JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

zuzia

Cytat: doda w 26 Lut 2010, 22:23:13
ja chcę coś do karmienia,
nie chcę klasycznego stanika do karmienia kupować :(
chyba nie znajdę takiego... :(
ja takiego do karmienia nie polecam.
nie wiem jak będzie u ciebie, ale u mnie na początku było tak, że Michał jadł z jednej piersi a z drugiej i tak mi leciało (hormony i koniec). więc jakbym miała w zasadzie zdejować cały stanik (bo do tego sprowadza się rozpinanie z przodu) lub przytrzymywać drugą pierś to bym oszalała.

abkasia

Cytat: zuzia w 27 Lut 2010, 09:14:25
ja takiego do karmienia nie polecam.
nie wiem jak będzie u ciebie, ale u mnie na początku było tak, że Michał jadł z jednej piersi a z drugiej i tak mi leciało (hormony i koniec). więc jakbym miała w zasadzie zdejować cały stanik (bo do tego sprowadza się rozpinanie z przodu) lub przytrzymywać drugą pierś to bym oszalała.
te staniki do karmienia moze nie sa ladne, ale dosc praktyczne zwlaszcza na poczatku, jak mleko sika z obydwu piersi...
ja pzrez chyba 3 mies, albo i wiecej mialam staniki do karmienia. potem przeszlam na zwykle...

zwierzatko_mojej_mamy

czzy ktos kupowal staniki DAMA KIER? bo na allegro sa i maja bardzo atrakcyjne ceny - pasuja do rozmiarowki "idealnych'  stanikow ? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kama

Zostałam zbita, okrzyczana i wysłana tutaj za stanik rozmiaru 70A ;) Zmierzyłam się grzecznie i mam wymiary 64 pod i 75 w biuście. Jaki rozmiar powinnam nosić?

zuzia

kama

Zuziu, wyruszam na stanikowe zakupy jutro :) :beer:

brawurka

kupiłam mój drugi stanik w chyba dobry rozmiarze 65f (pierwszy to juz nie pamietam jaki,ale cos bylo w nim nie tak) zamówiłam panache flamenco, juz sie nie moge doczekac przesylki

aniak1211

Cytat: doda w 26 Lut 2010, 22:23:13
ja chcę coś do karmienia,
nie chcę klasycznego stanika do karmienia kupować :(
chyba nie znajdę takiego... :(
Na co dzien uzywalam zwyklego stanika do karmienia,
jak wychodzilam to mialam  ropinany z przodu,
u mnie sie sprawdzi choc nie byl super wygodny-do karmienia ;)

elve

doda a dlaczego nie chcesz takiego do karmienia?

Kasia

Cytat: zuzia w 27 Lut 2010, 09:14:25nie wiem jak będzie u ciebie, ale u mnie na początku było tak, że Michał jadł z jednej piersi a z drugiej i tak mi leciało
miałam identycznie, jedna oprózniałam to z drugiej leciało bardzo
dlatego też bym polecała stanik do karmienia

brawurka

Cytat: brawurka w 01 Mar 2010, 21:55:37
kupiłam mój drugi stanik w chyba dobry rozmiarze 65f (pierwszy to juz nie pamietam jaki,ale cos bylo w nim nie tak) zamówiłam panache flamenco, juz sie nie moge doczekac przesylki

jest za duży :( w obwodzie zapinam się na ostatnia haftke i jakiejś wiekiej niewygody nie mam, a miseczki sporo za duże, rozmier 65f z freyi tez bedzie za duży? jaki teraz mam kupic ?:(

szelma

brawur, Panache ma zupełnie inną budowę niż Freya - ma szerokie fiszbiny. Na mnie Panache jest luźnawy, a końce fiszbinów mam w połowie pleców :crazy:. Sprzedaj na allegro i szukaj dalej - widocznie jesteś wąskofiszbinowa. Spróbuj Freyę. Poza tym to nie tak, że ma Ci być niewygodnie :). Wręcz przeciwnie :D. Miska za duża, bo może źle wygarnęłaś?

brawurka

szelma wygarnęłam co mogłam z pleców,pach z pobbiustu,wiecj juz nie mam  :mocking:, jest dużo za duzy,kupie freye

szelma

No to może po prostu miska za duża. Ciężko tak doradzać netowo niestety :(. Freyę spróbuj, żeby zobaczyć, czy freyowe fiszbiny bardziej Ci pasują. Szukanie dobrego stanika to długi i żmudny proces ;). A potem za jakiś czas trzeba zaczynać od początku lol.

zwierzatko_mojej_mamy

brawurka czy wygarnialas w pozycji glebokiego uklonu przed cesarzem chin ? :D bo mi w innej sie nie udaje wygarnac jak nalezy :D

www.annawilk.pl

szelma

brawurka

zwierzu juz wygarnięte, niestety nadal z pół cycka bym tam jeszcze włozyła

zwierzatko_mojej_mamy

no to cholera dziwne pani - bo biust Twoj widzialam z dala bo z dala, ale ja mam na sobie panasza 65E i jest gites..

www.annawilk.pl

brawurka

zwierzatko_mojej_mamy mój biust od zlotu spadł o dobre 2 rozmiary,myśle,że w 75b by wszedł,może małe c

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

brawurka

mysle,ze czas zorganizować zlot ;)

jeszcze raz sie obmierzylam i 72 pod 86-87 w biuście

szelma

Sprawdzę w domu, jakie miałam wymiary, kiedy zaczynałam, ale pod miałam podobnie i dalej noszę 65. W miałam ok. 94 i zaczęłam od FF, więc wierzę, że F może być duże. Chyba celowałabym w 65E, ale niech ktoś jeszcze się wypowie :).

A w Panache fiszbiny Ci odpowiadały? Bo od tego zależy, czy opłaca się próbować Freyę.

brawurka

no średnio, bo te zewnętrzne mam za pachą,a te wewnętrzne mnie uwierają bo są dośc wysoko, mysle,ze moglabym sie przyzwyczaić,ale jak freya lepsza to nie bede sie meczyc

szelma

To próbuj Freyę. Freyowe są węższe - to że na mostku wysoko, to inna kwestia i zależy od kroju stanika. Ale problem fiszbinów za pachą powinien się rozwiązać :).

mobka

Ja tez ttylko freye moge nosic, panache jest zawsze za duze i ma zazwyczaj za szeroko rozstawione miski, [rzez co brakuje mi biustu od wewnatrz, znazy sie pomiedzy cyckami ;)

Obecnie w biuscie mam 88, pod nie wiem ile ;) I nosze 65e, zamowilam teraz f, bo w e, zaleznie od kroju jest juz na styk.