co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

"Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" zaczelam, ale jakos mnei nie wciagnely na razie. A przed chwila skonczylam "Paktofonike" Pisuka.

konwalia

ja teraz przeczytałam "nigdy nie będę francuzem" lekkie i szybko się czyta, można się czasem pośmiać

suegro

Zamówiłam dziś "Burzliwe życie tancerki" Krystyny Mazurównej.
Dawno nie byłam tak podjarana książką i nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

bozena.dp

właśnie, sugerując się waszymi opiniami, kupiłam "świat wg garpa" ;)

jestynka

bożena i jak? :)
ja teraz czytam Irvinga "Jednoroczna wdowa" , oczywiście się nie zawiodłam ;D

magdarynka

Mnie ostatnio Irving wciagnal. Tzn. bardzo podobaly mi sie "Regulamin tloczni win", "Zycie wedlug Garpa, "Jednoroczna wdowa" i Hotel New Hampshire". Nie przebrnelam przez "Modlitwe za Owena" i "Metode wodna". W tej ostatniej strasznie irytowal mnie glowny bohater, mialam ochote mu przyp...... ;)
Wczoraj skonczylam "Heretycka krolowa" Michelle Moran, taka bajeczka dla duzych dzieci, osadzona w starozytnym Egipcie.

wrobelek0403

Cytat: golinda w 13 Cze 2011, 10:50:40
"Rzecz o mych smutnych dziwkach" G.G. Marquez

o wlasnie, przymierzam sie i nie moge zabrac.

Golinda, napisz czy dobre :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jo_miekka

Wojciech Tochman, "Dzisiaj narysujemy śmierć - reportaż o Rwandzie
straszne, ale strasznie dobre

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

jo_miekka

John Leake "Pisarz, który nienawidził kobiet. Podwójne życie seryjnego mordercy"

Tytuł beznadziejny przez wymuszone skojarzenie z Larsonem, ale książka świetna naprawdę.
Jeśli słyszałyście o Malkovichu, który jeździł niedawno po Europie z pewnym przedstawieniem, to to przedstawienie zrobił właśnie na kanwie tej książki.

wrobelek0403

Cytat: golinda w 13 Cze 2011, 11:50:03
REWELACJA!!!

aaaaa, jaka ja jestem zapominalska, to sie w głowie nie miesci lol lol poszłam wczoraj do piwnicy i okazuje sie ze mam tą ksiazke od dawna i przeciez ja czytałam lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

magoo

wrobelek0403

panikarola

dziewczyny, co byście poleciły do zabrania na wakacje? coś ciekawego ostatnio się ukazało, co by warto nabyć? tak ze trzy różne mi potrzebne...

Ania z Wyspy Ks. Edwarda zaliczona, więc pominąwszy Anię :)

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

sonja

panikarola ja się ostatnio zaczytuję w Christopherze Moore.
Lekkie, łatwe i przyjemne. Do śmiechu. Polecam zwłaszcza Baranka.

Justynna

sonja, czytałam "Brudną robotę" i "Najgłupszego Anioła" - fajne :)
Muszę jeszcze dopaść w bibliotece "Baranka"

panikarola

polewam oczywiście  :beer:

margareta, za Ch Link nie przepadam za bardzo - ale może jej jeszcze kiedyś dam szansę jak mówisz że warto :) tych dwóch pozostałych nie znam,

ale za to Moore bardzo bardzo do mnie przemówił z opisu :beer: dzięki!!!  :beer:

coś jeszcze ciekawego macie na tapecie?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mayagaramond

Cytat: panikarola w 07 Lip 2011, 13:13:13dziewczyny, co byście poleciły do zabrania na wakacje? coś ciekawego ostatnio się ukazało, co by warto nabyć? tak ze trzy różne mi potrzebne...

Komu bije dzwon ;) ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

margareta

Siedem lat później Emily Giffin. Wczoraj dopiero zaczęłam czytać, ale już widzę, że dobra.

jusia

Cytat: margareta w 08 Lip 2011, 15:38:48
Siedem lat później Emily Giffin. Wczoraj dopiero zaczęłam czytać, ale już widzę, że dobra.
o nie, mysle ze najslabsza, zdecydowanie polecam cos pozyczonego i cos niebieskiego tej autorki 
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"