JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

Kasia

Cytat: jestynka w 16 Lis 2009, 12:36:38wyszło prawie 70
no to sory gregory ale jak masz mniej niż 70 (prawie) to jak możesz 70 i 75 nosić ;)
w 60 lub 65 powinnas sie spokojnie zmiescic ;)

jestynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Jaaaasne, tam zaraz udusić. Bo my takie uduszone chodzimy ;).

jestynka

ale na logikę , jeśli mam 67-68, to jak mam się zmieścić w 65, nie mówiąc o 60, gdzie ja te nadprogramowe cm. wcisnę?

szelma

Stanik nie jest zrobiony z betonu tylko z materiału, który się rozciąga. Gdybyś miała majtki o obwodzie 90 na biodra o obwodzie 85, to by spadły, prawda? To samo ze stanikiem - jeśli obwód stanika jest większy niż obwód pod biustem, stanik nie będzie nic podtrzymywał tylko sobie wesoło powiewał.

jestynka

szelma ,  mierzyłam mniejszy i dla mnie nie było to komfortowe.
Człam,że go mam na sobie. Jak zdjęłam , to poczułam ulgę

szelma

jestynka, po pierwsze - mierzyłaś jeden. Jeden stanik o niczym nie przesądza. Pytanie poza tym, czy miał dobry rozmiar misek, bo jeśli po prostu był węższy, a miski były takie same, to musiał cisnąć, nie ma bata. Po drugie - Twój wybór. Nikt z kałachem nie stoi i nie każe nosić duszących staników. Mnie przekonuje to, że odkąd noszę dobry stanik, biust nie wisi mi w okolicy pępka, mogę podbiec do pociągu i nie wybijam sobie zębów ;), a przede wszystkim - że widzę różnicę w wyglądzie i wiem, że dzięki dobremu stanikowi łatwiej będzie mi utrzymać własny biust w dobrej formie. Mnie to przekonuje. Jeśli kogoś nie, to mnie to rybka.

salsa

szelma stanik nie jest z betonu !!!! boskie :D :D :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jestynka

Cytat: szelma w 16 Lis 2009, 18:52:15Mnie przekonuje to, że odkąd noszę dobry stanik, biust nie wisi mi w okolicy pępka, mogę podbiec do pociągu i nie wybijam sobie zębów , a przede wszystkim - że widzę różnicę w wyglądzie i wiem, że dzięki dobremu stanikowi łatwiej będzie mi utrzymać własny biust w dobrej formie. Mnie to przekonuje. Jeśli kogoś nie, to mnie to rybka.

szelma , mnie to też przekonuje, tylko ,gdyzobaczyłam jak się czuję w węższym staniku to mina mi zrzedła i stwierdziłam, że nie będę się męczyć.

Dodany tekst: 16 Lis 2009, 19:01:45

Cytat: szelma w 16 Lis 2009, 18:52:15bo jeśli po prostu był węższy, a miski były takie same, to musiał cisnąć, nie ma bata

to rozmiar miski się zmienia, zaleznia od obwodu. Myślałam, że jak mam miskę np. d to cały czas mam D.
Juz nie pamiętam jak wtedy było.

szelma

Jeśli było Ci tak bardzo niewygodnie i wiesz, że nie dasz rady, to trudno. Ogólnie chodzi mi o to, że są osoby, które nie duszą się ani w 65, ani w 60, ani w 55. I są też takie, które potrzebują obwodów 50. I jakoś oczy im na wierzch z braku tlenu nie wyłażą.

magdalinska

wesoło powiewał lol lol lol lol lol lol lol lol

jestynka - mnie pierwsze kilka dni strasznie cisneło, do tego stopnia ze nosiłam do pracy zapasowy, stary stanik, jakbym juz nie wytrzymała to zawsze mogłam zmienic. ale po jakims czasie sie przyzwyczaiłam i przestałam go czuc

inkageo

Cytat: jestynka w 16 Lis 2009, 18:58:27to rozmiar miski się zmienia, zaleznia od obwodu. Myślałam, że jak mam miskę np. d to cały czas mam D.
Juz nie pamiętam jak wtedy było.
Zmienia się ;D Ja kiedyś nosiłam 75A, a teraz noszę 65C ;D Wymiary 69/81. Miska w 65C jest nawet mniejsza niż w 75A.

Dodany tekst: 16 Lis 2009, 19:12:40

Jestynka tu możesz sobie pooglądać biusty i staniki ;)

http://balkonetka.pl/katalog/
Imagine there is no hate

szelma

Cytat: jestynka w 16 Lis 2009, 18:58:27to rozmiar miski się zmienia, zaleznia od obwodu. Myślałam, że jak mam miskę np. d to cały czas mam D.

Zmienia, zmienia. Tak pi razy drzwi 65GG odpowiada 70FF miskowo i dalej 75E, 80C itd. Dlatego kiedy się chudnie/tyje i przeskakuje na niższy/wyższy obwód, trzeba przeliczyć miskę odpowiednio.

jestynka

Cytat: szelma w 16 Lis 2009, 19:02:48Ogólnie chodzi mi o to, że są osoby, które nie duszą się ani w 65, ani w 60, ani w 55. I są też takie, które potrzebują obwodów 50. I

szelma, wiem że sa takie osoby i może faktycznie się nie duszą. Tylko, że Kasia napisała, że powinnam nosić mniejszy, to opisałam swoje wrażenia.

Cytat: magdalinska w 16 Lis 2009, 19:04:03mnie pierwsze kilka dni strasznie cisneło, do tego stopnia ze nosiłam do pracy zapasowy

magdalinska, to w sumie ile czasu się przyzwyczajałaś? co ile zmieniałąś , na stary?

szelma

Ok, już się nie odzywam. Przepraszam, jeśli za bardzo się uniosłam. Ot, kiepski dzień...

jestynka

marzy mi się , żeby pójśc do sklepu i babka dobrała mi odpowiedni stanik.
Bo jak widze, to idę złym tropem. Ewentualnie pójdę na korki do zuzi

Dodany tekst: 16 Lis 2009, 19:29:17

szczególnie teraz, gdy moje piersi wyglądają strasznie. Rosły za szybko na początku ciąży, a teraz są flakowate :(

Dodany tekst: 16 Lis 2009, 19:44:44

Cytat: szelma w 16 Lis 2009, 19:27:26
Ok, już się nie odzywam. Przepraszam, jeśli za bardzo się uniosłam. Ot, kiepski dzień...

spoko :)
liczę na to, że uda mi się dobrac dobry biustonosz ;)

inkageo

Jestynka na początek zmierz się ciasno pod biustem i luźno w biuście. Spróbujemy doradzić rozmiar :)
Imagine there is no hate

jestynka

inka, dzięki za linka :beer:
poczytam, jak będę miała chwilkę ;)

elve

gdzie warto szukać stanika bez ramiączek? najlepiej, żeby nie był mega zabudowany

i drugie, co było nie tak ze stanikiem, jeśli fiszbiny wbijały się w mostek?

jestynka

Cytat: inkageo w 16 Lis 2009, 19:45:13
Jestynka na początek zmierz się ciasno pod biustem i luźno w biuście. Spróbujemy doradzić rozmiar :)

ok, tylko jutro bo jest u nas kolega, a mamy jeden pokój ;)
zmierzę te swoje zwisy

inkageo

Cytat: elvelve w 16 Lis 2009, 19:48:35
gdzie warto szukać stanika bez ramiączek? najlepiej, żeby nie był mega zabudowany

i drugie, co było nie tak ze stanikiem, jeśli fiszbiny wbijały się w mostek?
Elve a taka zwykła tania bardotka z kostara? Na tej dziewczynie fajnie wygląda, na allegro po 30 zł chyba są, sama się zastanawiam ;)
http://balkonetka.pl/katalog/bra/kostar-0017
Imagine there is no hate

elve

inkageo

Cytat: elvelve w 16 Lis 2009, 20:04:12
inkageo kurcze, może zaszaleję :P
Elve one chyba są w normalnych sklepach z bielizną, to można przymierzyć :)
Imagine there is no hate

magdalinska

jestynka - no wiec, ja probowałam sama, ale po dwoch nieudanych zakupach przez neta dałam sobie spokoj i przy okazji wizyty w kraku wybralam sie do sklepu, gdzie mnie panie zmierzyły, mierzyłam chyba z 15 szt i w koncu kupiłam dwa.
nie zmieniałam na stary w ciagu dnia, tylko go nosiłam ;) bo jakos dałam rade, ale cisneło strasznie.... zawziełam sie ;) aha, ale popoludniu, juz w domu, chyba raz czy dwa złamałam sie ;) jak wieczorem sciagałam to naprawde oddychałam z ulga..... w sumie moze takie maksymalne cisniecie trwalo kilka dni, ok tygodnia, a pozniej to juz z górki. do tego jeden (freya eleanor) cisneła mnie strasznie w mostku, probowałam odginac, w sumie nie wiem czy sie to cos dało, czy sie przyzwyczaiłam, ale po ok. tyg było juz lepiej i moze po 2 tyg w ogole przestałam czuc, ze mam biustonosz i to tak ciasny :) jak robiłam porzadki i znalazłam jakies stare, załozyłam, to myslałam ze si eprzewróce - jak ja mogłam w tym chodzic :D małe to, obracac mogłam dookola, cycki mi z kazdej strony wychodziły ;)
jak masz mozliwosc to przejdz sie do sklepu, wydaje mi sie ze na poczatek lepiej jak ktos ci dobierze, ja sama sobie nie potrafiłam.....

elve

Cytat: inkageo w 16 Lis 2009, 20:07:36
Elve one chyba są w normalnych sklepach z bielizną, to można przymierzyć :)
ciężko będzie... choć z drugiej strony jak stanik będzie mi potrzebny to może już będę z domu wychodziła :P

a co z tymi fiszbinami?

ten mi się podoba: http://balkonetka.pl/katalog/bra/effuniak-strapless