JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

malybob

Elveve, ja ttez intensywnie nad nim mysle! I tez nie wiem jak rozmiarowo, tylko,ze ja sie nawet jeszcze sie nie zmierzylam.. (centymetra brak ;( )

konwalia

elve jesli przy tym 87 biust jest hmm niewypełniony po bokach, to będzie ok, jeśli natomiast tak naprawdę jest pełniejszy to zaryzykowałabym 65e

bierzesz bezowy?

elve

konwalia

elve on jest bardzo fajny, a odnośnie rozmiaru, to ja mam miękkie  :blush: piersi i zawsze sztywny model potrzebuję rozmuiar wiekszy niż wskazuje tabelka

justynaaaa2

na dopasowanej świąteczna wyprzedaż :)
dla mamusiek tez coś jest ;) w całkiem przyjemnej cenie i wyglądzie wg mnie :)
http://www.dopasowana.pl/product-pol-492-Biustonosz-ciazowy-Bella-w-kolorze-czarnym-firmy-Emily-B-611020B-.html

salsa

KRAKOWIANKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moje drogie  stanikomaniaczki z Krakowa  :)
z radością informuję, że wychwalany przeze mnie sklep
(www.intimo4you.com) otworzył drugą placówkę na ul. Dietla 50 a poza przypominam, że otwarto również nowy sklep na Długiej 18
-  (www.bieliznakrakow.pl).

Musiałam się podzielić tymi informacjami  :)
Choć allegro też rządzi :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

magdalinska

jak intimo lubiłam, to teraz mnie wkurzyli, bo albo wcisneły mi zle dobrany biustonosz, albo w ogole cos z nim nie tak, albo kazdy teraz taki bedzie, niewygodny jak cholera..... zamowilam w necie inne dwa, wiec porownam ;)

zuzia

magdalinska
a co ci niepasuje w staniku? i jaki masz? ty to teraz raczej karmniki zamawiaj a nie tradycyjne :)

salsa

Cytat: magdalinska w 30 Gru 2009, 16:59:14
jak intimo lubiłam, to teraz mnie wkurzyli, bo albo wcisneły mi zle dobrany biustonosz, albo w ogole cos z nim nie tak, albo kazdy teraz taki bedzie, niewygodny jak cholera..... zamowilam w necie inne dwa, wiec porownam ;)

he he
nie dziwi mnie to - w koncu cyc rośnie :)

magdalinska

mam to dziadostwo http://www.dopasowana.pl/product-pol-492-Biustonosz-ciazowy-Bella-w-kolorze-czarnym-firmy-Emily-B-611020B-.html ale białe.  dziwny jest, popoludniu juz mnie uwiera pod biustem, mam czerwone pregi wieczorem, ale nie jest ciasny, jakby ta koronka drapała. do tego ramiaczka - byly za dlugie, cycki mi wisiały do pasa ;) wiec je skrociłam, ale dalej mam wrazenie ze cos z nimi nie tak. Niby jest ok, miska dobra, ale ogolnie to on chyba nie dla mnie......
zamowiłam wczoraj na allegro dwa, karmniki (jak to mowi Zuzia ;) ) oczywiscie, zobacze jak przyjda, mam nadz ze beda ok, bo ja naprawde nie mam co na siebie zalozyc......

zuzia

magdalinska
ja do konca ciazy chodzilam w normalnych stanikach, wiadomo - innych niz na poczatku, ale nie bawilam sie w ciązowe. on dla mnie taki troche "rozlazly" jest.

magdalinska

ja wiekszosc ciazy przechodziłam w normalnych, ale pod koneic to juz mnie zaczely druty cisnac, no i troche "urosłam", wiec kupiłam od razu do karmienia..... zobacze te nowe, co rpzyjda, mam nadz ze beda ok......

zuzia

magdalinska
tylko nie kupuj ich za duzo bo w trakcie karmienia rozmiar tez ci sie zmienia - najczesciej obwod na - a cyc na + :D :D :D

magdalinska

jak tamte beda ok, to ten bella sprobuje sprzedac, dwa musze miec
:beer:

sobieska

kiedys juz czytalam o Prawdiłowym Rozmiarze stanika, wydaje mi się, ze taki noszę -biust nie duży, jeszcze przed ciażowy, więc jędrny i kombinowac wiele .. chyba.. nie musze :) ale az chce mi sie zmierzyc i sprawdzic czy tak jest rzeczywiscie, tylko odkladam to na później, bo dzisiaj zdobylam 2 nowe sliczne staniki w moim ulubionym hunkemoellerze, ktorego poznalam bede w Jenie DE, a teraz jest już w PL- bydg bodique, maja cudne push upy z zelem w srodku :) posiadaja jednak te standardowe rozmiary, zreszta ja zatrzymuje sie miedzy B a C, zalezy czy po czy przed swietami :knuje:, wiec nawet nie wiem jakie są ... :)

jedno mnie caly czas zastanawia- mianowice metafora Majtek :) czyli jak bardzo obcisly powinien byc stanik pod biustem i jak czytam wasze opowisci o czerwonych pregach pod biustem, to wydaje mi sie, ze to jednak jest przegiecie... zgadzam sie ze powinien byc dopasowany, nie fruwac, nie przesuwać się, ale za ciasny, a takie sytuacje przytaczacie w mojej opinii, tez byc nie moze, bo przeciez - sięgnę do super metafory Majtek, o ktorej tutaj przecyztalam- nie nosicie tak ciasnych, ze wam sie guma wpija w boczki....  :zly:

jak to jest z tym obwodem pod biustem? czy to na prawde ma byc tak jak piszecie, a tych masakrach obwodowych... pamietam jak kiedys w LO nosilo sie glany i sowje trzeba bylo przecierpiec zanim dopasowaly sie do nogi, czy to ta sama zasada????  :hmm:

Dodany tekst: 30 Gru 2009, 23:00:05

aa i jeszcze mi sie nasunelo, ze przeciez skoro taki ciasny obwod stanika jest wymagany, to przeciez musza sie robic waleczki pod i nad gumą? czy jednak sie nie robia i udaje się wam to extra cialko dolozyc do miseczek, bo jak tak to jestem za!!! moze powieksze sobie w ten sposob biust :DDDD :rotfl:

zuzia

sobieska
w skrocie - czasem na początku moze byc ciasno, czasem trzeba zaczac od przedluzki.
ale to opcja przejsciowa.
ja czerwonych pręg nie mam i nie zamierzam sie tak katowac, ale tez nie chce miec megazwisow na starosc, nie chce miec ich teraz na brzuchu etc.

a trzeba zaczac od zmierzenia sie.

sobieska

czytalm o tym, ze trzeba dojsc do tego mniejszego rozmiaru stopniowo, tylko zastanawia mnie co sie dzieje z cialem, ktorego jeszcze neidawno bylo za duzo na dany rozmiar...

zwisom mowie zdecydowane nie :) polecam rowniez pompki, albo pompki sciankowe, latwiejsze, a tez daja efekt :)

zuzia

sobieska
cialo tzn. biust trzeba ladnie "wygarniac do miseczek". z czasem samo sie to bedzie ukladac. przekonasz sie, ze to naprawde byl/jest biust.
wejdz sobie na balkonetke - tam jest porownanie biustow w stanikach w roznych rozmiarach i bardzo dobrze to wszystko widac

magdalinska

sobieska tego co ja wczoraj pisałam, to nie czytaj ;) teraz szybko rosne, poza tym ten biustonosz co kupiłam do karmienia jest jakis lewy. normalne, przed ciaza, nie robimy mi zadnych pregów. Normalny, juz w ciazy, jak urosłam i stal sie za mały, to druty mnie cisnely, ale to raczej normalne, ze jak cos jest za małe to cisnie ;)

salsa

sobieska  wygarnianie do dobrego stanika powoduje migrację biustu na jego właściwe miejsce
dlatego tez z czasem rozmiar bedzie sie zmieniał

trzeba sobie uświadomić, ze nie ma czegoś takiego jak stały rozmiar przez całe życie i żeby dobrze zadbać o biust to niestety ale trzeba stale pilnować rozmiaru i kupowac staniki aktualne na dany czas a nie nosić o 10 lat to samo ;)

sobieska

oki oki :) wygarniam, wygarniam - zawsze to o kilka mm, zeby byl jakis rowek pomiedzy  :rotfl:
zmierzylam sie i mam 70 cm pod i 84 w biuscie, no i caly czas kupuje staniki 75b.... juz wiem ze powinno byc 70.... no nic te dwa ostatnie tez byly 75 ;/ cholera mam pelna szuflade :) no nic przy kolejnej okazji kupie prawidlowy... a jaki mam rozmiar wedlug waszych kalkulatorow, bo czytlam na balkonetce i byl watek o tym, ale jego podusmowanie mowilo, ze kazdy kalkulator jest bledny, a nie znalzlam info ktory jest nabardziej rzetelny :)

magoo

sobieska ze mnie zadna znawczyni, ale o ile wiem to przy 70 pod biustem obwod nie wiekszy niz 65, docelowo 60, niestety nie wiem czy sa mniejsze

zuzia

sobieska
jak dla mnie nie 70 a 65 D - w koncu stanik się rozciąga :)
majtek też nie kupujesz raczej takich, żeby mialy "w stanie spoczynku" tyle ile ty masz w biodrach :D

sobieska

ooooo!!! no nie... ze niby nosze o tylez za duzy??? ale przeciez sie dobrze trzymaja i nie przesuwaja a ni nic... moze z takim malym biustem, to sie nia ma co tak przejmowac? :) moze zaczne o tym myslec w ciazy ??

Dodany tekst: 01 Sty 2010, 23:56:30

Cytat: zuzia w 01 Sty 2010, 23:54:25majtek też nie kupujesz raczej takich, żeby mialy "w stanie spoczynku" tyle ile ty masz w biodrach Cheesy
dobre!!!! o jakze sluszna koeljna majtkowa metafora!!! a wydawaloby sie ze myslaca jestem :)