Manicure ślubny

Zaczęty przez mary, 11 Lut 2008, 18:13:19

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

sznapkowa

Sprawdziłam - w Sephorze 64 zł - czyli wychodzi na to że w Douglasie musiało być za 54 zł.

magdalinska

sznapkowa - chyba sobie kupie... bo mam problemy z tymi pazurami moimi .... :/ z tego co tam wyczytałam, to nie zmywam, tyklo maluje codziennie na tym samym? i na nią nie stosuje sie juz lakieru?

panikarola

dziewczyny, a jest ta odzywka do dostania w necie?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mika

jest na allegro na pewno

panikarola

dzieki wam! polewam!

sznapkowa

Cytat: magdalinska w 16 Maj 2008, 10:54:09
sznapkowa - chyba sobie kupie... bo mam problemy z tymi pazurami moimi .... :/ z tego co tam wyczytałam, to nie zmywam, tyklo maluje codziennie na tym samym? i na nią nie stosuje sie juz lakieru?

Tego nie można używac jako bazę pod lakier. Na ulotce w opakowaniu jest napisane, żeby przez 3 kolejne dni nakładać codziennie jedną warstwę bez zmywania poprzedniej. 4ego dnia zmyć i powtarzać nakładanie od początku. Ja tak robiłam przez 3 czy 4 tygodnie a potem to malowałam nową warstwę co dwa, trzy dni. Teraz nakładam jedną warstwę co parę dni - jak zaczyna odpryskiwać to zmywam i maluje na nowo. Podoba mi się odcien tej odżywki więc stosuję zamiast lakieru.

wrobelek0403

popieram, popieram :)

tez zrobilam tę kurację, do kompletu jeszcze miałam olejek w sztyfcie, którym smarowałam płytkę, jak zmyłam odzywke. Teraz paznokcie są jak ta lala :)

Odzywki są rownież na allegro, ja w komplecie z olejkiem zapłaciłam 67 zł.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sonja

Te odżywki są też w każdym Douglasie, nie opłaca się przez allegro. Czasem są nawet w zestawach.

panikarola

zamowie w jakiejs drogerii internetowej z jakims innym kosmetykiem - wiem, ze jeszcze czegos potrzebowalam, ale nie pamietam czego...

sonja

Kupiłam dziś w Douglasie za 59 pln:) pierwsza warstwa już leży. Jak to nie pomoże to na wieki wieków amen rezygnuję z kupowania odżywek, mam dość i chyba fajne last minute na Krete bym już za nie miała;)

magdalinska

ja akurat nie mam douglasa u siebie , musze zamowic przez neta... :/

sonja

OOO no to równolegle walczymy z pazurami;)) otworzę bloga na tę okazję lol lol

W Toruniu nie wiedzieć czemu są 3 Douglasy i ani pół Sephory  >:D  >:D najbliższa w Bydgoszczy

wis

Ja swoje pazury nie chwaląc się ma fajne :) Ale też je wspomagam odżywką - jak dla mnie tylko NailTek II (do paznokci trwardych i suchych). Rosną mi teraz jak opętane :D

Stabilo

W przypadku skórek bardzo i pomógł krem do skórek Avonu. Dodam, że ze skórkami mam dużo problemów i krem ten dokonał wręcz cudów. Dzięki niemu udało mi się zwalczyć złe przyzwyczajenie wycinania sórek - teraz wystarczy odsuwanie i jest ok.
W przypadku odżywek do paznokci najlepiej u mnie sprawdziła się odżywka Sally Hansen Miracle Cure.

wrobelek0403

Cytat: dodaa84 w 23 Maj 2008, 13:54:12
hmm moja odżywka alessandro troche gęstnieje. czy Wasza też? hmmm....... stosuję dopiero 4 dzień...
i pytanie: co robicie ze skórkami? stosujecie jeakieś preparaty, wycinacie? ja próbuję, ale coś mi średnio wychodzi. polecacie coś?

moja zgęstniała, ale dopiero po 3 miesiacach. Dla mnie najlepsza była zawsze odzywka Avon w kremie, szczerze polecam.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mary

a mi się na 9 dni przed ślubem zaczynają rozdwajać i nawet łamać paznokcie.
No i tym sposobem muszę się zdecydować na tipsy ;(

MagdaG

dziewczyny - macie może jakieś zdjęcia pazurków z zalaną pod żel koronką?

chodzi mi o coś takiego tylko białe
http://th.interia.pl/30,b85ca08e52086490/gsz2.JPG

rilla

uuu nie podobaja mi sie wcale... Magda to na slub? nei lepiej meic koronke na sukni ew. welonie?

rilla

Cytat: MagdaG w 23 Paź 2008, 14:04:21
dziewczyny - macie może jakieś zdjęcia pazurków z zalaną pod żel koronką?

chodzi mi o coś takiego tylko białe
http://th.interia.pl/30,b85ca08e52086490/gsz2.JPG

Magda Ty masz ślub 30 maja? bo nasz esuwackzi ślubno rocznicowe podobnie odliczaja

zwierzatko_mojej_mamy

MagdaG prosze ;)

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

MagdaG

rilla 6 czerwiec 2009:)

effik

Cytat: inkageo w 11 Lut 2008, 18:48:25
Znalazłam swoją łapę, paznokcie malowałam na kolanie dzień przed ślubem, tego samego dnia złamał mi się pazur kciukowy, więc oba kciuki skróciłam, ale chyba nigdzie nie załapały się na fotkę ;)

inkageo  ja tak trochę nie na temat - skąd ta piękna bransoletka? :)

inkageo

To apart :) Chyba Zuzia ma jakieś wtyki i wie jak ją załatwić, nawet gdy jej nie ma w sklepach ;)
Imagine there is no hate