zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jestynka

Cytat: niewiemjaka w 24 Maj 2013, 15:02:22hmmm w sumie chyba nie bede komentowac

dlaczego?
tzn. wiem ,że obowiązku nie ma ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

Cytat: jestynka w 24 Maj 2013, 16:00:27dlaczego?
a bo jakos tak w sumie, moj komentarz jest nudny, w sensie ze uwazam ze przesadzaja i pierdolą w tej prezentacji, ze ten satanizm widza wszedzie i antychrysta i uczenie homoseksualizmu, wiec troche rzygu rzygu jak to czytam...
ale z drugiej strony zgadzam sie, że masa tych bajek w dzisiejszych czasach jest beznadziejna i glupia, ze pokazuje przemoc, złe strony wydobywa, wyciaga na swiatlo dzienne w dzieciecych bajkach paskudztwa i ohydztwa, to mi sie nie podoba, czemu to służy, co tym dzieciom pokazuje...
no i tyle, a nie chcialam pisac, coby nie zaczynac jakies nie wiem jakiej dyskusji na ten temat bo nuda.. :D

golinda

Cytat: jestynka w 24 Maj 2013, 15:24:43do mam prawie 4 latków 4 latków i 5 latków Smiley
jakie zabawki są hitami u Waszych dzieci?

u nas ciągle planetki :)

właśnie chcemy "od maluchów" kupić jej słońce i saturna ;)

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 24 Maj 2013, 15:05:20
a bo jakos tak w sumie, moj komentarz jest nudny, w sensie ze uwazam ze przesadzaja i pierdolą w tej prezentacji, ze ten satanizm widza wszedzie i antychrysta i uczenie homoseksualizmu, wiec troche rzygu rzygu jak to czytam...
ale z drugiej strony zgadzam sie, że masa tych bajek w dzisiejszych czasach jest beznadziejna i glupia, ze pokazuje przemoc, złe strony wydobywa, wyciaga na swiatlo dzienne w dzieciecych bajkach paskudztwa i ohydztwa, to mi sie nie podoba, czemu to służy, co tym dzieciom pokazuje...
no i tyle, a nie chcialam pisac, coby nie zaczynac jakies nie wiem jakiej dyskusji na ten temat bo nuda.. :D

oooo myslę podobnie
z niektórymi slajdami się zgadzam nawet, bo te bajki to są takie sobie, te monster high czy pokemony, nie wspominając i cudownych bajkach z CN

ale taki nawiedzony ton tej prezentacji powoduje że nawet jak mają rację to i tak mnie denerwują tymi tezami ;)

no i że jednorożec zły?
że książka o kupie taka zła?
harry potter?

niewiemjaka

my ostatnio Atlas geograficzny :D taki najprostszy
dostal jeszcze interaktywna mape swiata ze zwierzetami, wiec troche go to zajmuje,
ale oczywiscie roboty, ninja, star wars... ciagle cos truje :D

Kasia no to  :highfive: no bo wiesz... jak juz skrytykowali Shreka to padłam :D
ale chyba chodziło o to, że bekał, baki puszczał ? :knuje: przeciez Shrek to rozrywka, o tolerancji, przyjazni, milosc zwycieza, no nie wiem... nie znam sie....

elve

Myślicie, że źli indokrynują nasze dzieci za pomocą zabawek i bajek? że to wszystko ma drugie dno? mo jak na mój gust to raczej kwestia pieniędzy niż próba zawładnięcia młodymi umysłami
W paru kwestiach się z PPT zgadzam, głównie w kwestii estetyki

niewiemjaka

Cytat: elve w 24 Maj 2013, 16:19:57Myślicie, że źli indokrynują nasze dzieci za pomocą zabawek i bajek?
no właśnie do tej pory tak nie myślałam, raczej sprzedają to bo się sprzedaje,
no ale może jakieś lobby Homo i lobby Satan wypuszcza te historyjki ? :D

golinda

Cytat: Kasia w 24 Maj 2013, 16:15:57ale taki nawiedzony ton tej prezentacji powoduje że nawet jak mają rację to i tak mnie denerwują tymi tezami

no wiadomo, to jest katolickie myślenie ;)
ale i tak spodziewałam się ostrzejszego przegięcia

niemniej książka o kupie, pipce, czy fiutku... - dla mnie zupełny bezsens. w życiu bym dziecku nie kupiła. może jeszcze popróbujemy sobie, jak kupa jest smaczna? :bad:

Justynna

Cytat: golinda w 24 Maj 2013, 16:23:58niemniej książka o kupie, pipce, czy fiutku... - dla mnie zupełny bezsens. w życiu bym dziecku nie kupiła. może jeszcze popróbujemy sobie, jak kupa jest smaczna? bad
Oglądałam ostatnio książkę http://www.empik.com/o-malym-krecie-ktory-chcial-wiedziec-kto-mu-narobil-na-glowe-erlbruch-wolf-holzwarth-werner,363322,ksiazka-p
I o ile wiem, że Michał by ją zaakceptował, zainteresował się nią, to ja mam jakieś opory i nie kupię jej ;D No nie bardzo pociąga mnie ta kupa na głowie kreta :D

jestynka

mnie, te bajki z prezentacji nie leza , bo nie potrafie znalesc w nich nic fajnego.

Dodany tekst: 24 Maj 2013, 16:01:39

a włatce móch nie traktuje jako bajki dla dzieci

fasolka1980

Ja tez poprosze ppt jesli mozna: fasolka1980@gazeta.pl

Dzieki!

jestynka

golinda

Cytat: jestynka w 24 Maj 2013, 16:59:25a włatce móch nie traktuje jako bajki dla dzieci

ale dzieciaki w gimnazjum oglądają

no i Inka :D

jestynka

magdalinska

golinda wyslij mi tez, masz mojego maila?

foszek

to ja tez poprosze
kasia@pro-visa.de

u nas hitem jest cos takiego (my mamy innej firmy)
http://www.tropy.pl/rozegrane.php?go=produkt&pid=1177

jestynka

foszek, fajne

Dodany tekst: 25 Maj 2013, 12:27:38

jakiej firmy macie?

konwalia

ile to dobra cena A zdalnie sterowane auto? W empiku jest cudne czarne bmw i czerwone porche za 99zl, a ze Daga bawi się resorakiem od zuziowego Miska to mnie kusi

zosia2007

A duży ten samochód jest. Mój P ma dwa sterowane, dość duże Bmw za ok 100 zł i jeszcze większego jeepa za ok 300 zł.

konwalia

Dość duże z 30-40cm
To warto?

mobka

Konwalia IMo nie warto ;) Moj maniak samochodowy w ogole sterowanym sie nie bawi ;) Resoraki rzadza ;)

Dodany tekst: 26 Maj 2013, 21:08:37

Ale wiesz, to od dziecka zalezy ;)

ishka82

Moja dostała sterowany i szał był...jeden dzień, teraz się kurzy ;D

zosia2007

Cytat: konwalia w 26 Maj 2013, 14:41:51
Dość duże z 30-40cm
To warto?
warto ;D
tzn mój R i mój ojciec by kupili bo mają fioła na punkcie zdalniesterowanych zabawek i P :D

Justynna

Cytat: konwalia w 26 Maj 2013, 09:27:25
ile to dobra cena A zdalnie sterowane auto? W empiku jest cudne czarne bmw i czerwone porche za 99zl, a ze Daga bawi się resorakiem od zuziowego Miska to mnie kusi
A będzie umiała sterować?
Kupiliśmy z rok temu małe, sterowane autko. I M. nie potrafił się nim bawić. Brał autko w rękę i jeździł nim po podłodze ;D Sterowanie go nie interesowało, co innego tatę :D