zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Cytat: mobka w 28 Lis 2011, 21:57:24
Kuby ulubiona zabawka wciaz jest tradycyjny baczek. Klocki drewniane lubi turlac ;D Ksiazeczki uwielbia wszelakie i tak jak mowilam, pokazuje palcem i yyyy - a my musimy mowic co pokazuje. Pozniej sie go pytamy dzie jest banan, ananas, jez, papuga, pies, kot itd. i on nam pokazuje. Od dawna tez kojarzy wierszyki z ksiazeczkami, lubi Zuka, czasami chodzi i puka palcem, co znaczy, ze mamy recytowac ;) Spodobal mu sie odkrywczy domek. A i bardzo lubi zakrecac butelki po wodzie, sloiczki... ostatnio skonczyl mi sie krem do twrzy w plastikowym pudeleczku, umylam i mu dalam. Niezla zabawka ;)

Ola kocha wszystkie plastikowe tubki po balsamach, takie, które można otworzyć zębami ;)
Lubi też odrywać rzepy, zawsze dorwie gdzieś buty i odpina ;)

magdalinska

marchewka to normalne ;) Kuba w wieku Oli mało sie bawił zabawkami. Teraz zreszta tez ma swoje ulubione, a na inne nawet nie spojrzy

Justynna

Cytat: marcheewka w 28 Lis 2011, 22:56:36
Lubi też odrywać rzepy, zawsze dorwie gdzieś buty i odpina ;)
Michał w niedzielę siedział chyba z 15 minut w korytarzu i odpinał rzepy w swoich butach :D

Kasia

golinda a takie cymbałki z fortepianikiem w jednym to z jakiej firmy macie?

mobka

Wiem, ze FP robi takie pianinko cymbalki.

Kasia

Cytat: mobka w 29 Lis 2011, 11:14:28
Wiem, ze FP robi takie pianinko cymbalki.
to nie to, to z FP wiedziałam teraz na nocy zabawek :)
bardzo podobne ale tamto Ninkowe miało dwa cymbały a FP jeden cymbał

aniak1211

Cytat: Kasia w 29 Lis 2011, 10:22:48takie cymbałki z fortepianikiem w jednym to z jakiej firmy macie?
My mamy z little tikes

Dodany tekst: 29 Lis 2011, 16:38:29

Takie jak na tej aukcji;)
http://www.ebay.co.uk/itm/Little-Tikes-Piano-and-Leap-Frog-Drum-/330647156717?pt=UK_Toys_Creative_Educational_RL&hash=item4cfc1b37ed

magdalinska

mamy taki sam, misie na nim urzadzaja koncerty :D

aniak1211

Dla maluszkow polecam stonoge:)
http://allegro.pl/duza-pluszowa-stonoga-maskotka-alfabeet-160-cm-hit-i1953628962.html
Dominika miala jakies 6m. jak ja kupilam,
na poczatku,jak mala uczyla sie siadac sama,
rozkladalam stonoge w kolo niej,jak sie przewracala to na miekkie:)
Jedynie z tylu dawalam dodatkowo poduszeczke;)
Na stonodze jest alfabet i zwierzatka,
czesto bawimy sie w literki;)
Do tej pory jest przydatna:)

bozena.dp

jeżeli chodzi o te wiaderka/pudełka klocków duplo za 99zł to u nas ich w ogóle nie widziałam w tesco, lego było, duplo nie ;/
na nocy zabawek nie byłam, bo byłam (w sumie dalej jestem) chora, mąż tylko pojechał do tesco z soboty na niedziele ok. 2 w nocy (po pracy), bo chciałam rampe drewnianą dla P., ramp oczywiście nie było, ale za to był niezły bałagan, więc musiało się tam dziać ;)

Justynna

zmówiłam jeszcze płytę CD "Najlepsze piosenki Pana Kleksa" i książkę "Od Jednego do Dziesięciu i z Powrotem" i już mam prezenty mikołajkowo-gwiazdkowe dla M. skompletowane :)

Dodany tekst: śro, 30 lis 2011, 10:20:58

no i oczywiście kupiłam wczoraj zestaw z cymbałkami w Lidlu, chociaż według Michała grzechoczące jaja z tego zestawu są fajniejsze :D

marcheewka

warto to kupić?

http://merlin.pl/365-dni-tworczej-zabawy-z-malymi-dziecmi-dla-dzieci-dwuletnich-i-starszych_Sheila-Ellison/browse/product/1,631279.html#fullinfo

wczoraj odebrałam  Poczytaj mi mamo drugi tom i nostalgia mnie ogarneła, ach te ksiażeczki z dziecinstwa. cztrtalam caly wieczór, oczywiście sobie, bo mała wysłuchała tylko kawałek jednego wierszyka :-)

magdalinska

marcheewka mamta ksiazke, ale tylko przegladnełam i odlozyłam na polke. Moze i warto, ale na pewno nie dla rocznego dziecka.  Wroce do niej za jakies kilka mcy, jak Kubus bedzie  miał2,5 roku, wtedy cos powinnam z tego wybrac

marcheewka

Cytat: magdalinska w 30 Lis 2011, 11:40:12
marcheewka mamta ksiazke, ale tylko przegladnełam i odlozyłam na polke. Moze i warto, ale na pewno nie dla rocznego dziecka.  Wroce do niej za jakies kilka mcy, jak Kubus bedzie  miał2,5 roku, wtedy cos powinnam z tego wybrac

acha, no to narazie zapominam o temacie, dzięki, polewam

Justynna

Cytat: marcheewka w 30 Lis 2011, 11:27:21
wczoraj odebrałam  Poczytaj mi mamo drugi tom i nostalgia mnie ogarneła, ach te ksiażeczki z dziecinstwa. cztrtalam caly wieczór, oczywiście sobie, bo mała wysłuchała tylko kawałek jednego wierszyka :-)
na pewno kupię drugi tom, bo pierwszą cześć już mamy :) "Daktyle"  znam na pamięć :D

marcheewka

Cytat: Justynna w 30 Lis 2011, 11:53:44
na pewno kupię drugi tom, bo pierwszą cześć już mamy :) "Daktyle"  znam na pamięć :D

a ja sie pewnie skusze na pierwszy tom :-)

didi_loczek

Cytat: marcheewka w 30 Lis 2011, 12:37:06
a ja sie pewnie skusze na pierwszy tom :-)

Przy pierwszej okazji będąc w Polsce kupimy oba tomy :)

Justynna

didi_loczek, najtaniej wychodzi chyba na stronie wydawnictwa Nasza Księgarnia :)

Kupiłam tam bardzo tanio Lato i Wiosnę Misia Uszatka i Przygody kota Filemona :)

elve

Dziewczyny, a można gdzieś dostać  Poczytaj mi mamo, ale jako osobne książeczki?
Ja swoje oddałam do domu dziecka :(

Justynna

Cytat: elvelve w 30 Lis 2011, 16:49:44
Dziewczyny, a można gdzieś dostać  Poczytaj mi mamo, ale jako osobne książeczki?
Ja swoje oddałam do domu dziecka :(
chyba nie, wydane są tych tomach. Może na Allegro?  :hmm:

elve

Zamówiłam właśnie Poczytaj mi mamo, korzystając z darmowej dostawy

zuzia

ja kupiłam na allegro "niebieską dziewczynkę".
uwielbiam to!

Angie

Cytat: elvelve w 30 Lis 2011, 20:55:06
Zamówiłam właśnie Poczytaj mi mamo, korzystając z darmowej dostawy

z jakiej księgarni????

elve

Angie http://www.naukowa.pl/szukaj.php?slowo=poczytaj+mi+mamo&szukaj=Szukaj

Dodany tekst: 30 Lis 2011, 21:03:12

a pamiętacie taką książkę, raczej dla młodzieży, o dziewczynce, która miała zaczarowaną, chyba niebieską, kredkę? i koralik chyba?