O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

abkasia

Cytat: brawurka132 w 03 Paź 2008, 11:12:30
palce,i przez usg dopochwowe, na poczatku, potem tylko palce
no wlasnie mnie bada palcami i mowi ze szyjka jest prawidlowa.. ale tak sie wlanie zastanawialam czy palcami mozna swierdzic ze sie skraca.. ale jak tobie wykryl, to pewnie mozna.. tym bardziej jak sie ma 25 lat doswiadczenia zawodowego..

Angie

Mi palce. Choc ostatnio wkładała tez wziernik. Ale to dlatego że mialam stan zapalny szyjki i znalazła na niej krew. Chciała się upewnić, że to krwawienie nie ma zwiazku z ciążą.

brawurka

abkasia przestan sie zamartwiac, gdybys tam blizniaki nosila to byloby to jakos uzasadniona, ale jestes zdrowa, wiec czemu masz miec problemy? poza tym nawet jesli zacznie sie skracac, to sa na nia sposoby, krązki, szwy itd

abkasia

Cytat: brawurka132 w 03 Paź 2008, 11:28:48
abkasia przestan sie zamartwiac, gdybys tam blizniaki nosila to byloby to jakos uzasadniona, ale jestes zdrowa, wiec czemu masz miec problemy? poza tym nawet jesli zacznie sie skracac, to sa na nia sposoby, krązki, szwy itd

dzieki brawurka mi czasem jest potrzebny taki kopniak na oprzytomninie!! :piwko:

marax

mi wklada wziernik za kazdym razem- a co ten wziernik przeszkadza w czyms ?? rpzeciez jest bardzo plytko.Jak tam abkasia  twoimi plytkami zaczelam sie wczoraj o ciebie martwic jak mielismy wyklad o trombopeni-ale ty jestes na pewno w dobrych rekach i cie odpowiednio zabezpiecza przed porodem

abkasia

maraxela mam plytki na poziomie 118 tys..mowia ze przy takim poziomie nie tzeba nic jeszcze robic.. mam kontrolowac i zrobic jeszcze czasy krzepniecia i krwawienia..

abkasia

mi jak zaklada wziernik to do samego konca az pod szyjke wiec srednio to przyjemne.. ale teraz bada tylko palcami.. palpo- palpare  ;D

marax

Cytat: abkasia w 03 Paź 2008, 11:48:16
maraxela mam plytki na poziomie 118 tys..mowia ze przy takim poziomie nie tzeba nic jeszcze robic.. mam kontrolowac i zrobic jeszcze czasy krzepniecia i krwawienia..

eee to nie jest najgozej mowili mi wczoraj ze trzeba sie martwic jak jest ponizej 80 tys.No ale przed porodem to musza cie dokladnie przebadac i zabezpieczyc na wszelkie mozliwosci - po wczorajszym wykladzie na temat smierci kobiet w czasie porodu mam lekkiego stracha.Przeciez z takiej macicy to sie leje jak z odkreconego kranu .Pan profesor chcial nam chyba dobitnie pokazac jakie sa konsekwencje niewlasiwego rpzygotowania ciezarnej do porodu i dal taki zdjecia z prosektorium ,ze az mi dziecko zaczelo w brzuchu sie ruszac z wrazenia.jego mina jak wstalam od stolu i zobaczyl moj brzuch (po 3 h wyswietlania filmow z prosektorium0 bezcenna  :puk: :puk: :puk:

abkasia

Cytat: maraxela w 03 Paź 2008, 11:50:48

eee to nie jest najgozej mowili mi wczoraj ze trzeba sie martwic jak jest ponizej 80 tys.No ale przed porodem to musza cie dokladnie przebadac i zabezpieczyc na wszelkie mozliwosci - po wczorajszym wykladzie na temat smierci kobiet w czasie porodu mam lekkiego stracha.Przeciez z takiej macicy to sie leje jak z odkreconego kranu .Pan profesor chcial nam chyba dobitnie pokazac jakie sa konsekwencje niewlasiwego rpzygotowania ciezarnej do porodu i dal taki zdjecia z prosektorium ,ze az mi dziecko zaczelo w brzuchu sie ruszac z wrazenia.jego mina jak wstalam od stolu i zobaczyl moj brzuch (po 3 h wyswietlania filmow z prosektorium0 bezcenna  :puk: :puk: :puk:

no nie sa najgorsze.. oby nie spadaly juz wiecej.. zamierzam codziennie pic soczek z burakow, ogolnie swietnie dziala na krew wiec i krwinki moze prze okazji podratuje..
prosze tu nie opowiadac o smiertelnosci okoloporodowej bo :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

marax

Cytat: abkasia w 03 Paź 2008, 11:57:19

no nie sa najgorsze.. oby nie spadaly juz wiecej.. zamierzam codziennie pic soczek z burakow, ogolnie swietnie dziala na krew wiec i krwinki moze prze okazji podratuje..
prosze tu nie opowiadac o smiertelnosci okoloporodowej bo :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

bardzo dobre sa te gotowe jednodniowe albo sama robilam z marchewki ,buraka i jabulka

abkasia

ja sobie kupila sokowirowke i robie soczki rozniaste!! pycha.. i nawet burak jak sie zmiesza z jablkiem, gruszka jest pyszny!!

zuzia

Pan profesor chcial nam chyba dobitnie pokazac jakie sa konsekwencje niewlasiwego rpzygotowania ciezarnej do porodu i dal taki zdjecia z prosektorium ,ze az mi dziecko zaczelo w brzuchu sie ruszac z wrazenia.jego mina jak wstalam od stolu i zobaczyl moj brzuch (po 3 h wyswietlania filmow z prosektorium0 bezcenna  :puk: :puk: :puk:

marax, popłakałam się ze śmiechu
:piwko:

nionczka

Maraxela, Ty to potrafisz podniesc czlowieka na duchu! Dopiero co sie udalo Abkasie pocieszyc, ze nie ma sie czym martwic a Ty tu z takimi tekstami....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

Cytat: nionczka w 03 Paź 2008, 12:13:50

Maraxela, Ty to potrafisz podniesc czlowieka na duchu! Dopiero co sie udalo Abkasie pocieszyc, ze nie ma sie czym martwic a Ty tu z takimi tekstami....

wlasnie!! :hihi: :hihi:

dragonfly

cholera, jakie skracanie szyiki... mnie nie badaja od srodka w ogole! to skad mam wiedziec czy szyjka jest w porzadku czy nie?

dragonfly

a co tam bylo na tym zdjeciu dokladnie?

abkasia

Cytat: dragonfly_80 w 03 Paź 2008, 12:15:53
cholera, jakie skracanie szyiki... mnie nie badaja od srodka w ogole! to skad mam wiedziec czy szyjka jest w porzadku czy nie?

ja bym poszla do szpitala i blagala, zeby mi zbadali!!! na kolanach... ale zawsze mozesz pojechac do szpitala i posymulowac bole, to cie zbadaja..

dragonfly

Cytat: abkasia w 03 Paź 2008, 12:17:28
Cytat: dragonfly_80 w 03 Paź 2008, 12:15:53

ja bym poszla do szpitala i blagala, zeby mi zbadali!!! na kolanach... ale zawsze mozesz pojechac do szpitala i posymulowac bole, to cie zbadaja..
ja to sie jakos malo przejmuje moja ciaza chyba.... no, ale tu nikogo nie badaja rutynowo na ta szyjke, musze sie poloznej zapytac...
ostatnio jak mialam jakies lekkie uplawy, to nawet wymazu nie wzial lekaz, bo niebezpiecznie jest TAM cos wkladac  what tylko kazal opisac  lol i stwierdzil, ze to normalne w ciazy, no worry ;)
wiec ja sie spytalam, ze jak to niebezpiecznie wkladac, a niby sex to jak uprawiac "niewkladajac"... no i dowiedzialam sie, ze to co innego  lol lol lol

abkasia

dragonfly_80 lepiej sie nie przejmowac, niz przejmowac tak jak ja!! :hammer: :hammer: ja sie wsluchuje w swoj brzuch jak w amulet.. kazde wyjscie do wc to stres, ze jakas krew zobacze.. glupia jestem i tyle  :hammer: ,  bo moja ciaza jest jak najbardziej prawidlowa.. i naprawde nie ma sie czym przejmowac.. ale jak czlowiek glupi to zawsze ma cos na glowie :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

abkasia

teraz np lekko mnie kluje macica( naprawde lekko ) i juz mysle ze to od odstawienia luteiny :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: alez jestem GLUPIA!!!!!!

marax

Cytat: dragonfly_80 w 03 Paź 2008, 12:17:19
daj spokoj :):):) niech obarcza to tylko moja psychike was nie musze raczyc takimi opisami

a co tam bylo na tym zdjeciu dokladnie?

daj spokoj :):):) niech obarcza to tylko moja psychike was nie musze raczyc takimi opisami

dragonfly

abkasia, ja tez sie wsluchuje w brzuch, ale przewaznie zeby nawyzywac mlode, jak mnie gdziec za mocno walnie ;) nastepne i ostatnie usg mam 21 listopada i to tyle, o ile wszystko bedzie w porzadku; potem juz tylko oczekiwanie na porod. Poki co, na razie wszystko jest prawidlowo - nawet wyniki mam takie, ze nie kazali mi zadnych witamin sztucznych jesc (no i nie jem)... Wcinam tyko mus jablkowy bo podobno jest dobry na cos tam (nawet nie wiem za bardzo na co; a moze to dopiero jak sie karmi? ) i jest pyszny ;) Abkasia, no wez sie ty nie martw tyle!
Poza tym, ja mysle, ze jakby cos sie mialo mi teraz stac (no zalozmy nie teraz teraz - ale jakbym byla juz w pelnym 6 m-cu) to nie chcialabym, zeby ta kruszyne na sile przy zyciu trzymali, jak juz bede w 7 m-cu to co innego; zreszta w UK nawet nie ma podtrzymywania ciazy w pierwszych trzech miesiacach, jak leci to leci (no chyba, ze robi sie patologiczne - wtedy szpital)

abkasia

dragonfly_80 ja tez sie wsluchuje ale prosze malucha o jakis kopniaczek!! juz nie moge sie doczekac takiego pewnego kopniaczka..

dragonfly

Cytat: abkasia w 03 Paź 2008, 12:40:24
dragonfly_80 ja tez sie wsluchuje ale prosze malucha o jakis kopniaczek!! juz nie moge sie doczekac takiego pewnego kopniaczka..
tez sie nie moglam doczekac, jakas ryba plywala dlugo w moim brzuchu; tez tak masz? a teraz to mile nawet, chociaz czasem mlode przesadzi i walnie z nienacka i wtedy  >:( >:( >:(

brawurka

abkasia to jest 16 tydzien, nic złego nie moze sie stac, a na tfu tfu skracajaca sie szyjke sa sposoby.
co do kopniaków, to spodziewaj sie juz miziania:) musisz kłasc sie na plecach i polozyc rece na brzuchu, ja juz czuje od jakiegos czasu takie smyranie:) a z maja poczułąm w 18 tyg chyba