JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

A tak w ogóle to:
fiszbin
1. «pręt służący do usztywniania gorsetów, staników i spódnic»
2. «substancja rogowa, z której utworzone są płyty na podniebieniu wielorybów bezzębnych; też: każda z takich płyt»

inkageo

Czyli to jest rodzaj męski? Ten fiszbin?

Dodany tekst: 13 Lis 2009, 16:36:59

Zazwyczaj się słyszy "fiszbina mi się wbija" a nie "fiszbin"  :hmm:

Dodany tekst: 13 Lis 2009, 16:37:20

Fisz, czyli to od ryby :D
Imagine there is no hate

konwalia

magdalińska jakbyś postanowiła kupić 75B to pewnie by uciskało ;)

szelma

inkageo, mnie osobiście też dziwi, że to ten fiszbin, ale co robić :D. A to że się słyszy, to inna historia - może kiedyś stanie się to normą językową, ale póki co - ten fiszbin mi się wbija ;).

magdalinska

Cytat: konwalia w 13 Lis 2009, 17:11:28
magdalińska jakbyś postanowiła kupić 75B to pewnie by uciskało ;)
freya eleanor sprzed ciazy, 65FF mi sie wbija - i to dosc mocno....  inna freya, kupiona juz w ciazy, moze nie wbija sie, ale mam odciski (70F), kurde no, nie mam co załozyc na te swoje cycki!! na gwałt potrzebuje min. 2 nowe......

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 30 Paź 2009, 12:53:07
Macie jakieś doświadczenie z bielizną Konrad? Ładna..

http://www.e-lady.pl/producent/15/+0/konrad.html

ja mialam jeden jeszcze za czasów "sprzed dobrego dobrania rozmiaru" ;) dobrze mi sie go nosiło, ale niestety bardzo szybko sie rozciagnał.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Mam do sprzedania Panache Tango II biale, rozmiar 65DD. Za 50zl, nowe. Niestety panache nie dla mnie - ma za szeroko rozstawione miski, co skutkuje tym, ze fiszbiny mam za daleko pod pacha, a miseczki sie marszcza przy srodku stanika :( No i cycki nie sa ladnie okragle, tylko trojkatne ;)

Dajcie znac, jak ktoras zainteresowana, bo ja nie, to poleci na allegro.

wrobelek0403

ja nosze 65, ale jak mam zły dzien i wszystko mnie cisnie, dokładam przedłuzke do pananche i comeximu. reszta się juz zdazyła rozciagnac ;)

a ostatnio kupiłam sobie panache porcelain i jestem srednio zadowolona, bo spłaszcza :zly: . Ale to był jedyny, kt pasował do sukienek z głębszym dekoltem i bez ramiączek.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

Ja chyba wiecej Panache nie kupie :( Uwielbiam za to Freye :)

konwalia

wróbel ja uwielbiałam porcelain, ale juz mi za mały
ogólnie powinnam juz kupić 65GG/H bo te co mam 65G już ciasnawe są

wrobelek0403

konwalia a mowisz o polskich czy ang??

ja mam ang G, a polskie H. 65 oczywiscie.

a co do porcelain, to nosi się super, nawet bez ramiącze nie spada. Ale jakos tak płasko cycki po bokach ułozone. ;)

konwalia

angielskich, mam aktualnie 4 staniki bryt (3szt 65G, 1szt 65GG) i wszytskie juz maławe

Dodany tekst: 15 Lis 2009, 11:21:44

jak brałam slub to miałam 65E/ 60F bryt masakra

wrobelek0403

konwalia no to rzeczywiscie kiepsko, zeby te staniki jeszcze tansze były, ech...

ja ostatnio kupiłam comexim za 120 zł, a porcelain w promocji za 89 zł  :jupi: :jupi: (w YOSHI) ;)

konwalia

wróbelek, a było coś w yoshi w moim rozmiarze ??

Dodany tekst: 15 Lis 2009, 12:23:28

bo mi tam głupio już iść, byłam dwa razy i nic nie kupiłam, bo to co mi naznosiła, to leżał tylko jeden za 160zeta

wrobelek0403

konwalia a daj spokoj, dlaczego głupio. Ja tez nieraz chodze pomierzyc, a potem szukam np. na allegro.

Ale na razie ani razu nie znalazłam, wiec wracam tam kupic ;) . Byłam miesiac temu i było sporo przecen na "letnie" kolekcje.  :thumbup:

mika

No dobra ja mam problem, weszłam na wyższy stopień wtajemniczenia: która firma robi obwody 55 ;D

elve

mika po ciązy ci się obwód poszerzy, więc nie zawracaj sobie głowy

Kasia

Cytat: elvelve w 16 Lis 2009, 10:51:02mika po ciązy ci się obwód poszerzy

niekoniecznie ;) ja dalej mieszcze sie w 60 sprzed ciąży ;)

salsa

Cytat: mobka w 10 Lis 2009, 12:40:51
No domyslam sie, ze uzywane, ale jak w dobrym stanie to moge przygarnac :) O ile cena bedzie akceptowalna :)

ok, to w takim razie zrobie przegląd, mierzenie ile się rozciągnęły (bo sie rozciągnęły) i dam Ci znac jak sie sprawy mają - i co sie nadaje ;)

mam jeden taki, ktorego nie nosiłam prawie wcale - eleonora 60 dd - za mały choc miał być wielko-miseczkowcem i miał pasować na moje ówczesne 60 E
na obecne 60 F to śmiech na sali i buła

Dodany tekst: 16 Lis 2009, 10:54:12

Cytat: mika w 16 Lis 2009, 07:53:45
No dobra ja mam problem, weszłam na wyższy stopień wtajemniczenia: która firma robi obwody 55 ;D

Freya ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jestynka

jak Wy się mieścicie w 60 cm? ja mam 70-75.
55 :padam:

wrobelek0403

jestynka, chyba masz zle pomieszony biust lol lol

zaraz cie tu laski naprostuja ;)

Kasia

Cytat: jestynka w 16 Lis 2009, 12:04:00jak Wy się mieścicie w 60 cm? ja mam 70-75.
55 padam
no ja noszę 60 a jestem sporo grubsza od Ciebie :)

tachogti

tez zalezy jaka masz klate :D bo ja jestem z szerokoklatowych ;) i najmniej wchodze w 65, najczesciej mam 70 odkad zostalam "nawrocona" lol
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

jestynka

mierzyłam centymetrem pod biustem , wyszło prawie 70, w sklepie przymierzyłam 70 i się dusiłam , pilo jak cholera