zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

didi_loczek

Przyszła kolejka z Duplo dla Wojtka. Jest oogromna!
Nie wiem jak my się zabierzemy z tym całym majdanem na święta  :crazy:

abkasia

Cytat: didi_loczek w 27 Lis 2011, 23:40:19
Przyszła kolejka z Duplo dla Wojtka. Jest oogromna!
Nie wiem jak my się zabierzemy z tym całym majdanem na święta  :crazy:
kolejka jest najpelsza! :D

fasolka1980

Kasia mój O. pojechał dopiero w sobotę wieczorem, wrócił z jajkami, serem białym i pomidorami  :rotfl:

klocków nie było, poza tym powiedzial ze w tej kolejce po bony i tak by nie stał bo by go szlag trafił na miejscu ;D

zatem duplo wciąż nie mamy

Kasia

fasolka1980 ja te lepsze zestawy duplo to tylko w dwóch trzech koszykach widziałam ;)
+ w zuziakowym, jej udało się gdzies odłozone złapac :D te zoo

masakra była totalna lol facet wiózł w wózku jakies tablize, ktos się go pyta "Panie gdzie te tablice znalazłaę" na co ten z tablicami "Panie tych tablic to juz od tygodnia nie ma ;) Kolezanka tu pracujaca mi odłozyła, to mam" lol

takze jak czytam ze u magdalinskiej zoo było i że ktos tam bez problemu farme dostał to zazdroszcze
u nas ludzie po kilka koszy mieli lol widac że na handel, bo 20 takich samych samochodzików to raczej nie na prezenty lol

fisher price był wymieciony, lego mocno przebrane, tzn cos było ale te drobniejsze zestawiki ;)
zygzaki same resztki :(

ja kupiłam w zasadzie dkla daniela chrzesniaka dwa zestawy z FP (jeden komuś chyba buchnęłam z koszyka, tzn koszyk stał, pytałam się kilkanascie razy czyj to koszyk, czy czasem nie porzucony, nikt się nie zgłaszał to wyjełam co potrzebowałam lol )
+ jakie drobnostki na Mikołajki + znikopis dla młodego (bo stary już do wywalenia) + jakiegoś resoraka lol

z czego ten buchniety samochodzik wczoraj oddałam ;) bo okazało się ze chrześniak D. już taki ma (tzn juz ktoś mu kupił na urodziny czy tam gwiazdkę). Bony odebralismy dopiero wczoraj, jak ten samochodzik oddawalismy ;)

MASAKRA była!

zuzia

Cytat: fasolka1980 w 28 Lis 2011, 10:22:33klocków nie było, poza tym powiedzial ze w tej kolejce po bony i tak by nie stał bo by go szlag trafił na miejscu

zatem duplo wciąż nie mamy
nie pojechaliście wtedy ode mnie do tesco?
trzeba było pisać! byśmy z M. podjechali.

magdalinska

u nas to zoo lezało spokojnie (jesli to bylo to, o ktorym mowicie, kartonowe pudełko, 200zł), wiaderka/pudła tez :) fakt, duzo ludzi bylo, pełne wózki, ale np. lego co chwile dokładali. Na sobote tez uzupełnili towar, bo moja bratowa pojechała oddac cos, w sobote kupiła to, co chciała, a w piatek nie bylo

zuzia

Cytat: magdalinska w 28 Lis 2011, 10:45:23
u nas to zoo lezało spokojnie (jesli to bylo to, o ktorym mowicie, kartonowe pudełko, 200zł), wiaderka/pudła tez :) fakt, duzo ludzi bylo, pełne wózki, ale np. lego co chwile dokładali. Na sobote tez uzupełnili towar, bo moja bratowa pojechała oddac cos, w sobote kupiła to, co chciała, a w piatek nie bylo
:padam:
szkoda, że nie wiedziałyśmy - byś nam farmę pokupowała :)

Kasia

u nas żaden pracownik by się nie przecisnął aby cokolwiek dołozyć lol chyba by go rozniesli juz przy samym magazynie :D

konwalia

bony odebrał mi wczoraj popołudniu P., u nas było prawie 2h stania, odpuściłam

ja jedną farmę trafiłam fuksem-ktos odłożył na srodek alejki, u nas dowióxł pracownik na palecie, ale nie zdążył dojść z tą paletą na dział zabawek i już była rozgrabiona, więc po drugie op się nie dopchałam

fasolka1980

Cytat: magdalinska w 28 Lis 2011, 10:45:23

kur......no O. był w sobotę o 22:00 w Twoim tesco i twierdził, ze juz zadnego lego nie ma. Nam chodziło o te wiaderka za 99 zł

zabiję go!

Dodany tekst: 28 Lis 2011, 11:02:37

Cytat: zuzia w 28 Lis 2011, 10:41:57
nie pojechaliście wtedy ode mnie do tesco?
trzeba było pisać! byśmy z M. podjechali.

no nie, bo O. miał juz dość marketów po zakupach w Auchan  :crazy:

Kasia

no ja za rok to juz się konkretniej przygotuję ;)
postaram się namówic jakiegoś pracownika aby mi odłozył co potrzeba :D
moja mama trochę znajomych tam ma więc moooże się uda ;)

magdalinska

Cytat: fasolka1980 w 28 Lis 2011, 11:01:51
kur......no O. był w sobotę o 22:00 w Twoim tesco i twierdził, ze juz zadnego lego nie ma. Nam chodziło o te wiaderka za 99 zł

zabiję go!

Dodany tekst: 28 Lis 2011, 11:02:37

no nie, bo O. miał juz dość marketów po zakupach w Auchan  :crazy:
nie zabijaj, bo ja byłam w piatek :D  widziałam, ze babka miała kilka kartonów z lego city, tych dla starszych dzieci i dokładała na polki. Nikt jej nie wyrywał z rąk, spokojnie sobie rozpakowywa :D  bylo tez kilka wiaderek na polce (ale w piatek, ok godz 21). Zoo bylo niedaleko kas, w przejsciu. Ja bylam na siebie zła, ze sie pospieszyłam z tą farmą, bo mogłam kupic taniej :/
nie weim co z lego bylo w sobote, ale moja bratowa kupiła jakąs lalke i łozeczko, ktorych nie bylo juz w piatek, a udało jej sie w sobote.
My pojechalismy ok 20:30, zeby spokojnie wszystko poogladac i cos wybrac, duzo ludzi juz bylo, a pozniej to juz bylo tylko gorzej

Kasia

Cytat: magdalinska w 28 Lis 2011, 11:13:08Ja bylam na siebie zła, ze sie pospieszyłam z tą farmą, bo mogłam kupic taniej :/
ja ci powiem że nieraz lepiej kupić wcześniej, bo nie przewidzisz czy na promocji bedzie ;)
mi zuzka kupiła tydzien wczesniej za te 99zł i dobrze, bo w piatek bym nie dostała ;)

i własnie zadzwonił mi kumpel że mi załatwił tor wyścigowy którego nie dostałam :) w całkiem niezłej cenie :d
eh kocham znizki pracownicze!

ishka82

u nas lego było sporo, trochę ludzi brało, ale walk o lego nie było, szły raczej tańsze zabawki, ale to Ostrowiec nie Wawa ;) ja chciałam zoo w kartonie duże, albo nie było, albo nie znalazłam...ale zadowolona jestem, bo kupiłam i tak dużo, dużo zaoszczędziłam i w ogóle super :D a dziś dziadek kupił Dominice konia na biegunach w Biedronce...ciekawe, czy jej się spodoba ;D

elve

Kupiłam zestaw instrumentów w Lidlu na mikołajki, jestem przekonana że sie spodobają
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

a ja jestem zawiedziona... Kupiłam ostatnio mojemu dziecku dużo zabawek, ale ona nie chce się tym bawic.
Lego leży, klocki drewniane leżą, zero zainteresowania. Z lego tylko gryzie zwierzaki, tygrys stał się zabawką kąpielową.
Klocki drewniane rozwala tylko po całej podłodze. Ech...
Jedyne co ja interesuje to maskotki i książeczki, łazi z Kubusiem Puchatkiem i ciągle każe sobie czytać wierszyk "Pan Hilary" i takie o zwierzątkach. No i ciągle podaje mi taką malutką książeczkę z obrazkami  z serii W ogrodzie i muszę opowiadać co widzę: kalosze, konewkę, kwiatki, kreta, motyla...

Pod choinkę ma jeszcze bardziej dorosłe prezenty, chyba wszystko w kąt pójdzie.

Kata

elvelve A. dostanie ten sam zestaw i też podejrzewam, że spotka się on z entuzjazmem :)
Pozdrawiam

Kata

ddu

kata, jak dawno cię nie widziałam!!!!

marchewka, może ona ma tego za dużo?

OlaFasola

elvelve, my właśnie wczoraj wyjęliśmy instrumenty, a młody ciągle nam je zabierał, chował do pudełka i je zamykał i tak kilka podejść. Chyba mu się nie podobało nasze muzykowanie :D

ishka82

marcheewka, Ola ma niewiele ponad rok, jeszcze zainteresuje się tymi zabawkami ;) myślę, że są dla niej za dorosłe ;)

niewiemjaka

tez tak mysle ;) marchewka Ola jest jeszcze za mała, zobaczysz ze wroci do Lego z przyjemnoscia np za rok
nie masz sie co martwic, schowaj te zabawki ktorymi sie nie interesuje wogole, wyjmij za miesiac, schowaj kolejne itd ;)

mobka

Kuby ulubiona zabawka wciaz jest tradycyjny baczek. Klocki drewniane lubi turlac ;D Ksiazeczki uwielbia wszelakie i tak jak mowilam, pokazuje palcem i yyyy - a my musimy mowic co pokazuje. Pozniej sie go pytamy dzie jest banan, ananas, jez, papuga, pies, kot itd. i on nam pokazuje. Od dawna tez kojarzy wierszyki z ksiazeczkami, lubi Zuka, czasami chodzi i puka palcem, co znaczy, ze mamy recytowac ;) Spodobal mu sie odkrywczy domek. A i bardzo lubi zakrecac butelki po wodzie, sloiczki... ostatnio skonczyl mi sie krem do twrzy w plastikowym pudeleczku, umylam i mu dalam. Niezla zabawka ;)

marcheewka

Dodany tekst: pon, 28 lis 2011, 22:09:26

Cytat: ddu w 28 Lis 2011, 21:50:28
kata, jak dawno cię nie widziałam!!!!

marchewka, może ona ma tego za dużo?

coś mi wcięło..
30 klocków lego, 50 drewnianych, sorter, kostka edukacyjna, kilka miśków, trzy lalki, wózek spacerówkę, koszyk sklepowy do pchania , przekładankę z ikei, z 10 książeczek,  trochę grzechotek i maskotek.

Cytat: niewiemjaka  Dzisiaj o 09:56:23
tez tak mysle wink marchewka Ola jest jeszcze za mała, zobaczysz ze wroci do Lego z przyjemnoscia np za rok
nie masz sie co martwic, schowaj te zabawki ktorymi sie nie interesuje wogole, wyjmij za miesiac, schowaj kolejne itd wink

no mam nadzieję, że jest za mała, choć inne dzieci w jej wieku...:-)

niektóre zabawki chowam, jak widzę, ze nie ma zainteresowania, np. przekładanka przeleżała miesiąc w szafie i chyba znów na miesiąc tam wróci :-)

A i ostatnio najlepsza zabawa wchodzenie gdzie się da, najchętniej na swój stolik, kręcenie termostatów w kaloryferach, no i samo chodzenie.

kotabma

marcheewka jak widac kazde dziecko jest inne
u nas np nie istnieje czytanie bajek bo sie nie da czytac tak szybko jak Z przeklada kartki  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
schowaj czesc zabawek jak radza dziewczyny i wyjmij za jakos czas
a co do klockow drewnianych to u Z tez zadnego entuzjazmu nie wywolaly a mamy olbrzymi zestaw. najbardziej sie cieszyla jak kazalam jej chowac wszystkie klocki do pudelka  :mocking:  :mocking:  :mocking: