zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

marax

Cytat: zuzia w 20 Gru 2014, 23:34:10
u M. z zabawkami masakra
ja się staram chociaż trochę to ograniczać. ale tamci dziadkowie chcą być "lepsi" i każdy wyjazd do nich (średnio co 2 tygodnie) to rytualna wizyta w sklepie z zabawkami. masakra. tylko później płacz bo tego do domu on zabrać nie może.
a dlaczego nie może zabrać ?

zuzia

Cytat: marax w 20 Gru 2014, 23:38:17
a dlaczego nie może zabrać ?
bo nie może
to co oni kupują zostaje u nich albo zabiera to K.
jak po urodzinach M. płakał, że chce coś zabrać to K się w końcu zgodził (to była niedziela) ale w poniedziałek dzwonił chyba z 5 razy przypominając mi, że "to nie ma prawa u mnie zostać" :crazy: więc ja dziekuję za takie coś

zuzia

hmmm... z wielką niechęcią zamówiłam dla M. od mojego brata miecz Max steela. czy on nie mógł pozostać przy resorakach?
ode mnie prezent też mnie nie porywa ... ognisty pojazd lavala... ale marzy od tym od b. dawna więc się ugięłam.

mobka

Zuzia, a skąd on wie o takich zabawkach? Kuba owszem ma kolegę, który tylko spiderman, superman. Ale my ani takich bajek nie oglądamy, ani innego kontaktu nie ma.
Ja jestem ciekawa ci tesciowie kupią.

zuzia

Cytat: mobka w 21 Gru 2014, 08:36:49Zuzia, a skąd on wie o takich zabawkach?
z przedszkola głównie
ale u K. i jego rodziców on takie bajki ogląda.
prosiłam, żeby mu nie puszczali, ale wiadomo....

aniak1211

Cytat: golinda w 16 Gru 2014, 21:14:46Cytat: marax w 01 Gru 2014, 19:14:45

moja tez chce furbiego w leclerku na promocji kosztuje 399 zł za takie g,,,,,,o mrugające oczami

moja dostała w zeszłym roku, ale raczej nie za 399
jakaś mega bzdura. marketingowe nie wiadomo co
Jaka cena :padam:
W zyciu bym za to nie dala tyle,
wiem ze u nas za 50 funtow juz mozna kupic,Dominika tez by chciala ale chyba bym oszalala z tymi dzwiekami.

U nas szalu na zabawki nie ma bo nie ma kto kupowac,z chrzestnym sie umowilam ze przeleje mi kase a ja cos kupie bo szkoda kasy na wysylke,od niege dostanie szpital dla zwierzakow,od nas wieksze pudlo lego i od drugiego brata dostala malutkie pudeleczko lego.
No i nowe miski do przytulania,jeden z tvn i drugi malutki od mojej siostry.

ddu

wracam do tematu ubrań; Hela uwielbia się stroić, uwielbia sukienki... poprosiłam teściową , żeby jej kupiła kiecki. w cocodrillo, bo tam są same ładne rzeczy, a  jeleniej nie ma wielu sklepów z ciuchami dla dzieci.
więc dostanie dwie w  miarę ładne sukienki (ja bym na takie nawet nie spojrzała, ale H pewnie się spodobają), zamist reklamówki badziewia... wiem, że to brzydko tak pisać, ale tak zawsze jest: mnóstwo bzdurnych przedmiotów.no, w ubiegłym roku była piękna kuchenka  z ikea

OlaFasola

Ddu, u nas też to jest problem. I ciągle ciężko mi tesciom wytłumaczyć, że lepsza jedna mądra i ładnie wydana książeczka niż 3 gowniane. W tym roku na mikołajki znowu było to samo. Cały worek badziewia. Najbardziej mnie rozbawiła czapka dla Mikołaja. Za mała nawet na milene, 100% poliester, a tak btw mam jakby fabrykę czapek w domu ;D

ddu

golinda

Cytat: OlaFasola w 22 Gru 2014, 09:20:44a tak btw mam jakby fabrykę czapek w domu

widocznie uznali, że "ich" lepsza
przemyśl to lol

golinda

Cytat: ddu w 21 Gru 2014, 13:38:16wracam do tematu ubrań; Hela uwielbia się stroić, uwielbia sukienki

Nina ma kilka takich typowo do zabaw w księżniczki i inne wróżki
tiulowe spódniczki, sukienki, full kolor, full tandeta
ona i Baśka (jej koleżanka) uwielbiają je

ddu

hela na gwiazdkę dostanie takie dwie kiecki. tiule i cekiny.
spódnice się podarły już :D

zuzia

Cytat: OlaFasola w 22 Gru 2014, 09:20:44Najbardziej mnie rozbawiła czapka dla Mikołaja. Za mała nawet na milene, 100% poliester, a tak btw mam jakby fabrykę czapek w domu
wygrałaś w tym roku!

marax

Kupiłam dzisiaj w aldi taka grę http://m.ceneo.pl/16685125
Naprawdę super gra na zasadzie kółko krzyżyk super wykonana duża i cena 19 zł mieli tez tej samej cenie statki

nionczka

Cytat: marax w 22 Gru 2014, 21:59:47
Kupiłam dzisiaj w aldi taka grę http://m.ceneo.pl/16685125
Naprawdę super gra na zasadzie kółko krzyżyk super wykonana duża i cena 19 zł mieli tez tej samej cenie statki

jedna z moich ulubionych w dzieciństwie!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Norka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 02 Gru 2014, 19:29:17
o jezuniu!!!! jakie cudne! muminowe i nie tylko, foremka w ksztalcie hatifnata wymiata!! lol

http://www.pikinini.pl/
Zwierzu, ja mam wszystkie + domek, jak chcesz piec to chętnie pożyczę.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Norka w 26 Gru 2014, 21:38:37
Zwierzu, ja mam wszystkie + domek, jak chcesz piec to chętnie pożyczę.
apage, plodzie piekiel lol lol znowu sie wrobie w jakies koszmarne ilosci ciasta i foremek lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Norka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Gru 2014, 21:43:16
apage, plodzie piekiel lol lol znowu sie wrobie w jakies koszmarne ilosci ciasta i foremek lol
rotfl No co, świetna zabawa na długie godziny ;D

rudasekawf

Jeszcze tu się przypomnę. Mam do sprzedania Lego Duplo Pociąg. Ktoś chętny? Jeśli nie, sprzedam na allegro.

ishka82

bardzo polecam klocki wafle firmy marioinex :) to niezmienny hit przedszkola, przez nie zawsze muszę na nią bardzo długo czekać, bo "jeszcze chwilkę mamo!" lol kilka dni temu D. dostała niewielki zestaw (50szt.) do domu i też się niemal na okrągło tym bawi i szuka sponsora na poszerzenie zestawu :D
http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-3-ce-0113&order=p&string=marioinex+klocki+wafle

ishka82

a tak BTW, Domi dostała zaproszenie na urodziny kolegi z przedszkola do figloparku, a ja zastanawiam się co kupić i w jakiej kwocie :hmm: nie znam tego chłopca, nie wiem co lubi, ale pewnie ma dużo zabawek, bo i rodzice raczej nie biedni ;) co lubią 5 letni chłopcy?

zosia2007

Ishka u mojego P teraz na 5 urodIny zaprasA sie właśnie cała grupę do sali zabaw- łącznie 25 dzieci wiec wydatków urodzinowym trochę mam. Kupuje prezentu do 50 zł, zazwyczaj pisze SMS do mamy z pytaniem czym sie dziecko interesuje, no chyba ze Jest to dobry kolega albo koleżanka Pawła to wtedy ob mi mówi co np Adaś lubi.
A jak chcesz sama wybrać to co tylko ci przyjdzie na mysl-gry, klocki lego city, samochody rożnego rodzaju, dinozaury, monster trucki, książki, samoloty. Masz duże pole do popisu ;)

ishka82

zosia2007, u nas dla grupy przedszkolnej opłaca się (jak się chce) urodziny w przedszkolu :) a figloparki dla wybranych ;) ten chłopiec i D. lubią się bardzo, ale ja bliżej z jego rodzicami się nie znam, nie mam nr. tel ;) myślałam właśnie o jakimś zestawie niewielkim lego