O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zosia2007

ja mam 2 jak wiecie i ta umywalka wcale nie jest zla, moze jak ktos ma ta mala to sie rozlewa ale ja mam 90cm wiec nic sie nie wylewa

a z tego co kojarze elve tez chce duza

mati

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Maj 2009, 00:10:47
lubie sracze bez zalomow ;D
o no właśnie! ja to okropnie praktycznie do tego podchodzę - sprzątnąć łatwiej, nie trzeba się w gimnastykować w kącikach

ale jednego zestawu Ci nie wskażę... najbardziej chyba 3, ale kibelek z 1 bardziej mi pasi ;)

golinda

ja jestem za 1

w 2 nie podoba mi się kibelek

3 w ogóle mi się nie podoba

konwalia

Kasia

te płytkie umywalki może na poczatku nie są wygodne ale do wszystkiego można sie przyzwyczać :)

My mamy iryde z cersanitu, mała i płytka, na poczatku troche chlapalismy po bokach ale teraz juz jest całkiem normalnie :)

nawet do cholernej niewygodnej wanny juz się przyzwyczailismy ;)

elve

dziękuję za opinie

mnie najbardziej podoba się wc z zestawu 1
ale chyba wybiorę zestaw nr 2, mimo ze WC jest takie sobie....

ale temat pozostawiam nadal do dyskusji

golinda

Cytat: Kasia w 20 Maj 2009, 13:20:33
te płytkie umywalki może na poczatku nie są wygodne ale do wszystkiego można sie przyzwyczać :)

nie zauważyłam niewygody
to tylko kwestia ustawienia odpowiedniego ciśnienia przy montażu

elve, a nie chcesz do umywalki nr 2 kibelka kwadratowego? czy nie lubisz takich? (co do wygody siadania, to uważam, że są nawet wygodniejsze niż okrągłe - to tak jak siedzenie na krześle, no chyba, że ktoś miałby tyłek jak szafa ;) )

zwierzatko_mojej_mamy

jelsi roca hall podpada pod kwadratowy to potwierdzam - nigdy jeszcze tak wygodnie nie sralam  lol lol lol

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Maj 2009, 18:52:48
jelsi roca hall podpada pod kwadratowy to potwierdzam - nigdy jeszcze tak wygodnie nie sralam  lol lol lol

podpada, choć mój jest jeszcze bardziej kwadratowy :)

zwierzatko_mojej_mamy

a na takim bardziej to sie przymierzalam i jakos nie moglam - bo albo musialabym miec nogi scisniete, albo rozkraczone poza - tam gdzie mam normalnie przy przykucu to byly rogi lol lol

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Maj 2009, 18:55:43
a na takim bardziej to sie przymierzalam i jakos nie moglam - bo albo musialabym miec nogi scisniete, albo rozkraczone poza - tam gdzie mam normalnie przy przykucu to byly rogi lol lol

no bo za gruba jesteś lol lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

czyli mam gruba miednice lol lol bo tam jest sterowanie rozstawu nog lol lol przeciez nie siedze na sraczu jak pensjonarka lol lol

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Maj 2009, 19:00:58
czyli mam gruba miednice lol lol bo tam jest sterowanie rozstawu nog lol lol przeciez nie siedze na sraczu jak pensjonarka lol lol

poproszę zdjęcie, żebym mogła sobie lepiej zwizualizować lol

elve

oglądałam na żywo
umywalka fajna, ale kibelek nie przejdzie
musze na szybko dobrać coś innego :(

Kasia

zwierzatko_mojej_mamy

golinda no nie siadywam tak :

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

tylko bardziej relaksacyjnie lol

www.annawilk.pl

justynaaaa2

elve

ja tyż  :rotfl:

co do kibelka to nie chcę kwadratowego, wolałabym taki:

ale jest z keramagu (ale to chyba jakaś firma córka Koła, więc może kolor będzie podobny) i dość drogi

a poza tym kupiliśmy farby, Duluxa, na większość ścian Magnolia (ecru), na część Rzymski poranek (chłodny szarobrązowy, stosunkowo jasny)

Dodany tekst: 21 Maj 2009, 09:42:17

Aaaaaa no i nasi wykonawcy od czasu do czasu się pojawiają :D
mamy już ocieplony dach, dziś stawiają stelaże do płyt kg, moze nawet i płyty położą

golinda

Keramag jest, zdaje się, niemiecką firmą i nic wspólnego z Kołem nie ma, poza tym, że są na stronie Koła :)
kolorami się nie martw - umywalka nigdy nie jest w bezpośrednim kontakcie z kibelkiem i tych różnic w ogóle nie widać, mimo że one rzeczywiście są

zuzia

elvelve
mi najbardziej pasuje nr 1.
zestaw 2 - tak, ale kazdy z elementow osobno. ew. do umywlaki dodalabym wc roca hall.
3 mi w ogole nie lezy.

Dodany tekst: 21 Maj 2009, 09:44:52

Cytat: golinda w 21 Maj 2009, 09:42:32
kolorami się nie martw - umywalka nigdy nie jest w bezpośrednim kontakcie z kibelkiem i tych różnic w ogóle nie widać, mimo że one rzeczywiście są

poza tym jezeli juz mialabys sie przejmowac to co z wanna? tez z tej samej firmy? nie ma co przesadzac.

elve

racja :P

Dodany tekst: 21 Maj 2009, 09:49:40

Cytat: golinda w 21 Maj 2009, 09:42:32
Keramag jest, zdaje się, niemiecką firmą i nic wspólnego z Kołem nie ma, poza tym, że są na stronie Koła :)
czyli przekombinowałam

isabelles

Na odcienie nie ma co aż tak zwracać uwagę - różnicę może byłoby widać gdyby były przy sobie - a i to niekoniecznie
Mu mamy kibelek i wannę z Koła a umywalkę z AquaSan - umywalka zaraz przy wannie i pasują kolorem :) - inna sprawa, że mamy ciepłe (tzn. lekko żółtawe) oświetlenie w łazience :)

elve

Jeden pokój pomalowany, farbą Duluxa - Magnolia... jest piękny :D
Wogóle jestem zachwycona wykonastwem...

Pan teraz szpachluje pozostałe pomieszczenia, potem gładzie i malowanie reszty pomieszczeń, Magnolia i Rzymski Poranek, powinien skończyć do końca przyszłego tygodnia

W kolejnym (czyli po 6 czerwca) zaczynamy łazienkę
Zamówiłam:
- wannę Ravak You ale bez bajerów
- umywalkę Marmorin Ceto
- WC Koło Varius
Mam nadzieję, że będą pasowały

rilla

elve czyli nie suszyliscie dodatkowo?

Dodany tekst: 27 Maj 2009, 12:25:05

kiedy byly u was robione tynki? my bysmy chcieli od soboty tez rozpcozac malowanie