżdzikiem ....

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

konwalia

Cytat: Kasia w 02 Lis 2016, 11:56:49
tylko broń Boże aby Cie nie naszło w Pl kupować ;)

Fajne te lale,  skąd?

Kasia

Cytat: konwalia w 02 Lis 2016, 12:20:59
Fajne te lale,  skąd?

zwykła maskotka, moja Maja ją lubi ale nie przeceniałabym tej lalki ;)
po prostu polska firma, która określa się mianem oficjalnego dystrubutora (gówno prawda) zrobiła dobra robote i lalkę nieźle wypromowała. Porozdawali lalki blogerkom ;) na insta, na fb się produkują ile mogą. Weszli w środowisko handmadowców itd. ;)
a to zwykła maskotka z Chin, świetnie wypromowana, nic więcej.
Jest dobrze wykonana, miękka i tyle (moja Maja woli szmaciane lalki, gumowymi bobasami się bawi ale nie ma tego szału co na szmaciane lale maskotki.
w Chinach kosztuje 20 zł, to chińska marka metootoys.com
w Pl około 100 zł
tzn rozumiem cenę, bo przecież firme trzeba utrzymać, laki były rozdawane itd. Ceny nie kwestionuje, natomiast nie polecam kupować w tej cenie ;) ;)

konwalia

Czyli pewnie aliexpress

konwalia

Daga miała drewniany wózek pchacz do nauki chodzenia.  Teraz ma replikę różową  Peg perego pliko,  ale szału nie ma

golinda