zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosia2007

A na zaproszeniu nie masz numeru do potwierdzenia przybycia? Ja tez nie wsYstkich rodziców znam ale zawsze jest numer tel do mamy lub taty podany aby właśnie potwierdzić przyjście dziecka

ishka82

właśnie nie ma, sama byłam zdziwiona ;) no nic, może spotkam rodziców w szatni i spytam...albo sama coś wymyślę 

Kasia

ISHKA ja na takie okazje wydaje max 50zl.
Lego, auta czy chociażby czu czu.

ddu

Hela chodzi na takie imprezy prawie co tydzień... staram się kupować prezenty za 30-40 zł.
zwykle książki, puzzle, płyty z piosenkami dla dzieci, kiedyś trafiłam fajną grę w super promocji

mam wrażenie, że niektórzy rodzice kupują chyba za 100, ja uważam, że to gruba przesada...

w jednym tygodniu Hela była na 3 imprezach: czwartek, sobotę i niedzielę. imprezuje więcej od nas
a gości tyle, co - "za moich czasów"- jak na osiemnastkach....

ishka82

nie no, ja myślę, że 50zł, to absolutna górna granica, jak się uda, to planuję wydać mniej ;) i dzięki za propozycje, właśnie o to mi chodziło, bo mam dziewczynkę i nie mam rozeznania w w chłopięcych zabawkach

magdalinska

ishka Kuba uwielbia ostatnio auta z "Aut", albo samoloty z Samolotów. No i niezmiennie lego. Puzzle poszły w odstawke

ddu

Ja właśnie niedawno kupowałam Boryskowi puzzle a z aut a do tego jakiegoś audiobooka

kotabma

to ja widze ze u nas prezenty zamykaja sie w kwocie 30 zl a nawet w mniejszych.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: ddu w 22 Lut 2015, 18:38:26
mam wrażenie, że niektórzy rodzice kupują chyba za 100, ja uważam, że to gruba przesada...

To zależy za ile kupią. Ja dla synka znajomych kupiłam lego za 50 zł które normalnie na Allegro kosztowało 80. :)
Czesto trafiam takie okazje ze prezent wart wiecej ale ja za niego dużo mniej kupie.
Np. Samoloty z mattela miałam po ca 21 zł (dokładnie nie pamietam) gdy były kne tylko w smyku za 50zl :)

Ja zawsze mam określony max budżet, z reguły 50 zł i szukam fajnej zabawki, porządnej bez wzgledu czy ona kosztuje 10 czy te max. 50zl :) nie szukam najtańszej, nie patrzę ze normalnie prezent jeśt wart wiecej czyli "za drogi". Mam budżet, jak kupie gos fajnego tanio to ok. Jak kupie cos w promocji bardzo drogiego normalnie taniej tez super.

To lego to wszystkim dzieciakom na urodziny i pod choinke pokupowalam, hurtem wzięłam bo okazja była super, ja zmiescilam sie w budżecie a dzieciaki dostały wypasione klocki.

Kasia

Teraz sa fajne te anry birdsy star wars w Tesco, z naklejkami 22 zł kosztują. Imo super prezent dla chłopaka (nie dla rodzica bo rodzic widzi kolejnego pluszaka). U Michała przy poprzedniej edycji był szał i teraz tez jest. I "tylko" 22zl.

Justynna

Cytat: ishka82 w 22 Lut 2015, 16:22:48bardzo polecam klocki wafle firmy marioinex :)
O tak. Też polecam wafle. Lubimy bardzo.

ddu

ja też zawsze kupuję "antypopkulturowe" prezenty, jak to nazywa mama Janeczki, nie znam się nawet na kucykach, a co dopiero na birdsach.
jak mi H mówi, że Pola uwielbia kucyki, ma ich tysiąc, kupmy jej kucyka, to ryzyko, że ma takiego, jak kupimy , jest ogromna. że nie ma książki "Babcia na jabłoni" albo o cyferkach z Dwóch Sióstr (to chyba nie było 2S, ale jakieś fajne wydawnictwo, książka mocno "artystyczna") mniejsze ;)
a te kucyki i tak na pewno dostanie

Kasia, pewnie, ja też tak się staram. ostatnio na promocję gier trafiłam... zawsze staram się kupować fajne prezenty, kt. ucieszą dzieciaki albo się "przydadzą", jak ta książka o cyferkach

talula

Kiedyś ktoś pokazywał drewniany parking/garaż. ..Zosia może?  Znacie jakieś,  które warto kupić?  chodzi o drewniany, taki na dłużej, , plastikowy wytrzymał. ...chwilę.

Justynna

sputnik, moja chrześnica dostała teraz na urodziny, jest zachwycona. A mnie to on się zupełnie nie podoba  lol
Nie lubię grająco-gadających zabawek.

zosia2007

Cytat: talula w 27 Lut 2015, 10:28:57
Kiedyś ktoś pokazywał drewniany parking/garaż. ..Zosia może?  Znacie jakieś,  które warto kupić?  chodzi o drewniany, taki na dłużej, , plastikowy wytrzymał. ...chwilę.
tak, ja mam z mothercare ten:

fajny i bardz wytrzymały, choć plastikowy jest też ten z fisher price:
http://cokupic.pl/produkt/Fisher-Price-Little-People-Parking-Garaz-Rampa-j8

nionczka

Moja nie bawi sie prawie żadnymi zabawkami. Jedynie lego i pluszowe pieski wszelekich ras sa stałe w użyciu. No i planszowki, ale tu już najcześciej potrzebuje towarzystwa. Chociaż potrafi tez sama grać w warcaby na dwie ręce albo w było sobie życie jako czterech graczy. Generalnie powinny być wypożyczalnie zabawek, zeby tego ńie kupować.

Justynna

Cytat: sputnik w 27 Lut 2015, 12:49:08Ale ja się nie pytam co się dzieje w momencie otrzymania tylko po kilku miesiącach :D
To napiszę w maju ;)

ishka82

Cytat: sputnik w 27 Lut 2015, 10:57:57
ishka82, I jak Furby? Miałam zapytać kilka miesięcy po otrzymaniu.  Zdawaj relację :D.
Ja nadal jestem na nie ale Alicja nadal jęczy...To już będzie 1.5 roku jak jęczy :D.
jak by to ująć, szału nie ma dupy nie urywa ;) :P zabawka, jak zabawka, pierwszy szał minął dość szybko i już Furby jest mało w użyciu ;) najwięcej się nim bawi, jak ma dostęp do aplikacji na smartphona, na szczęście na mój system (windows phone) nie ma możliwości zainstalować, więc bawi się tym tylko jak tata jest w domu, ale też w granicach rozsądku :) na początku puszczała mu muzykę, sprawdzała na co i jak reaguje, starała się zmieniać mu osobowość, teraz Furby głównie śpi lol ale nie zgodzę się z opiniami, ze to uciążliwa zabawka, owszem, jak akurat się nim bawi, to jest hałaśliwy i wnerwiający, ale wystarczy go położyć na plecach i w ciągu kilkunastu sekund "zasypia" i wcale nie jest bardzo czuły i nie "budzi się" sam ;) na początku Domi z nim spała, to ze 2 razy zdarzyło się, że zaczął w nocy gadać lol ogólnie nie żałuję, że go dostała, bo bardzo chciała i w sumie lubi do tej pory, ani myśli oddać ;) ale ona na co dzień zawsze wolała prace plastyczne, klocki (obecnie szał na wafle z marioinexu) i inne takie, ale jest pula zabawek pożądanych, które chce mieć, żeby mieć, bo są modne, bo dzieci w przedszkolu mają ;)

Justynna

Cytat: sputnik w 27 Lut 2015, 13:21:53Alicja ma urodziny w kwietniu :rotfl:
to przypomnij mi za miesiąc, zapytam sis jak się miewa Furby i jego właścicielka ;)

konwalia

spu kup używany od kogoś z kartonem(jak toto jest w kartonie)

ishka82

Cytat: sputnik w 27 Lut 2015, 13:21:53
Jedyna nadzieja w Ishce, która napisze, że odradza wszystkimi członkami zakup tej straszności......:D
przepraszam, że zawiodłam lol

ishka82

Cytat: konwalia w 27 Lut 2015, 13:27:46
to jest bardzo dobry pomysł ;) :D

Justynna

Cytat: konwalia w 27 Lut 2015, 13:27:46
o właśnie, bo cena F. wysoka.

ishka82

a jak teraz Domi wymyśla o czym marzy i są to zabawki, o których wiem, ze będą w użyciu kilka dni i koniec, a są drogie, to mówię, ze już Furbym miała się bawić, a bawi się mało i że jak chce następną tego typu, to muszę sprzedać Furbyego, bo pieniędzy na tyle zabawek nie mam i temat ucicha, bo jednak lubi tą paskudę i pomimo że dość mało go już używa, to oddać nie chce za żadne skarby

ishka82

tylko zwróć uwagę, żeby to był furby boom, a nie starsza wersja, bo tylko one działają z aplikacją, o ile oczywiście zamierzasz Ali pozwolić na zabawę w aplikacji ;)