O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

elvelve
a jestes przekonana do gornych ciemnych szafek? bo widzialam cos takiego u naszych sasiadow i jakos tak... ale moze to kwestia tego, ze u nich kuchnia byla dosc ciemna.

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve a co to za zmiany piekarnikowe ? :> kumpel ma indukcje teki i chwali
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

POMOCY
byłam na budowie i załamka
mój rzymski poranek na jednej ścianie wygląda jak należy, choć trochę za mało szarobrązowy (ściana TV) a na drugiej (ściana jadalnia) zrobił się... wrzosowy  :crying:
nie przemaluję, bo mnie mąż zamorduje
i teraz to już czerwone szafki odpadają :(

widzę dwa rozwiązania:
- ścianę na czerwono i czerwone szafki
- zostawić ścianę, a szafki zrobić waniliowe

elve

kuźwa to jest tem sam kolor !!! tylko w różnym oświetleniu... może jak żaluzje powiesze to coś pomoże?

mayagaramond

Mnie tez sie podoba. Ale ja nie przepadam za czerwonymi szafkami (strasznie duzo znajomych, sasiadow miala czerwone kuchni i tak mi zbrzydlo ;), waniliowe sa ladniejsze :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

dragonfly

Cytat: mayagaramond w 04 Cze 2009, 16:53:04
Mnie tez sie podoba. Ale ja nie przepadam za czerwonymi szafkami (strasznie duzo znajomych, sasiadow miala czerwone kuchni i tak mi zbrzydlo ;), waniliowe sa ladniejsze :)
zgadzam sie, zgadzam!!!!! wlasnie sie zastanawialam, czemu nie lubie czerwonych szafek, teraz juz wiem - wszyscy maja!

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve ja bym machnela jeszcze jedna warstwe na obie sciany - moze pomoze? :> swoja droga ciekawe zjawisko - przeciez fot nie robilas przy zachodzie slonca krwistym itp ;)

www.annawilk.pl

suegro

elvelve ja też jestem za waniliowymi (mimo, że sama mam czerwone ;) )

i tak zwierz radzi - druga warstwa
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

elve

mnie też  :blush:

mąż się załamie, on bardzo ale to bardzo nie lubi takich mdłych wnętrz
jak ja mu to wytłumaczę?!
znając jego wyczucie koloru, to nadal będzie chciał ceglasto-czerwone szafki  :crazy:

a swoją drogą ściany pomaluję jeszcze raz, może to jakoś ten kolor przytłumi

Dodany tekst: 04 Cze 2009, 17:11:11

zwierzatko_mojej_mamy wogóle sprawa kolorów w tym mieszkaniu to jakaś tajemnicza rzecz...
magnolia w każdym pomieszczniu ma inny odcień
normalnie załamać się można

w obecnym mieszkaniu nie miałam takich problemów

justynaaaa2

elvelve moim zdaniem jest ok :) mi się zdaje, że to zależy od naświetlenia ;) za kilka godzin może się okazać, że to co wrzosowe jest szarobrązowe i na odwrót ;)
u moich rodziców w domu jest tyle różnych załamań i tak dziwnie wpada światło, że jakby ktoś nie wiedział to by myślał, że ściany mają ze 4 różne kolory a w rzeczywistości jest wszędzie jeden i ten sam ;)

a szafki waniliowe super  :thumbup:
ja z czerwoną kuchnią mieszkałam 9 lat i już rzygam  :bad: ale jak to moda wraca no  ;)

golinda

u mnie w każdym pokoju kolor parkietu wydaje się być inny :)

magdalinska

tak!! waniliowe :) kolor sciany tak srednio mi sie podoba..... tak z ciekawosci - co to za dziury w scianach? niektore wiem - wlaczniki ;) ale te wysoko?? albo na srodku sciany czy na slupie?
Kurde, fajne to mieszkanie bedzie...... :)

elve

część to włączniki, część to źródło prądu dla kinkietu, a część to peszle do kina domowego

Kolor nie zachwyca :( mam nadzieję, ze meble i żaluzje trochę uratują sytuację. Dziwne to mieszkanie

salsa

Elve - przepraszam, nie wpisze sie w ogólny trend - nie lubię różowawych odcieni na ścianach..... sama mam na kafelkach w kuchni gdzieniegdzie różowawe maźnięcie (niestety, nie ja to kładłam a na wywalenie chwilowo mnie nie stać) - dzień w którym sie tego pozbędę bejdzie jednym z najszczęśliwszych w moim życiu

moze jednak rzucic na to inny odcień ?? tzn to od was zalezy, bo ja to w sumie mowie "po mojemu" ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve no dajze spokoj - co jak co, ale kolor sciany zmienic to minuta osiem - zeby to jeszcze tapeta byla to mozna uwazac za bardziej problematyczne - na taki kawalek wystarczy Ci puszka farby za 20 zl - gdzie tu tragedia???

www.annawilk.pl

elve

salsa tylko ja się obawiam, ze to oświetlenie to mi z każdej farby róż wyciągnie, zważywszy, ze na innych ścianach ten kolor wygląda normalnie

zwierzak patrz wyżej

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve nie wyciagnie rozu jak farba nie bedzie miala w sobie rozu ;) idz po probnik duluxa - sprzedaja po 4-5 zl z mieszalnika dowolny kolor, wez karton/kawalek karton - gipsu - jedna czesc tegoz kartonu pomaluj tym co teraz na scianie, druga czesc nowym kolorem i przyloz na ta sciane - bedziesz miala wszystkie 3 kolory i jasnosc sytuacji :D

www.annawilk.pl

salsa

Cytat: elvelve w 04 Cze 2009, 18:43:21
salsa tylko ja się obawiam, ze to oświetlenie to mi z każdej farby róż wyciągnie, zważywszy, ze na innych ścianach ten kolor wygląda normalnie

zwierzak patrz wyżej

może własnie zrob jak Zwierz radzi - wytestuj
to dziwne ze jest taka rożnica w farbie - to na pewno ta sama farba?

elve

jutro oglądne to jeszcze raz, o innej porze (mam wieczorem pomiar schodów)
ale chyba z decyzją zaczekam na P.
ehhhh a miało być tak pięknie

salsa

Elve i bedzie - nie ma tragedii, przemalowac mozna zawsze ;)

elve

salsa ta sama, z jednej puszki nawet, to samo podłoże, ten sam grunt
to samo mam z magnolią, w każdym pomieszczeniu ma inny odcień (ale akurat akceptowalny)
no dobra spanikowałam trochę
jakoś to będzie