zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

foszek

mary

Dziewczyny, nie wiem czy było już o tym w wątku, ale przekopać go nie sposób - macie jakiś godny polecenia model stolika edukacyjnego? Taki, żeby miał więcej możliwości zabawy i melodyjek? Z góry dzięki, jeśli któraś coś poleci.

sonatina

mary_popins Igor dostał na chrzest stolik z fisher price i ciągle jest na topie.

mary

Sonatina, ale z F.P. jest tylko jeden rodzaj stolika, czy są różne? Przeglądam na allegro te stoliki i już mam oczopląs ;)

sonja

foszek wow! zarąbista maskotka!

konwalia

zna któras sklep lego bricker? mozna tam bezpiecznie zapłacic z góry?

ishka82

obkupiliśmy się na nocy zabawek w tesco :D dla Dominiki kupiliśmy lego duplo - wiaderko duże, dom Kubusia Puchatka i jakiś mały zestaw zoo ze zwierzątkami, a do tego jeszcze znikopis (nie wszystko dostanie od nas ;) ) i jeszcze ciastolina i gadająca piłka FP dla dzieci brata :)

magdalinska

fajny byl duzy zestaw duplo zoo, ale 200zł....

ishka82

Cytat: magdalinska w 26 Lis 2011, 20:19:29
u nas go nie było, a szukałam, może wzięłabym zamiast kubusia puchatka ;)

magdalinska

fajny byl :) 2x do niego podchodziłam ;) gdyby nie to, ze wczesniej juz kupiłam pudło farmy, bo moze bym sie skusiła

ishka82

Cytat: magdalinska w 26 Lis 2011, 20:44:24
fajny byl :) 2x do niego podchodziłam ;) gdyby nie to, ze wczesniej juz kupiłam pudło farmy, bo moze bym sie skusiła
ja byłam zawiedziona, ze nie było :( no, ale jest kubus za to ;) pudło farmy, to to za 99zł? bo to właśnie kupiłam i napisałam duże wiaderko ;) :mocking:

magdalinska

to, to :) tylko sie pospieszyłam i kupiłam jak bylo za 80zł, teraz miałabym taniej. No i se wkurzyłam, ze straciłam, i juz nic ni kupiłam :D

OlaFasola

Ja kupiłam młodemu na mikołaja duplo lotnisko plus helikopter ratunkowy z karetką używane. Klocki są genialne, samolot ogromny. Ale ceny nowych są kompletnie zabójcze. A mi się całość udało kupić za niewielki ułamek ceny nowych :)

zuzia

Cytat: magdalinska w 26 Lis 2011, 20:19:29
kupiłam go właśnie dla M. no ale 100 dostane z powrotem i troche dosponsoruje babcia :D

Dodany tekst: 26 Lis 2011, 21:56:34

Cytat: OlaFasola w 26 Lis 2011, 21:17:04
Ja kupiłam młodemu na mikołaja duplo lotnisko plus helikopter ratunkowy z karetką używane. Klocki są genialne, samolot ogromny. Ale ceny nowych są kompletnie zabójcze. A mi się całość udało kupić za niewielki ułamek ceny nowych :)
na allegro?
BTW - mój brat sie oburzył na używane zabawki. tylko co ja poradze jak M. na pytanie co chce od Mikołaja odpowiada "traktora toma" a nowego nigdzie (!) nie dostanę.

OlaFasola

Cytat: zuzia w 26 Lis 2011, 21:55:38na allegro?BTW - mój brat sie oburzył na używane zabawki. tylko co ja poradze jak M. na pytanie co chce od Mikołaja odpowiada "traktora toma" a nowego nigdzie (!) nie dostanę.
Tak na allegro i chyba miałam farta, bo dużo mniejszy zestaw dzień później poszedł prawie 2x drożej.

Co do używanych zabawek, to jest to moje I podejście. Po zakupie wylądowały najpierw w wannie, a potem mniejsze elementy dodatkowo w pralce. Mikołajowi różnicy nie zrobi, a na nowe za ponad 500 mnie nie stać. Choć z drugiej strony, strasznie mnie wkurzają używane badziewia jako prezenty dla M od teściów i siostry M, myślę że do kogoś nie wypada iść z używką.

zuzia

Cytat: OlaFasola w 26 Lis 2011, 22:05:16Choć z drugiej strony, strasznie mnie wkurzają używane badziewia jako prezenty dla M od teściów i siostry M, myślę że do kogoś nie wypada iść z używką.
nie, tak to nie.
chodzi mi o to, że ja kupiłam M. jako prezent coś uzywanego. ale skoro nowego nie ma a on to uwielbia to co zrobić?

nionczka

Ja uważam, że kupowanie używanych zabawek dla dzieci jest przejawem odpowiedzialności i zdrowego rozsądku. Może kiedyś pomyślę o tym, chociaż jest to jeszcze bardziej czasochłonne niż kupowanie nowych, a na to też nie mam czasu.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

komus bym uzywki nie dala jako prezent, ale 'do domu' nie przesadzajmy, w zlobku czy przedszkolu to tez sie uzywká bawia ;)

mary

Dziewczyny, co kupujecie/kupowałyście swoim dzieciom jak miały ok. 8 mies. - jakie zabawki się sprawdziły przy takich większych maluchach? Mam na uwadze ten stolik edukacyjny, ale miejsca to on mało nie zajmie. No i prawie na wszystkich pisze, że od 2-3 lat.

ddu

mary, grające cokolwiek, książeczki FB, pianinka...byle grało i doprowadzało dorosłych do szału

konwalia

mary ja dla mojej 5 mcy kupiłam zyrafe sophie na mikołaja, na gwiazdkę duplo i grającą piłkę FP

mary

Dzięki dziewczyny za pomysły, piwka dla Was  :beer:
nawet nie wiem co to jest "żyrafa sophie", zaraz będę sprawdzać ;)

sonatina

Planuję kupić zestaw startowy dla Igora klocków duplo ale nie wiem który. Czy wiecie może czym różnią się przedstawione niżej zestawy (oprócz liczby elementów), cena wszystkich bardzo zbliżona do siebie.
1. 5507 102 el.
2. 5511 200el.
3. 6130 i 5509 - 145 el.

Kasia

sonatina te zestawy mozna potraktować jako takie same :) jakieś pojedyncze klocki mogą być inne ale zasadniczo różnic sie nie bedą :)

Dodany tekst: 27 Lis 2011, 22:30:40

U nas w Tesco młyn był koszmarny, promocja ruszala od 22 a o 21 ludzie stali już z naladowanymi po brzegi wózkami lol większość przebrana była :(