cesarka? "pure nature"? znieczulenie?

Zaczęty przez vobi, 20 Maj 2008, 15:59:22

feeling.good

Cytat: OlaFasola w 21 Wrz 2010, 13:29:45
A mnie a propos podania oxy lekarz strasznie zirytował. Przyszedł jak już mi się zaczęły parte i pyta czy się zgadzam na podanie. A ja na to: "w jakim celu?" (No bo skurcze silne jak cholera, rozwarcie pełne).
A on mi na to: "no tak to nie będziemy rozmawiać?" ???

wyobraziłam to sobie i strasznie się wkurzyłam. Wrrr.....

vobi

talula

Cytat: errata w 20 Wrz 2010, 23:01:22a załatwialiście lekarza/położną??

no własnie, ja o tym myślę i mysle..podobnie o zzo...i nic jeszcze nie wymysliłam...
Jestem zła, że musze za to płacic dodatkowo i to niemalo...o zzo mozna zdecydowac w czasie porodu, jesli tylko bedzie anestezjog dostepny..o połoznej trzeba zdecydować przed porodem  i tez nie wiem.

aja, a kogo nie polecasz, moze byc na priva, bo Ty chyba na Madalinskiego rodziałas?

fasolka1980

kolezanka dziś mi powiedziała ze zdecydowali się na szpital Medicover i ich pakiet porodowy  :padam:

aniak1211

To pewnie niezłą kasę zapłacą :D

aniak1211

Cytat: maraxela w 23 Wrz 2010, 22:58:46
jedyne 12 000 :)
:padam: :padam: :padam: :crazy:

Czy ludzie nie maja co z kasa robic???
Niech mi troche oddadzą :D

justynaaaa2

podobno wbrew pozorom całkiem sporo osób z tego korzysta ;D
co nie zmienia faktu że cena jest powalająca  :padam:

aniak1211

Za ta cene???
Ja mialam osobny pokój do porodu-nawet z lazienka ( w szpitalu w ktorym zaczelam rodzic) i innymi bajerami :D
a i tak bolalo jak cholera.
Lepiej przyjechac do najnowoczesniejszego szpitala w UK i rodzic za darmoche :D:D:D
Gorzej z opieka lekarska;)

"pod nosem" mam nowy szpital,najnowoczesniejszy i super wyposazony,
no ale opieka medyczna najgorsza w kraju :D

justynaaaa2

ale oni chyba też mają jakiś abonament co ma poród wliczony ;)
być może jakieś większe korporacje tym wyżej postawionym osobom w firmie opłacają i taki abonament to niby czemu wtedy nie skorzystać ;D

justynaaaa2

doda boli podwójnie :D nie dość że poród to jeszcze kieszeń ;D

magdalinska

Cytat: justynaaaa2 w 23 Wrz 2010, 23:24:57
doda boli podwójnie :D nie dość że poród to jeszcze kieszeń ;D
hahahaha  :rotfl:

ishka82

a ja Wam powiem jedno - jeśli kiedyś jeszcze będę rodzić, a w moim mieście nie zrobią remontu porodówki i nie zmieni się ordynator, to będę rodzić gdzie indziej, jestem za to nawet skłonna zapłacić, bo uważam, że warunki (głównie sanitarne) w moim szpitalu urągają godności rodzących tam kobiet, ale 12tys., to chyba jednak za dużo ;) chociaż jak gadałam z bratową, to jakby rodząca uparła się na swojego lekarza, położną, pokój jednoosobowy w szpitalu państwowym, to chyba rachunek nie byłby dużo niższy ;D

fasolka1980

ale w medicoverze macie np cesarke na zyczenie w tej cenie :)

co nie zmienia faktu, ze to bardzo duzo kasy, no ale niektórzy tatusiowie maja swira na punkcie dziecka jak tylko zobaczą kreskę na tescie :)

a tak poza tym to powiedzialam jej ze jak tylko urodzi, to koniecznie ją odwiedzę, zeby chociaz popatrzec :D

aniak1211

Cytat: doda w 23 Wrz 2010, 23:16:48
aniak mnie to właśnie strasznie dziwi, czemu tam na wyspach jest taka beznadziejna opieka nad ciężarną. ja bym się potwornie bała tam być w ciąży
Ja na szczescie mialam spokojna ciaze,
ale gdyby bylo cos nie tak,czy gdyby mala chorowala to od razu pakowalabym walizki!!!
Nie dziwie sie z jednej strony ze opieka jest taka do dupy,
wchodzisz do osrodka a tam sami kolorowi lekarze,
murzyni z afryki czy turcy i wiele innych narodowosci,
jeden lekarz jest od doslownie wszystkiego a jak od wszystkiego to i do niczego :D
dobrzy lekarze wyjechali do stanow-jak nasi do UK :D
Szpital w ktorym zaczelam rodzic robi naprawde wrazenie-na zewnatrz jak i w srodku,
sale wyposazone w super sprzet i w ogole...
Szpital w ktory urodzilam-stary i niezbyt ladny ale za to opieka juz troche lepsza :D

Cytat: fasolka1980 w 24 Wrz 2010, 11:20:58koniecznie ją odwiedzę, zeby chociaz popatrzec Cheesy
:D:D:D

jestynka

Cytat: errata w 20 Wrz 2010, 22:01:22
a załatwialiście lekarza/położną??

nie

Dodany tekst: 24 Wrz 2010, 12:08:28

Cytat: fasolka1980 w 24 Wrz 2010, 11:20:58a tak poza tym to powiedzialam jej ze jak tylko urodzi, to koniecznie ją odwiedzę, zeby chociaz popatrzec Cheesy

opluty
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

a ja gdybym miała tyle luźnej kasy to też chciałabym rodzić prywtnie :) tzn. gdyby mi ta kasa z nieba spadała
i już odpisuje na priva

nionczka

Ja przyznam sie otwracie, ze przeszlo mi przez mysl, ze jakbym miala rodzic drugie dziecko i z jakiegos powodu nie moglabym w Hiszpanii to chcialabym prywatnie.

ishka82

golinda, no w Wawie i innych dużych miastach, to rzeczywiście brałabym mocno pod uwagę, że w szpitalu porządnym państwowym potrafią zająć się noworodkiem i mną w razie problemów, ale np. w moim szpitalu (jest jeden w Ostrowcu), to strach się bać...i tak nic nie ma, a jak coś się dzieje, to transportują do Kielc :thumbdown:

aja

Cytat: golinda w 27 Wrz 2010, 14:50:39gdy z dzieckiem jest coś nie tak? te prywatne szpitaliki nie mają intensywnej opieki noworodków ani patologii
pańswtowe też - w takiej sytauacji znalazła się moja koleżanka, która urodziła w 30 tc  i dziecko zaraz po porozie przewozli do innego szpitala

marax

Tak sa zbudowane polskie szpitale . Szpitale sie dziela na stopnie referencji .Chyba sa 2 a moze nawet 3 . Szpital o 1 stopniu referencji to szpital najczesciej powiatowy . Jego zadaniem jest przyjmowanie porodow fizjologicznych i prowadzenie ciaz niepowikłanych . SZpital o 1 stopni referencji ma zupelnie inny kontrakt z NFZ niz szpital o drugim stopniu referencji . Zeby otrzymac drugi stopien jednostka musi miec wyksztalconą karde medyczną (musza miec doktoraty ,drugi stopnien specjalizacji itp),oddzial patoplogii noworodka, oiom noworodkowy itp . Z zalozenia jest to dobrze wymyslone . Szpital 1 ma w kontrakcie zapewnione pieniadze tylko na podstawowa opieke nad ciezarną . Porod blizniaczy, ciaze zagrożoną , ciaze o wysokim stopniu ryzyka szpital 1 musi odeslac do szpitala 2 . Nieraz dzieje sie tak ze porod wystepuje nagle i nie ma mozliwosci odeslania . Przyjezdza wówczas tgz karetka N i przewozi dziecko . Szpitale 2 to sa jednostki przewaznie przy akademiach medycznych. Ich naprawde nie ma tak duzo . Wiekszosc szpitali przyjmujacych porod niewiele odbiega pewnie od wyposazenia tego medicover . Jezeli mieszkamy w warszawie to mamy wybor gorzej juz z prowincją .  Nie ma fizycznej mozliwosci zorganizowania opieki na poziomie 2 w kazdej malej miejscowosci .

zuzia

maraxela
są 3 stopnie referencyjności.

zuzia

Cytat: maraxela w 27 Wrz 2010, 15:49:05
a no cos mi switalo ze nawet 3
wiem, bo szpital w którym rodziłam ma 3 :)