zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

nionczka

A macie spadające małpki czy jakoś tak? Ire mówi, że chce, a ja nie znam nikogo kto to ma.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

Nionczka raz gralam,  to taka inna wersja bierek, fajna , mozna sie wycwiczyc manualnie

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 24 Mar 2013, 19:35:48
Nionczka raz gralam,  to taka inna wersja bierek, fajna , mozna sie wycwiczyc manualnie

oki dzięki :beer:, to może dostanie na dzień dziecka

zuzia

Cytat: nionczka w 24 Mar 2013, 19:30:48
A macie spadające małpki czy jakoś tak? Ire mówi, że chce, a ja nie znam nikogo kto to ma.
Kasia ma, tzn. Michał ma. mój też dostanie.

brawurka

nionczka moje małe mają, nienawidzę tej gry, one lubią. muszę im ciągle te patyki wkładać, gre rozgrywają szybko i znowu patyki, gra 5 min. i znowu patyki  :crazy:

Dodany tekst: 24 Mar 2013, 20:19:34

foszek ja potrzebuję kena :) jak będziesz następnym razem to daj znać

olgaaa1

a czym się obecnie bawią 5 letni chłopcy :) muszę kupić coś chrześniakowi na urodziny ;/ koło 100-150zł

jestynka

my mamy spadające małpki, lubimy :)
ale mnie nie wkurza jak brawura wkładanie patyczków.

mobka

Od jakiego wieku wasze dzieci grają w te gry? Bo ja chyba swojego przy grach nie widzę jeszcze...

niewiemjaka

Cytat: olgaaa1 w 25 Mar 2013, 08:08:26a czym się obecnie bawią 5 letni chłopcy
ja Ci powiem, ale nie chcesz wiedziec lol
Lego Ninjago :D

a z takich gier jeszcze fajnych zrecznosciowych polecam jeszcze Lotti Karotti
(tyle, że jak planszówka bo losujesz kartę, przekrecasz marchewka, kroliki spadaja - wiec wpływu na gre sie nie ma, ale i tak jest fajna)

Justynna

Cytat: mobka w 25 Mar 2013, 10:29:52
Od jakiego wieku wasze dzieci grają w te gry? Bo ja chyba swojego przy grach nie widzę jeszcze...
My na razie tylko w memo gramy i jakieś najprostsze układanki-puzzle.

ishka82

my mamy jakąś prostą planszówkę, a teraz niedawno kupiłam pizzę i sklep z trefla...sklep jeszcze nie wypróbowany, a pizza bardzo fajna :D

Dodany tekst: 25 Mar 2013, 11:30:35

one teraz w Biedronie w dwupakach były po 20zł ;) kupiłam tez dla bratanicy Basen i Dinozaury :D a te Spadające Małpki mam w planie ;D
u nas i tak na pierwszym miejscu są wszelkie prace ręczne, malowanie, wycinanie, klejenie :headbang: no i jeszcze Domi dostała chodzącego pieska na urodziny i teraz piesek robi z nią wszystko, śpi, je itd., a ona się martwi, ze on tęskni jak wychodzimy gdzieś ;D

zuzia

Cytat: niewiemjaka w 25 Mar 2013, 10:52:53Lego Ninjago
ostudzę zapał niewiemjakiej
Lego Ninjago to wychodzaca seria. w sensie kończąca się.
teraz jest lego Chima :D

niewiemjaka

Cytat: mobka w 25 Mar 2013, 10:29:52Od jakiego wieku wasze dzieci grają w te gry? Bo ja chyba swojego przy grach nie widzę jeszcze...
hmm mobka a gracie w memory ? takie gry z kostkami, kartami, planszowe czy zrecznosciowe moga byc nudne dla "niecierpliwka" albo moze sie wkurzac że przegrywa, że np sie musi cofnac, że mu pionek odpada z gry etc, ale w ubieglym roku zaczelismy grac z Wik, no i mimo że czasem nie chciał się dostosować, czy chciał naginac grę myślę, że to sie nie zmarnuje, tzn jak kupisz jakąś grę i spróbujesz, to młody zaczyna się uczyć zasad, kuma o co chodzi, można na początku ustalic jakąś łagodniejsza wersje, a później z wiekiem dostosować do jego potrzeb i grac jak trzeba :) myślę że takie spadające małpki Kubę zaciekawią

Cytat: zuzia w 25 Mar 2013, 11:31:06
teraz jest lego Chima :D
jestem nie na czasie :D jeszcze tych Lego Ninjago mu nie kupiłam! i dobrze! może stana sie niemodne zanim sie zdecyduje lol

olgaaa1

Lego dostał na święta  :-) może faktycznie te małpki mu kupię

aniak1211

Identyczna zasada jak przy małpkach tylko pszczoły :)
http://www.elc.co.uk/Honey-Bee-Tree-Game/110383,default,pd.html
Tez mnie wkurza wkladanie patyczkow:D

jestynka

Filip w jakiekolwiek gry to od niedawna.
Razem zrobilismy memory - pojazdy,żeby wogóle zaczłą grac i to wychodzi fajnie.
W gry planszowe chce grać sam bo wtedy wygrywa, ogolne zasady g denerwują i gra ze mną kończy się rykiem wiec gdy sam sobie pogra to mu lepiej się robi lol

olgaaa1

Bardzo fajne gry dla małych dzieci ma ta firma http://www.adamigo.pl/, widziałam je w przedszkolu u Gabrysi i zamówiłam jej te dwie:
http://www.adamigo.pl/produkty/zestawy_edukacyjne/gry_w_kuferku/pokaz_268_kuferek_memory_zoo/
http://www.adamigo.pl/produkty/zabawy_edukacyjne/z_ukladanki/pokaz_280_male_wieksze_najwieksze/
i jak na razie potrafimy grać w to godzinę i naprawdę świetnie sobie radzi
Two Kubuś starszy, więc pewnie wybierzesz mu tutaj coś lepszego

niewiemjaka

Cytat: niewiemjaka w 25 Mar 2013, 11:41:51jestem nie na czasie Cheesy jeszcze tych Lego Ninjago mu nie kupiłam! i dobrze! może stana sie niemodne zanim sie zdecyduje
yyy pisałam to wczoraj, kiedy to R. zanabył niepostrzeżenie Wiktorowi Szturmowca gąsienicowego Ninja Cole'a z generałem Skales z plemienia Hipnokobr (a ja prowadzę rozważania od połowy lutego lol)
Wiktor sie tak cieszył, wziął te paskudy do spania :D

zuzia

niewiemjaka
tak, żebyś była wyedukowana do końca - ten generał to wężon jest :D

niewiemjaka

Zuzia własnie czytam jego biografię daj mi chwilę  lol

olgaaa1

Cytat: niewiemjaka w 26 Mar 2013, 11:24:08
yyy pisałam to wczoraj, kiedy to R. zanabył niepostrzeżenie Wiktorowi Szturmowca gąsienicowego Ninja Cole'a z generałem Skales z plemienia Hipnokobr (a ja prowadzę rozważania od połowy lutego lol)
Wiktor sie tak cieszył, wziął te paskudy do spania :D

Cieszę się, że mam córkę :)

nionczka

Cytat: mobka w 25 Mar 2013, 10:29:52

Moja od jakiegoś 2 roku życia, jak chorowała na zapalenie płuc. Ona gry ma chyba w genach. Zaczynaliśmy od memo, puzzli, domino. To na pewno też kwestia charakteru. Ona lubi gry, zabawy zespołowe, rywalizację.  W przedszkolu też sporo grali.

Dodany tekst: nie, 31 mar 2013, 19:57:09

Cytat: olgaaa1 w 26 Mar 2013, 11:54:10Cieszę się, że mam córkę
nie ma co się cieszyć.
Ja ma w domu samcohód otwierany spidermana! I sama kupiłam zestaw koników w nadziei, że uda mi się ją odciągnąć od samochodów, superbohaterów i innych brzydali. Ale widać koniki nie są wystarczająco brzydkie, zeby ją zainteresować.

Dodany tekst: nie, 31 mar 2013, 19:57:42

Cytat: Justynna w 26 Mar 2013, 12:10:40
olgaaa1, dla dziewczynek też bywają straszne zabawki ;D

petshop chociażby

Dodany tekst: nie, 31 mar 2013, 20:00:58

Wracając do spadających małpek, widzę, że jest wersja Mattel i podróbka. Różnica w cenie kolosalna, a patrząc na zdjęcia w necie i to plastik i to plastik. Nie mam sympatii dla firmy Mattel, więc chętnie kupiłabym tę tańszą. Znacie obie na żywo? Jak wygląda ta tania? Dużo gorsza? To dla nas, więc nie wyjdę na dziada jak kupię tanią. Dzięki za podpowiedzi.

tania http://allegro.pl/spadajace-malpki-wys-30-cm-707-7-polska-wersja-i3096515005.html
oryginalna http://allegro.pl/mattel-spadajace-malpki-wysylka-24h-oryginal-52563-i3112575676.html

Kasia

Mamy podrobe za 20zl z przesylka. Jedno i drugie tandeta. Michał uwielbia.
Drugi raz kupilabym tez podrobe,