zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Cytat: Kasia w 22 Lis 2011, 15:00:58
no własnie tez sie zasatanawiam czy ta woda się nie rozchlapuje ;)

ale woda jest tylko w mazaku! Maluje sie mokrym flamastrem, mata jest sucha. Koleżanka ma i sobie chwali, tylko tak sie zastanawiam, bo troche drogie jest, a chcialam raczej coś tańszego

sonatina

marcheewka w pn w biedronce bedą puzzle, maxi i giganty 30 sztuk, po 20 zł. Ja bedę polować bo cena przystepna a Ignac kocha puzzle.

Dodany tekst: 22 Lis 2011, 15:27:18

Cytat: feeling.good w 22 Lis 2011, 13:31:11a laptop jaki?
laptop małego odkrywcy VTECH:
http://allegro.pl/vtech-trefl-laptop-malego-odkrywcy-myszka-i1936029152.html

Justynna

czy któraś z Was ma lub widziała książeczki "Oczami maluszka"? http://www.oczamimaluszka.pl/
Są trzy książki w tej serii, chciałabym jedną zamówić na prezent, a nie wiem czym one się różnią. Która z nich jest najfajniejsza, czy wszystko jedno która, bo we wszystkich jest to samo :D

aja

Cytat: marcheewka w 22 Lis 2011, 14:23:52coś fajnego a niedrogiego dla 3,5 latka??
ja kupiłam pieska - z tego co zrozumiałam :D to trzeba włozyć mu odpowiednią kostkę do pyska (na kostkach są literki i cyferki)
a dla 2 latki kupiłam kase spozywczą

teraz szukam czegoś dla 8 latka i mam problem

Dodany tekst: 22 Lis 2011, 18:11:59

i taka mate kupiłam http://www.mothercare.com/Early-Learning-Centre-Giant-Keyboard/dp/B005G3VZG4?ie=UTF8&ref=sr_1_13&nodeId=530229031&sr=1-13&qid=1321981820&pf_rd_r=08VJT9PGDN7T1TMF08H5&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=530224031&pf_rd_p=231490867&pf_rd_s=related-tab-3-5#

ziuta

Cytat: Justynna w 22 Lis 2011, 16:41:32
czy któraś z Was ma lub widziała książeczki "Oczami maluszka"? http://www.oczamimaluszka.pl/
Są trzy książki w tej serii, chciałabym jedną zamówić na prezent, a nie wiem czym one się różnią. Która z nich jest najfajniejsza, czy wszystko jedno która, bo we wszystkich jest to samo :D
Justynna ja je widziałam ostatnio w smyku, dla maluszka fajne
nie przyglądałam się im szczególnie, więc nie wiem, co tam jest w środku, ale może one są po prostu tematyczne - zwierzęta, owoce itp.?

ishka82

Cytat: niewiemjaka w 22 Lis 2011, 14:35:17
ishka ale ta wesola zagroda to orpocz naciskania tych zwierzakow i melodyjek - da sie je wyjmowac? :hmm:
nie da się...nie wiedziałam, że w domku się da

feeling.good

Justynna, mam te książeczki i tak:

1. http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/czarno-biale-zabawki-dla-niemowlat/883-oczami-maluszka-owoce-.html - w tej są białe obrazki na czarnym tle. Obrazki maja różną tematykę. Są owoce, warzywa, pojazdy, zwierzęta, instrumenty

2. http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/czarno-biale-zabawki-dla-niemowlat/884-oczami-maluszka-owoce-.html - w tej są czarne obrazki na białym tle. Obrazki też mają różna tematykę.

3. http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/czarno-biale-zabawki-dla-niemowlat/885-oczami-maluszka-owoce-.html - IMO najfajniejsza, na zmianę są obrazki na czarnym i białym tle. Jest miś, piłka, zwierzaki, różne przedmioty

bozena.dp

dziewczyny mam wrażenie, że kupujecie swoim dzieciom dużo zabawek (nie wszystkie oczywiście)... nie żeby to było coś złego, tylko tak się zastanawiam... bo ja kupiłam małemu tylko klocki drewniane i to jest prezent mikołajkowo-świąteczny, na roczek dostanie fotelik i już... no i tak trochę blado przy was wypadam ;D
ale z drugiej strony ja mam 3 siostry, mąż 3 braci którzy robią prezenty, więc trochę się tego nazbiera... ciekawe tylko co oni kupią... od 2 czy 3 osób wiem, mniej więcej, co dostanie, ale reszta to zagadka ;D

kotabma

Cytat: bozena.dp w 22 Lis 2011, 21:31:30no i tak trochę blado przy was wypadam
a jakie to ma znaczenie ile zabawek mu kupisz

u nas beda krolowac duplo bo jak patrze na te domki, laptopy itp to widze ze to nie dla mojej Z. ona sie czyms takim nie bawi. woli pilke, klocki, wozek dla lali i jakas lale. Poza tym najlepiej sie bawi wykonujac ze mna codzienne czynnosci wiec razem rozladowujemy zmywarke, scielimy lozko, wkladamy pranie do pralki ;)
ostatnio interesuje sie "rysowaniem" dlatego dostanie kredki i flamastry.
Uwazam ze i tak ma za duzo zabawek wiec nie bede kupowac dla samej idei kupowania bo i tak nie mam gdzie tego trzymac ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

Cytat: kotabma w 22 Lis 2011, 21:40:30a jakie to ma znaczenie ile zabawek mu kupisz

no w sumie nie ma, ale tak czytam, że dziewczyny tyle kupują, a ja nic i tak zaczęłam o tym myśleć...
ale on na razie jest mały (on chyba zawsze będzie dla mnie mały lol) i w sumie najbardziej interesują go piłki i wszystko co można gryść ;D

konwalia

bożena proszę cię....ja stwierdziłam, że nie kupię na gwizdkę kolejnego grajitka, bo to strata kasy i ja się tym bawić nie umiem

Dagi na mikołaja dostanie żyrafę sophie do gryzienia(wiem gadżet), a na gwiazdkę duplo-to nie dla niej, dziewczyny mi odradzały, ale...ja się nie umiem bawić jakimiś misiami czy czymś tam, wolę z nią usiąść na dywanik i ja będę budować i gadać do niej, a ona niech patrzy/burzy, rzuca-czekam aż zacznie siedziec i w ruch pójdą drewniane i duplo właśnie

bozena.dp

no ja do tej pory kupiłam mojemu dziecku AŻ jedną zabawkę - gryzaczek-grzechotkę lol
no i teraz dopiero te klocki drewniane z sorterem na gwiazdkę ;)

no ale faktem jest, że on sporo zabawek dostał, takich niemowlecych typu gryzaczki itp. ;)

kotabma

Cytat: konwalia w 22 Lis 2011, 21:47:49a na gwiazdkę duplo-to nie dla niej, dziewczyny mi odradzały,
o wlasnie mi sie przypomniala ze Z juz w zeszlym roku dostala duplo na gwiazdke i to byl/jest super prezent. teraz sa jak znalazl. w zeszlym roku i tak bylo jej wszystko jedno co dostala ;)

bozena.dp

ja planuje duplo za rok ;)

konwalia

ja wiem co by moje dziecko chciało-kukłę z włosami do wyrywania lol
wczoraj moja sis się poryczała, mała leżała na swoim dywaniku(z kubusiem ;) ), młoda się nad nią nachyliła, żeby ją pozaczepiać, a ta jak chwyciła, to ja musiałam biec na pomoc

kotabma

Cytat: konwalia w 22 Lis 2011, 21:56:13kukłę z włosami do wyrywania
sa w tesco glowy do stylizacji czy jak to sie tam zwie :D :D :D
kupic ?

konwalia

Cytat: kotabma w 22 Lis 2011, 21:57:20
sa w tesco glowy do stylizacji czy jak to sie tam zwie :D :D :D
kupic ?
obawiam się, że zje :D zresztą chyba wiem, czemu wyciąga ręce w stronę kota i próbuje chwycić ;) sierść to sierść ;)

ddu

bożenka, ja też nic nie kupuję :) poprawię się na swięta. chciałam kupić jej wózek dla lalek, ale taki jak mi się podobał, kosztuje za dużo, a moja siostra pola przekazała swoj wózek, h. zachwycona, ja też :)

aja

dla uczących się raczkowania dzieci to ja polecam kulę która ucieka :)

zwierzatko_mojej_mamy

ja nie mam zadnych pragnien, bo juz i tak za duzo mi lata po podlodze ;) jakbym miala wiecej kasy to bym kupila mu oddzielny pokoj i wtedy duzo lego lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: bozena.dp w 22 Lis 2011, 21:31:30dziewczyny mam wrażenie, że kupujecie swoim dzieciom dużo zabawek
easyyyy, my w zasadzie od nas za wlasne pieniadze nic nie kupimy lol (wyrodni rodzice), choć kupilismy wlasnymi rekami za pieniadze dziadkow+z pracy jedynie kuchenke, o ktora mlody prosil sw mikolaja, wiemy ze dostanie wiecej prezentow (od chrzestnych i cioci, wiec po co tyle tego starczy  ;) a dodatkowo ja planuje dla siostrzenca i chrzesnicy :D

Cytat: aja w 22 Lis 2011, 22:11:19dla uczących się raczkowania dzieci to ja polecam kulę która ucieka
wot złośliwa bestia  :rotfl:

zwierzatko_mojej_mamy

ja dla raczkujacych polecam kota, ktory zdupcza :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lis 2011, 00:01:46ja dla raczkujacych polecam kota, ktory zdupcza
to może taki kombajn: kot w kuli która zduczpa lol
oczywiście dla raczkującego lol

magdalinska

bozena ja kupuje naprawde mało zabawek. dostaje tez sporadycznie, raz czy dwa dostał kilka szt po dzieciach mojego brata. jedynie siostra M. kupuje mu zawsze cos, jak przyjezdza. raczej ma mało zabawek, na mikołaja kupie mu kuchnie, bo teraz ciagle całymi dniami gotuje (w moich prawdziwych garnkach, miksuje prawdziwym mikserem), na gwiazdke dostanie 2 bajeczki, a na urodziny lego (bylo w bardzo dobrej cenie, to kupiłam na zapas). w przeciagu ostatnich 4miesiecy kupiłam drewniana układanke, 3 resorówki i komplet filizanek do kawy

Angie

Możecie polecić jakieś domki dla lalek. Moja mama chce kupić a ja nie wiem jaki wybrać  :hmm:
ktoś ma jakieś doświadczenie ??