O trudnej i długiej do własnego M drodze....

Zaczęty przez elve, 20 Sie 2008, 10:34:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdalinska

elve - mam takie same halogeny w hollu i kuchni :) fajne są :)

elve

na początku myślałąm, ze będą za duże i zbyt przemysłowe, ale jak już wiszą to nie jest źle :)

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve o te halogeny to moj malz chcial bardzo - ale mamy tylko w lazience i nie pasowaly ;) wielce ubolewal ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

mam już blat w łazience i wanne zamontowaną, w tym tygodniu płytki i koniec
wyszło jak narazie baaardzo fajnie

martullek

elve

martullek

giga

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

W łazience większość płytek położona, wyglądają dobrze :) Zdjęcia po weekendzie :)

Zaskoczył nas stolarz, od czwartu zaczyna montaż schodów.... baaardzo jestem ciekawa efektów

Ponadto dach nam przecieka i leje się nam po ścianie w salonie  :crying: Reklamację uznano, będą wymieniać dachówki i opaski wokół okien dachowych, ale dopiero jak przestanie padać.

rilla

uuu z dchem to kiepsko.. ale na pewno poprawią. Ja wczoraj dokładnie oglądałam nasze ściany, na razie sucho:/

inkageo

U nas wróble robią gniazdo i podniosły dachówkę, na dodatek w trudno dostępnym miejscu. Wczoraj lało mi się po ścianie i schodach..
Imagine there is no hate

elve

Ściana nie wygląda dobrze, jakis nalot się w jednym miejscu zdąrzył zrobić :(

Stolarz przyjechał dziś, montuje właśnie pierwsze schody.... ciemny ten dąb wyszedł, ale w sumie to dąb
Spotkałam się też dziś z panem od kuchni, zrobił pomiar, wybrałam wzory frontów, teraz czekam na wycenę i podpisanie umowy.

Do wprowadzenia się oddala nas tylko brak prądu, odbiór mieszkania i mokre wylewki
Tylko..... ehhh

suegro

Cytat: elvelve w 24 Cze 2009, 12:39:59
Ściana nie wygląda dobrze, jakis nalot się w jednym miejscu zdąrzył zrobić :(

Stolarz przyjechał dziś, montuje właśnie pierwsze schody.... ciemny ten dąb wyszedł, ale w sumie to dąb
Spotkałam się też dziś z panem od kuchni, zrobił pomiar, wybrałam wzory frontów, teraz czekam na wycenę i podpisanie umowy.

Do wprowadzenia się oddala nas tylko brak prądu, odbiór mieszkania i mokre wylewki
Tylko..... ehhh

Na kogo się zdecydowałaś i jakie fronty wybrałaś?
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

rilla

właśnie tylko i aż

my wczoraj odebraliśmy odbiór gzu i pradu, kroczek do przodu

hm elve to o kase za sciane tez scigajcie dewelopera

elve

suegro no na Alexa, wybrałam płytę laminowaną Kronopolu, dąb antyczny oraz MDF lakierowany (tylko muszę coś z próbnika wybrać i zamówić próbki frontów, bo ponoć w próbniku kolory bywają.... nieadekwatne do rzeczywistości)

a jak wy wybieraliści kolor?

suegro

Cytat: elvelve w 24 Cze 2009, 12:47:55
suegro no na Alexa, wybrałam płytę laminowaną Kronopolu, dąb antyczny oraz MDF lakierowany (tylko muszę coś z próbnika wybrać i zamówić próbki frontów, bo ponoć w próbniku kolory bywają.... nieadekwatne do rzeczywistości)

a jak wy wybieraliści kolor?

my mamy lakier czerwony i szare blaty

Józef Piłsudski

elve

suegro chodziło mi o to czy w ciemno z próbnika czy zamawialiście próbki frontów

suegro

Cytat: elvelve w 24 Cze 2009, 13:02:28
suegro chodziło mi o to czy w ciemno z próbnika czy zamawialiście próbki frontów

coś źle zrozumiałam ;)

My na początku zamówiliśmy z próbnika, facet nam powiedział, że robili już ten kolor i wygląda tak samo.
Ale później była ta akcja z kolorem, o której Ci pisałam i musieliśmy wybrać kolor z katalogu w ciemno, ale nie było żadnych niespodzianek.

Józef Piłsudski

elve

no to mi pomogłaś ;)
ja chyba nie będę ryzykować, już jedną wtopę z kolorami zaliczyłam...
zobaczę próbnik, i najwyżej zamówię próbki 1-2 kolorów

Dodany tekst: 24 Cze 2009, 19:56:06

Nie podobają mi się schody  :crying: użyli jakiegoś dziwnego olejowosku i zamiast dębowe są rude
Nie mam siły rozmawiać z wykonawcą
Może mąż coś załatwi
W najgorszym wypadku zmyję olej i nałożę inny
Swoją drogą to mógł się ze mną skonsultować wybierając olej. Nie wiedziałam ze sam wybierze...

jo_miekka

elvelve pokaż schody.
A może jak coś, to to włosów będą pasowały? ;)

elve

po weekendzie, musze baterię w aparacie podładować

wykonawca twierdzi, ze tak ma być, ze tak wychodzi na takich deskach i ze na parkiecie efekt rzeczywiście może być lepszy
czemu mi nikt o tym wcześniej nie powiedział?
trudno
przyzwyczaję się
albo będę olej usuwać

jo_miekka

elvelve ale może da radę jakoś to naprawić?

ps oczywiście przeczytałam, ze będziesz się osuwać :)

elve

osunę się jak się okaże że jeszcze coś jest nie tak

rilla

hm no co za... kurcze naprawde zaczynam myslec, ze fachowcy to jakas inna kategoria ludzi. Przeciez wiedza, ze klienci wydaja kupe kasy, chca zeby ich mieszkania byly w ich stylu/kolorach, ze i tak zaplaca... a oni i tak robia co uwazaja

golinda

elvelve, nie chcę Cię załamywać, ale jak drewno się już "napiło" tego oleju, to możesz mieć problem, trzeba będzie mocno cyklinować

powienien przede wszystkim zrobić Ci próbę na tylnej części stopnia!!! co za osioł!