zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cumberland

czy znikopisy to też są jakieś lepsze i gorsze? :D
czy kupować co mi się widzi?

Kasia

Michał miał najtańszy z auchana za 20zl. Był ok :)
Trzeba sprawdzać czy "dobrze piszą ", bo niektóre to ledwo widoczne te napisy tworzą.

golinda

Cytat: marax w 01 Gru 2014, 19:14:45
moja tez chce furbiego w leclerku na promocji kosztuje 399 zł za takie g,,,,,,o mrugające oczami

moja dostała w zeszłym roku, ale raczej nie za 399
jakaś mega bzdura. marketingowe nie wiadomo co

co do gry "było sobie życie", to przepraszam bardzo, ale nie wydaje mi się, żeby to była gra dla 5-6 latków. z całym szacunkiem...
może i te dzieci są w stanie wykuć na blachę, czym jest osocze itp., ale nie wydaje mi się żeby to był zakres wiedzy dla nich i żeby to było interesujące
bajka, z tego co pamiętam, też jest dla starszych. jasne, że oglądać mogą maluchy, ale niewiele z tego zrozumieją, podobnie jak z filmu dla dorosłych

zuzia

golinda
Misiek bardzo lubi jedno i drugie. ma swoje ulubione odcinki, jest w stanie je opowiedzieć. Nikt go niczego na siłę nie uczył. Gre bardzo chciał, sam sobie na nią uskładał, dla niego są pytania łatwe, dla mnie - trudne. i luz.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 16 Gru 2014, 21:14:46żeby to było interesujące
gdyby nie bylo, to by nie grali chetnie ;)
tzn nie wiem, czy graja chetnie, ale mlody moj od roku to ogladal i w ciagu roku zrozumial leukocyty, ze lutuja wirusy i bakterie, pamieta wszystko ze zrozumieniem - pyta przy syropie, czy to ten co pomaga lutowac leukocytom, czy ten, ktory zabija za nie, czy  bakterie siedza w zebach, czym sie je leczy, wypytal stomatolog o wszystko, biedna, probowala mu po "dzieciowemu" tlumaczyc, ze zabki chore, pierdu pierdu, a ten do niej z leukocytami i bakteriami prochnicy wyskakuje i flourem myje zeby elektryczna szczoteczka, przerobilismy zagrozenie epidemiologiczne przy zwlokach golebia, goraczke krwotoczna lol sam pyta i slucha i pamieta i sie cieszy, ze mamo, zjadlem cytryne z witamina c, ktora pomoze zabijac katar z nosa lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

golinda ale widzialas ta gre tam nie ma wersji łatwiejszej pytan o osocze

marax

OO tak zwierzu moja ostatnio wyskoczyła z tekstem czy ta ebola to goraczka krwotoczna. Normalnie mi szczęka opadła na ziemię. ona non stop oglada zycie.

nionczka

moja tez jest zafascynowana było sobie zycie i rozumie co sie tam dzieje, bo to jest wyjasnione wlasnie dla dzieci.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

golinda

dla mnie to jest przykład kucia na pamięć
tak jakbym ja mówiła że moja Nina interesuje się kosmosem, więc zna teorię względności i astrofizykę
tak, mam tą grę

marax

Cytat: golinda w 17 Gru 2014, 15:56:04
dla mnie to jest przykład kucia na pamięć
tak jakbym ja mówiła że moja Nina interesuje się kosmosem, więc zna teorię względności i astrofizykę
tak, mam tą grę

wiesz pewne rzeczy trzeba zapamiętać żeby moc zrozumieć reszte. Przynam że nie wiem co dokładnie masz na myśli ? Tam np. jest pytanie który palec u nogi składa się tylko z 2 kości. Wtedy pokazałam jej RTG stopy i liczyła na autentycznym obrazie ilości kości w paliczkach stopy . Trudne to nie było bo liczy się do 3 a na pewno zapamiętała. Ja jej wszystko tłumacze.. Ona często więcej rozumie niż dorośli ludzie w POZ :)

golinda

no mniejsza z tym. też oglądałam Było sobie życie, byłam zakochana w tej bajce, ale z perspektywy czasu uważam, że nie rozumiałam tych procesów
dzieci biorą wszystko wprost

marax

Cytat: golinda w 17 Gru 2014, 16:28:20
no mniejsza z tym. też oglądałam Było sobie życie, byłam zakochana w tej bajce, ale z perspektywy czasu uważam, że nie rozumiałam tych procesów
dzieci biorą wszystko wprost
wiesz dokładnie ich często sami lekarze nie rozumieją ........... a jak rozumieli to niewiele pamiętają po studiach z budowy np. DNA

golinda

no ale lekarze nabywają doświadczenia i na tej podstawie (plus wiedza) leczą

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 17 Gru 2014, 15:56:04dla mnie to jest przykład kucia na pamięć
ja tez nie kumam ;)

nie ma w zyciu tak, ze tylko przez zrozumienie i doswiadczenie sie czlowiek uczy ;) to, ze dziecko pamieta, ze kon to sie nazywa kon to tez kucie na pamiec ;) trzeba zapamietac wyraz, nie? :> zrozumienie jest wtedy, jak slyszac kon pokazuje na konia ze zbioru 5 zwierzat domowych ;) ale gdyby w pamieci nie miala slowa kon to rownie dobrze moglabys pytac o glomula czy pirdrepa  ;)
i wlasnie dziecko musi najwiecej na pamiec, bo najmniej mu mozna wytlumaczyc calosciowo ze zrozumieniem - przeszlam to przy dymie z rury wydechowej - przy opisie zasady pracy silnika poleglam, ja se moge mowic o tlokach, co z etgo, skoro on tego nie zrozumie - zapamieta wyrazy wlasnie - tlok, silnik, benzyna, paliwo, osie - palcem mu moglam na zywo pokazac tylko kola i karoserie przeciez

www.annawilk.pl

golinda

no ale jest wiedza życiowa i zbędna. taka którą się zapomina

no nieważne, nie będę się z wami kłócić. wg mnie ta gra to tylko pamięciówka. ot! :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 17 Gru 2014, 16:38:01wg mnie ta gra to tylko pamięciówka. ot!
ale tego nikt nie kwestionuje ;) przeciez wiadomo, ze takie maluchy to na pamiec jada wszystko i maja skubance to zapamietane 100x szybciej niz my, jednakowoz chodzilo o to, ze napisalas, ze gra nieodpowiednia dla 5-6 latkow i ze to ich nie interesuje ;) no to dalysmy Ci przyklady dzieci, ktore znajduja w tym cos interesujacego i chetnie graja ;) nie ma to nic wspolnego z kwestia przydatnosci/zbednosci tej wiedzy ;)

www.annawilk.pl

golinda

no ok, dla mnie większą wartość ma umiejętność logicznego myślenia, więc jak już się mam poświęcać i grać w dziecięce gry, to wolę te niepamięciówki ;)

a nieodpowiednia dla 5-6 latków, bo one tego nie ogarniają, 10-latek już może bardziej.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 17 Gru 2014, 16:45:2710-latek już może bardziej.
10latek to juz ma w dupie takie gry, bo nie chce sie juz uczyc lol lol

www.annawilk.pl

marax

Moja to interesuje zapewne przez mój zawód . Ja wole to niż grzybki itp mam okazje jej wytłumaczyć na czym mój zawód polega .

golinda

jestem znowu pod wrażeniem tego sklepu w Arkadii, Imaginarium się nazywa
jakie tam są fajne zabawki :dreaming:
takie nietuzinkowe i design piękny. ach!

didi_loczek

Cytat: golinda w 17 Gru 2014, 17:22:43
jestem znowu pod wrażeniem tego sklepu w Arkadii, Imaginarium się nazywa
jakie tam są fajne zabawki :dreaming:
takie nietuzinkowe i design piękny. ach!

Właśnie przeglądam ich stronę, faktycznie są świetne!

golinda

A jaki sklep ładny :)
Zachwyciły mnie te wszystkie "naukowe"
Ale dziewczyńskie też cieszą oko. Nie mówiąc o rowerkach biegowych, autach na akumulatory...