co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

magdalinska

kupiłam dzisiaj "Ciemno, prawie noc", mam nadz ze bedzie fajna :)

malutenka

"Doktor sen" zostaje moją ulubioną powieścią Kinga :)

Justynna

Przeczytałam 1 część "1Q84" Murakamiego :) Teraz czekam na kolejne, jestem na liście oczekujących w bibliotece.

Dodany tekst: 13 Lis 2013, 15:58:46

O, właśnie przyszedł sms :D Książka na mnie czeka :D

mylove12

Cytat: Justynna w 13 Lis 2013, 15:32:48
Przeczytałam 1 część "1Q84" Murakamiego :) Teraz czekam na kolejne, jestem na liście oczekujących w bibliotece.

Dodany tekst: 13 Lis 2013, 15:58:46

O, właśnie przyszedł sms :D Książka na mnie czeka :D

Murakamiego czytałam tylko "Norwegian Wood" przez reszte jakoś nie mogłam przebrnąć, choć po "Norwegian..." trochę się na niego napaliłam.
A obecnie czytam "Trociny" Vargi. No zobaczymy, co to za hicior.

mika21

Cytat: margareta w 12 Lis 2013, 13:30:51
Kocham Wiśniewskiego z książek napisanych wspólnie z Małgorzatą Domagalik i Dorotą Wellman. Do przełknięcia jest też Bikini. Samotność w sieci - beznadziejna.

Ja Wiśniewskiego lubię, ale te dwa zbiory felietonów. Szybko i lekko to się czyta.
W zemście i w miłości ko­bieta jest większym bar­barzyńcą niż mężczyzna.

ze_nitka

magdalinska

ze_nitka ciagle czytam :D wciaga coraz bardziej, tylko jak sie wieczorem połoze, po 5 stronach zasypiam i nie mam kiedy nadgonic ;) ale na razie fajna

inkageo

Ja skończyła i podobało mi się baaardzo :)
Imagine there is no hate

magdalinska

no! skonczyłam :) fajna :) podobała mi sie, ostatnie 200stron szybko przeczytałam, bo mnie juz tak wciagnelo, ze nawet mi sie spac nie chciało ;)

Dodany tekst: 28 Gru 2013, 09:38:17

teraz mam Sage wyklętych, czytał ktos? gruba, drobny druk, troche mi zajmie czytanie

wrobelek0403

zaczełam Sezon Burz Sapkowskiego. W sumie brzmi jak stary Wiedzmin,ciekawe jak sie akcja rozwinie :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

margareta

"Nie mów nikomu" Cobena. Nie mogę się oderwać.

Justynna

margareta, przeczytałam chyba milion Cobenów :D Tytułów nie pamiętam, więc pewnie to też ;D

Dodany tekst: 29 Gru 2013, 18:25:58

Jak skończysz, to polecam Ci "Imperium Wilków" Jean-Christophe Grange. Ciężko się oderwać ;)

margareta

Dzięki :) Jeśli chodzi o Cobena, to pierwsza jego książka którą czytam.

wrobelek0403

Cytat: sputnik w 30 Gru 2013, 00:02:41
Daj znać czy warto czytać!

warto :D juz prawie skonczyłam, niezle wciaga :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Czytam Grocholę. Zaczęłam trochę od końca, bo "Nigdy w życiu" przeczytałam jako trzecią książkę ;)

Podoba mi się jej styl, postaci, wprawia mnie w dobrym humor. Dla mnie to też trochę podróż do czasów dzieciństwa i szkoły, mieszkałam w tamtych okolicach i jeździłam WKD :)

Zawiera też kilka prawd życiowych, np. "nie mogę ci dać, czegoś czego nie mam", czyli znów o oczekiwaniu...

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

malutenka

Czytam "Tove Jansson: Mama Muminków" i czyta się bardzo dobrze.

szelma

Mimo dawkowania sobie przyjemności skończyłam najnowszego Ćwirleja. Przeboskie jak zwykle :D A dywagacje o tym, czy papieżowi należy się cukier na kartki i czy w Niemczech zamiast ludwika mają helmuta - poezja :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

sputnik dokonczyłam i polecam ponownie :D juz czuje ze w drugiej czesci bedzie sie działo :D

Justynna

Skończyłam II część "1Q84" i zaczęłam III. Lubię, bardzo lubię Murakamiego :)

mika21

Cytat: wrobelek0403 w 02 Sty 2014, 19:36:13
warto :D juz prawie skonczyłam, niezle wciaga :D

Ja też polecam:D pochłania się w mig!
W zemście i w miłości ko­bieta jest większym bar­barzyńcą niż mężczyzna.

wis

A ja się uwsteczniam, bo przeczytałam właśnie całą Jeżycjadę ;)
W międzyczasie po trochu Clarksona.