co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

szelma trzeba sie przeprosic z papierem :D :D

Zabrałam sie wlasnie za "wszystko za everest" Krakauera, doskonały reportaz :thumbup:

Dora bedzie nastepna w kolejce :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

może książka to za dużo powiedziane, ale jest nowa Bridget ;)
poczekam chyba na film

dragonfly

Cytat: golinda w 14 Mar 2014, 22:01:15
może książka to za dużo powiedziane, ale jest nowa Bridget ;)
poczekam chyba na film
podobno jest beznadziejna....

szelma

Strasznie nudna jest. Zaczęłam czytać, bo koleżanka mi pożyczyła, i chyba nie dam rady skończyć. 50-letnia baba a taka głupia, ze czlowiek sie tylko wkurza czytając.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

dragonfly

Cytat: szelma w 08 Mar 2014, 16:55:11
Oj, anielski jak anielskie, ale chłopcy typu grunge zawsze mnie kręcili ;)
tak zachwalalyscie, ze kupilam ebooka wczoraj, skonczylam czytac dzisiaj, wlasnie sie biore za drugi lol lol

wrobelek0403

dragonfly aaaa, witaj w klubie lol lol

i co, jaki team jestes?? :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

dragonfly

Cytat: wrobelek0403 w 15 Mar 2014, 22:08:35
dragonfly aaaa, witaj w klubie lol lol

i co, jaki team jestes?? :D :D
chwilowo team Miron bo aniołek jest troche cipowaty lol lol ale mam przeczucie, ze to sie moze zmienic.... ;) Ide po tom trzeci, staremu mowie, ze czytam fantastyczny kriminal, dzieiej sie w PL ale jest bardzo international lol lol

Dodany tekst: 16 Mar 2014, 20:37:14

Chociaz chyba najchetniej bym byla w team Luc ;)

wrobelek0403

Cytat: dragonfly w 16 Mar 2014, 20:36:19chwilowo team Miron bo aniołek jest troche cipowaty

iahahaha lol lol

Dodany tekst: 17 Mar 2014, 10:08:06

jeszcze raz polece J. Krakauer "wszystko za everest". To reportaz z wyprawy komercyjnej w 1996 r., kiedy to z powodu nagłego załamania pogody zgineło 11 osób. Skonczyłam czytac o 2.30 nad ranem. Ksiązka jest wstrząsająca, chwilami przerazająca, nadal nie moge przestac o niej myslec.

ddu

jestem załamana.
półka "do przeczytania" niedługo się złamie
myśliwski, huelle, beksińscy, antologia reportażu, listy iwaszkiewicza, biografia Tymona... a ja czytam Grę o tron :D
mój mąż mówi, że mam maź płodową zamiast mózgu, to wiele wyjaśnia w kwestii doboru lektur, a właściwie nie tyle doboru, co niemożnością czytania czegokolwiek mądrzejszego

szelma

Wypraszam sobie :D GoT przeczytałam z przyjemnością, a mazi nigdy nie miałam :P Ot, fajnie się czyta :D

wrobelek0403

ddu a juz bez przesady :P GoT jest super i sobie wypraszam :P

zreszta, dopóki nie czytasz naj i mamo to ja, to wszystko w porzadku :D

szelma

Ja tam nie dam sobie wmówić, że powinnam się wstydzić tego, co czytam. Przed chwilą skończyłam kolejną książkę, która należy do klasyki, a teraz czytam książkę, na podstawie której zrobili "True Blood" i dobrze mi z tym :D

ddu

ale ja się nie wstydzę!
tylko miałam plan, że robię przerwę w GoT i czytam te rzeczy, kt. mam, kupiłam, dostałam, marzyłam... a się kurzem pokrywają
otwieram Myśliwskiego, kt. normalnie uwielbiam, a teraz po 1/2 strony śpię...

szelma

No ale tekst Twojego męża wskazuje na to, że według niego powinnaś. Niech spada :P

wrobelek0403

ddu, no ale wiesz, mowienie ze GoT czyta sie tylko w stanie "maz płodowa zamiast mózgu" to troche nie teges jest ;)

Twoj maz ma minusa :P

ddu

Cytat: szelma w 17 Mar 2014, 12:32:03
No ale tekst Twojego męża wskazuje na to, że według niego powinnaś. Niech spada :P

ale on się odnosił do : 1. zgubienia kluczyka od skrzynki, 2. zapomnienia o L4, 3. mówienia na lodówkę "pralka" itp :D
rodzaj lektur to ja już sama sobie dodałam

szelma

Cytat: ddu w 17 Mar 2014, 12:45:58rodzaj lektur to ja już sama sobie dodałam

No toteż mówię - nie ma się czego wstydzić.

goga

a ja przeczytałam
"Jeannette Kalyta
Położna. 3550 cudów narodzin"

całkiem fajnie się czytało, chociaż pewnie rzeczy moze nie do końca do mnie "przemawiały" - ale z wielką sympatią wypowiadała sie o rodzących i świetnie były opisane niektóre porody - wręcz wzruszajace
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

ddu

się nie wstydzę.
tylko ubolewam, że nad wszystkim innym ostatnio usypiam, a nie jak Ty - raz wampiry, raz klasyka.  ja tylko krew, lód i złoto

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: goga w 17 Mar 2014, 12:52:17
a ja przeczytałam
"Jeannette Kalyta
Położna. 3550 cudów narodzin"

całkiem fajnie się czytało, chociaż pewnie rzeczy moze nie do końca do mnie "przemawiały" - ale z wielką sympatią wypowiadała sie o rodzących i świetnie były opisane niektóre porody - wręcz wzruszajace
jezusie nazarejski, chyba by mi musieli przystawic pistolet do lba, zebym po taki tytul siegnela :D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

ddu, jestes usprawiedliwiona, bo GoT wciaga jak chodzenie po bagnach :D

koniecznie musisz sobie jeszcze kupic Dore Wilk, akcja toczy sie w Toruniu :D

Dodany tekst: 17 Mar 2014, 12:56:20

Cytat: goga w 17 Mar 2014, 12:52:17Jeannette Kalyta

ta pani tak mi sie nieodmiennie kojarzy z płynem do mycia, ze na sam dzwiek nazwiska dostaje dreszczy :D :D

szelma

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Mar 2014, 12:53:20chyba by mi musieli przystawic pistolet do lba, zebym po taki tytul siegnela

Ja bym powiedziała: Strzelaj, nie przeczytam! :D

goga

no właśnie dlatego chciałam zobaczyc jak pisze ;) bo tez mi cały czas ta reklama w uszach dzwięczy lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

Norka

Goga, w tym temacie Ina May Gaskin ma świetne książki. Mnie bardzo uspokajały w ciąży.