zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

salsa

Cytat: golinda w 18 Gru 2014, 19:56:53nie pozbawiaj mnie złudzeń :D
wole zawczasu zadbać o Twoje dobre samopoczucie :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

Salsa,  w smyku jest taka wyścigowa i wkrętarka do rozkrecania tej wyścigowy. Fajne.
Duplo też spoko, mam sporo jeszcze po Kubie.
Układanki.
Mozaikę od mojej mamy zamówiłam.
Wzięłam też tor ze Stacyjkowa. Ale Szymon mój to jest bajkowy. Resorakow mamy ponad 200, ale teraz poszliśmy w carsy, ale to bardziej przez Kubę. Drogie, ale świetnie wykonane.

salsa

moj bajek nie oglada, nie wykazuje zainteresowania, nadal jak cos to obejrzy dwie reklamy (jesli w reklamie "auto jedzie " albo "kotek biegnie" :D )
lego mamy spor, na razie średnio go to zajmuje, dziś jeżdził po mieszkaniu autkami, grał w piłke a potem bawił się balonami
na koniec zajął się toczeniem rolek z taśmą :P
układanek mam sporo, klocków innych niż lego dwa pudła

warsztat tez juz dostał....

masakra z tymi zabawkami !!

zosia2007

salsa a ciastolina?
mój P bardz lubie się nią bawić, już ponad 2 lata

salsa

Cytat: zosia2007 w 18 Gru 2014, 20:56:01
salsa a ciastolina?
mój P bardz lubie się nią bawić, już ponad 2 lata
tak, chyba mu smakuje-jadł ostatnio u sasiadki lol
takie rzeczy to niech oni sobie robia w zlobie ja nie moge na to patrzec lol

salsa

feeling fajne to cos tym bardziej ze Aleks ma tez faze na kolory w klepie ciagle co jaki ma kolor

golinda

Cytat: salsa w 18 Gru 2014, 21:29:00tak, chyba mu smakuje-jadł ostatnio u sasiadki lol

lol

też uważam, że z zabawkami masakra
za dużo tego badziewia. a moi sobie coś znajdą i się tym bawią
dzisiaj B. miała pojemnik od blendera, a I. podawał jej końcówki od miksera - i tak się bawili.
w salonie caaaały kojec kolorowego, plastikowego gówna

golinda

Cytat: salsa w 18 Gru 2014, 21:29:00takie rzeczy to niech oni sobie robia w zlobie ja nie moge na to patrzec lol

:highfive:

to też jest ponad moje nerwy

kotabma

stixy http://mamagama.pl/wikki-stix-kreatywne-sznurki-wikki-stix-superdlugi-zestaww-tubie.html
ja bym sznurkow nie kupowala bo moje maja manie wiazania sobie wszystkiego wokol szyi. czasem wystarczy minuta i tragedia gotowa. ostatnio Zosia załozyla marcie na głowę reklamówke - zeby bylo smiesznie

justynaaaa2

ja ostatnio w żłobie malowałam z A. farbami i ciężko mi to sobie wyobrazić w domu :crazy: już tam mi było słabo, M. miał więcej cierpliwości

kotabma

salsa to niech Mikolaj mu przyniesie kurs nauki plywania ;)

niewiemjaka

Cytat: kotabma w 18 Gru 2014, 22:17:28
albo bilet do jakiegoś muzeum ciuchci czy cos
wklejal ostatnio ktoś link do pomyslow na prezent bez zabawek

salsa

Cytat: kotabma w 18 Gru 2014, 22:17:28
tylko ze Grzegorz juz go nauczył lol ale wiem wiem - doskonalenie sie przyda, na razie to on pływa głownie stylem rozpaczliwym :D
jednak wiesz, dziadkowie dlaeko mieszkają, ja bym musiała takie rzeczy załatwiać a naprawdę nie mam na to teraz czasu.

no nic dostanie ten samolot, cieżarówkę i pewnie trochę tego badziewia zabawkowego
od nas młoda nie dostanie nic a Aleks resoraki - w sumie to moja sąsiadka dobrze mowi : po co ona ma coś kupowac pod choinkę skoro dzieciaki i tak dostaną tego duzo za duzo od reszty rodziny ;)

Cytat: justynaaaa2 w 18 Gru 2014, 22:16:06ja ostatnio w żłobie malowałam z A. farbami
Aleks przynosi ze złoba ciagle jakeś malowanki, wyklejanki inne cuda na kiju - wole nie wnikac jak wygląda sala po tych zabawach i ile brudnej wody wypił przy okazji tego malowania :P

Cytat: golinda w 18 Gru 2014, 21:59:07dzisiaj B. miała pojemnik od blendera, a I. podawał jej końcówki od miksera - i tak się bawili.
w salonie caaaały kojec kolorowego, plastikowego gówna
kobieto, blender to jest cudowna zabawka !! odkąd mam termomixa i blendera w zasadzie juz nie uzywam to służy on głownie A. do zabawy lol wczesniej sobie go wydzieraliśmy :D

ddu

salsa, no własnie, po co Ty chcesz coś na siłę kupować?
jak to ma być od kogoś, a nie od Ciebie, to bilety do kina, teatru albo jakieś zajęcia muzyczne czy basen właśnie
albo ciuch

ja ograniczam zabawki bardzo
właściwie Stef nic do zabawy nie dostanie ( o ile mi wiadomo)

z Helą już się tak nie da

salsa

Cytat: ddu w 18 Gru 2014, 22:51:57jak to ma być od kogoś, a nie od Ciebie, to bilety do kina, teatru albo jakieś zajęcia muzyczne czy basen właśnie
albo ciuch
no wałsnie jak to ma byc od kogoś a nie ode mnie to bilety i inne takie musiałabym ja załatwiac, bo nasza rodzina tu nie mieszka - a ja naprawdę nie mam teraz jakos samozaparcia latac po miescie i to kupować, tym bardziej, ze ja nie widzę A. w chwili obecnej ani w kinie ani w teatrze - no chyba że on bedzie mogł aktywnie rozbrajać scenę ;)
PO kinie bedzie biegał a na basen chodzimy na multisporta i nie musimy płacić (A. wchodzi za darmo)

justynaaaa2

w zeszłym roku A. też niewiele dostał, ale teraz to już jakaś masakra  :crazy: wczoraj mama zabrała od babci wszystkie prezenty (kupione przez babcię i ciotkę) bo wigilia u moich rodziców, więc mama zabrała żeby podłożyć wcześniej pod choinkę i mi dzisiaj mówi, że to jest cały wór prezentów dla A. i ustaliłyśmy, że część rzeczy którą my kupiłyśmy nie będziemy dawać A. bo za dużo, zostanie na kolejną okazję (zająca, urodziny, dzień dziecka), dobrze że wiekowo może poczekać

jo_miekka

Ja zapowiedziałam, że ma być prezentów MAŁO i MAŁE.
Mikołajki były pod tym względem masakrą!
Jaga mało się bawi zabawkami. Ale ma rytuał układania układanek. Codziennie tych samych i w tej samej kolejności.
Lubi naklejki i trochę rysuje.

My jej nic nie kupujemy na gwiazdkę.

kotabma

to ja polece jeszce plyty z piosenkami i bajkami do sluchania, ewentualnie ogladania

marax

Ja kupiłam 3 książki w tym jedna o tym jak powstają wojny, co to są uczucia itp plus gre monopol dla dzieci

nionczka

Ja kupiłam kilkanaście ksiązek i tak jej dajemy na mikołajki, urodziny, gwiazdkę, za zęba. Ale zabawki tez są.  u nas na szczescie prezenty sa jeszcze tylko od jednej babci i koniec.  Od zawsze staramy się, zeby zabawek nie było za duzo, ale zupełnie bez zabawek się nie da. I też o to nie chodzi, zeby dzieci całkiem zabawek pozbawic. Z czasem jest coraz trudniej, bo dziecko ma juz wszystko, a bawi się coraz mniej. Wtedy ksiażki i gry są ratunkiem.
Ja w tym roku kupiłam tez bilety do teatru na urodziny, ale zapomniałam jej je dać. Bo są elektroniczne, więc je pominęłam przy pakowaniu.

nionczka

Z tymi ubraniami na prezent to tez nie jest głupie. Niedługo dzieci same będą prosić o ciuchy. Niech nauczą się doceniać takie zakupy równiez. Szczególnie jeśli kupujemy im coś z bohaterami bajek (ja tego nie robię, ale moim zdaniem to bardzo OK prezent). 

Justynna

Cytat: nionczka w 20 Gru 2014, 18:13:40a kupiłam kilkanaście ksiązek i tak jej dajemy na mikołajki, urodziny, gwiazdkę, za zęba.
Też mam kilka kupionych i schowanych ;) Jedna lub dwie będą prezentem pod choinkę.
A odnośnie ubrań to właśnie zamówiłam w Endo takie same bluzeczki dla moich siostrzenic. Nie wiem jak dziewczynki, ale siostra na pewno się ucieszy ;D

magdalinska

ja kupiłam teraz tez ksiazke, ale dostanie tylko 2 autka. ksiazke dam na urodziny. Mikołaj był wypasiony, za duzo tego dobrego w tak krótkim okresie. tym bardziej, ze chwile ma urodziny, chce mu wtedy dac jakas planszówke i bajke na dvd, ksiazke

zuzia

u M. z zabawkami masakra
ja się staram chociaż trochę to ograniczać. ale tamci dziadkowie chcą być "lepsi" i każdy wyjazd do nich (średnio co 2 tygodnie) to rytualna wizyta w sklepie z zabawkami. masakra. tylko później płacz bo tego do domu on zabrać nie może.