zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

zuzia

rubin04,
a audiobooki?

salsa

o, jakie super te wózki !! ten ostatni najfajniejszy :) dzięki !!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

rubin04

Cytat: zuzia w 03 Lis 2016, 12:22:07
rubin04,
a audiobooki?
dla mnie słaby pomysł...
my na przykłąd zupełnie nie słuchamy, dzieci w pokojach nie mają jeszcze odtwarzaczy.

salsa

Cytat: rubin04 w 03 Lis 2016, 13:17:52
dla mnie słaby pomysł...
my na przykłąd zupełnie nie słuchamy, dzieci w pokojach nie mają jeszcze odtwarzaczy.
moje mają radio z odtwarzaczem CD I puszczam im piosenki, audiobooki ( Aleks najczęściej puszcza sam Elmera czytanego przez Kowalewskiego, Reksia czytanego przez Stuhra oraz Bajki na dobranoc czytane przez Dymną) – bardzo to lubią.

rubin04

no u nas muzyka leci na dole, i albo z pendrive albo jakos komp jest podłaczony z "wieżą"
nie mamy odtwrzacza na cd, a dla dzieci to bysmy na górze musieli miec chyba dwa, bo każde spi u siebie przecież.
A na dobranoc u nas to czytamy ksiazki my, a potem to spać :)

Kasia

rubin, my Michałowi kupiliśmy odtwarzacz bo jest przydatny w nauce.
do angielskiego jest dołączone cd i często maja zadawane odsłuchanie czegoś tam, nauczenie się piosenki czy czytanki z CD.
Ja mu zapętlam taka lekcję na repeat i mu leci a on się bawi rysuje albo właśnie powtarza. Świetna sprawa.
Ja dzieciaki do nas przychodzą od Michała z klasy to często im puszczam pracę domową w tle. wychodzą nauczeni :D

salsa

Cytat: rubin04 w 03 Lis 2016, 13:44:39
no u nas muzyka leci na dole, i albo z pendrive albo jakos komp jest podłaczony z "wieżą"
nie mamy odtwrzacza na cd, a dla dzieci to bysmy na górze musieli miec chyba dwa, bo każde spi u siebie przecież.
A na dobranoc u nas to czytamy ksiazki my, a potem to spać :)
moje razem się bawią, wiec w jedym pokoju im wystarcza poki co
u nas te audiobooki to lecą im jak oni się bawią, tak samo muzyka, Aleks sam tym zawiaduje, włącza sobie co tam chcą słuchać
na dobranoc tez my im czytamy-to jest zamiast bajek w TV/kompie/tablecie, bo nie oglądają niczego.

rubin04

no u nas jak odrabiamy angielski to na kompie mam mp3 ściągnięte z tymi piosenkami, tekstami i puszczam.

A jak dzieci się bawią same to juz w tle zazwyczaj nic nie leci bo albo są na dworze, a jak w domu to i tak latają miedzy pokojami więc bez sensu, a jak juz przy klockach P siedzi to czasem ma przenośny głosnik i mu właczam muzykę. W sumie musze M powiedziec by bajki na mp3 sciągnał to spróbuje mu puścić, zobaczymy jak to pójdzie.
No ale odtwarzacza na CD nie mamy za bardzo i bez sensu nam chyba kupowac jak wszystko mamy przez net puszczane albo bluetooth.

salsa

u nas to miało sens, bo ja puszczam dzieciom od urodzenia muzykę, a jednak nie chciałam przy łóżeczku ustawiać im laptopów itp. - teraz przy Lili to w ogóle ma wielki sens, bo ona musi słychać jak najwięcej
oni czasem biegają a czasem się bawią autkami, klockami, oglądają książeczki - ale Aleks lubi słuchać, on by najchętniej miał czytane cały dzień, ja już wymiękam czasami, te audiobooki ratują mi życie, czasem też zasypia przy tym , po tym jak mu przeczytam np. 5 opowiadań
radio z odtwarzaczem jest małe, do ich dyspozycji, mogą sobie z tym robić co chcą, laptopa bym tak im nie dała - za bardzo go lubię :D :D to radio jeździ tez z nami na wyjazdy, korzystamy często
jak sa na dworze to wtedy nie słuchają, wiadomo :)

Angie

A dajcie jakieś pomysły na prezent dla chłopaka.  Bo Leo za chwilę świętuje.  O czymś do pchania myślałam żeby go do chodzenia zachęcić.

salsa

Angie, Lila na 1 urodziny dostała prezent, który jej się fajnie sprawdził - takie auto-jeździk z pchaczem z tyłu - ona sobie to pchała, zjeździła na tym i zwoziła miśki ;) cały czas jest   w użyciu

zosia2007

Cytat: Angie w 03 Lis 2016, 14:13:03
A dajcie jakieś pomysły na prezent dla chłopaka.  Bo Leo za chwilę świętuje.  O czymś do pchania myślałam żeby go do chodzenia zachęcić.
ja mam taki pchacz, przyjedz i zobacz czy Leo się spodoba. M z tym śmigał, zresztą nadal to nosi ;)
http://www.empik.com/vtech-chodzik-pchacz-gawedziarz-vtech,p1125735150,zabawki-p?gclid=CImHveXVjNACFabUcgod6MQBeA&gclsrc=aw.ds

salsa

tez mamy takie coś, po Aleksie, u nas już nieużywany, ale oboje się bawili :)

Kasia

Cytat: zosia2007 w 03 Lis 2016, 14:16:29
ja mam taki pchacz, przyjedz i zobacz czy Leo się spodoba. M z tym śmigał, zresztą nadal to nosi ;)
http://www.empik.com/vtech-chodzik-pchacz-gawedziarz-vtech,p1125735150,zabawki-p?gclid=CImHveXVjNACFabUcgod6MQBeA&gclsrc=aw.ds
Maja też podobnego z Vtechu miała, bardzo go lubiła :)
mocny sprzet, u nas spadł kilka razy ze schodów i dalej cały i działał ;)

marax

Rubin zabawki ikea ? 'Maja takie do żonglowania machania itp

rubin04

konwalia

Czy widzialyscie gdzieś Lego friends w super cenie?

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia, tu są najtańsze w necie wg mnie:

a dodatkowo zakładka z pormocjami ma często lego friends:
http://www.fabrykazabawek.eu/promocje-tanie-klocki-lego
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

Lego co roku od końca października ma wyższe ceny.  Im bliżej świąt tym drożej.

konwalia

Dziękuję,  mi nie zależy na konkretnym zestawie.  Wiem że teraz drożej, ale dopiero zaczęła się bawić a jakieś miód roku

elve

Pomocy, na sobotę potrzebuje prezent dla chłopca, 7 latka. O solenizancie Anna potrafi powiedzieć, że lubi grać w piłkę i zbiera karty z piłkarzami. To nie pomaga

martullek

Teraz są takie zestawy z eksperymentami. Może coś z tego?

zuzia

Cytat: elve w 17 Lis 2016, 19:40:32
Pomocy, na sobotę potrzebuje prezent dla chłopca, 7 latka. O solenizancie Anna potrafi powiedzieć, że lubi grać w piłkę i zbiera karty z piłkarzami. To nie pomaga
pomaga!
oprócz tego co doda napisała jest np. gra w kapsle (piłka nożna)
ta też jest fajna
http://www.empik.com/egmont-gool-gra-planszowa-egmont,p1097103227,zabawki-p?gclid=CMm49pjLsNACFcoAcwod7IwMDA&gclsrc=aw.ds

Kasia

Dlaczego nie pomaga?
Kup karty, są małe paczuszki, są większe zestawy w puszce (50zl w smyku), za ok 30zl sa albumu.
Piornik, worek, ołówki, długopisy etc z motywem piłkarskim, ulubionym zespołem - duże widełki cenowe, jest w czym wybierać ;)
No i piłka sama w sobie

elve

ale ja nie wiem jakie te karty zbiera (bo chyba nie ma tylko jednego rodzaju) i nie wiem jakiej drużynie kibicuje - co jak nie trafię :rotfl: