Maroonowe przygotowania

Zaczęty przez maroonbug, 15 Sty 2008, 13:59:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maroonbug

Dzieki dziewczyny! Tak sobie wlasnie kombinuje, ze trzeba wszystko wyprobowac. W czerwcu mam wesele, na ktore planuje zrobic fryzure a la Vivien (krotsza wersja) i zobaczyc jak moje wlosy sie zachowaja w okolicznosciach weselnych. Jak sie uda, to powtorze to na wlasnym slubie. Jak nie, to bedzie kok z elementem fali lub warkocza, ktory ja nazywam klosem, a reszta swiata francuskim.
Ciezko mi do tego czerwca wytrzymac, to taki kamien milowy od ktorego wszystko zalezy. Teraz to nawet nie pamietam jak ja w tej sukni wygladam...

elizapj

ten francuski to taki jak na rudowlosym manekinie?
bo ja ani okreslenia klos ani francuski nie slyszalam:(

marronbug nei pamietam czy juz odwiedzalas ten watek http://strefaslubna.pl/forum/index.php?topic=93.new;topicseen#new
jest tammase pomyslow, a ja ostatnio dodalam 2 nowe linki, kt po prostu zajmuje ze 4 h zeby przejrzec wszystko!
ale nie powiem, sporo pomyslow znalazlam, wiec warte bylo przejrzec od dechy do dechy:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

maroonbug

Eliza dzieki, cosmpolitan sie nalezy...czy jakis inny trendy drink ;)

maroonbug

Ach, a ten francuski to na rudowlosym manekinie, zgadza sie. Ale juz (od jakis trezch godzin) przestaje mi sie podobac w kontekscie mojej stylizacji. wiec raczej nie bedzie juz dluzej rozpatrywany :)

elizapj

Cytat: maroonbug w 05 Maj 2008, 17:44:51
Eliza dzieki, cosmpolitan sie nalezy...czy jakis inny trendy drink ;)
moja dieta na vitalii nie pozwala mi alkoholu:(( ale dzieki!
w sobote ugielam sie jednak...najpierw twardo pilam soczek pomidorowy gdy reszta koktajlowala, a na koniec wieczoru kelner przyniosl nam szampana - bo kuchnia opozniala sie z deserem - mimo ze desery byly zamowiene tylko 2, przyniosl lapki dla wszystkich...no i co mialam zrobic:( wypilam...czulam sie bardzo winna, ze tak diete oszukuje...ale najgorzej czulam sie w niedziele rano hahah!!! wiec juz wiecej nie oszukuje - no poza nadchodzacymi urodzinami... :-\

co do ewolucji pomyslow...to jest z jednej strony straszne jak najpierw sie czlowiek na cos napala a potem sie mu odwidzi...bo tak mozna w nieskonczonosc...i wydaje sie ze konca z burza mogow nad stylizacja nie ma..ale z drugiej str, chyba tylko tak wlasnie mozna dojsc do swojego idealu:) to jesli nei francuski, co teraz na tapecie?

maroonbug

Vivien i jej podobne. Niby fale, niby loki. Zobacze w czerwcu na probnej fryzurze, bede foty, to i latwiej sie zdecyduje :)
Moim problemem jest to, ze jak tyje to najpierw mi rosnie twarz i ramiona. I chudna tez na koncu. Wiec musze dzialac bo twarz to istotna sprawa, a i ramiona w sukni widac :)

mika

Maroon powiem jedno: nie mogę się doczekać na Twoje zdjecia ślubne!!!!! na temat stylizacji się nie wypowiem bo mój poziom doradztwa w tym zakresie jest daaaaaaaaaaleko w tyle za tym co Ty proponujesz

maroonbug

Mika juz tylko trzy miesiace  :o :o :o
Jak to zlecialo!

elizapj

maroon pewnie juz ta fotke masz i ja tysiac razy ogladalas, ale pomyslalam ze Ci ja wrzuce do watku, bo tu pasuje...tylko zapominam bo cos osatnio nie piszemy na zadnych tych samych watkach:( i Cie nie widze juz sporo czasu...
uwielbiam ta jej suknie!
jej kolor, kroj, szerokosc spodnicy...jak do niej pasuje jak pasuje do kwiatow, i do woalki:)

probna juz mialas?

maroonbug

Dzieki Eliza :) Ja sie chyba w Dicie zakochalam tak w ogole...Ona jest cala boska, i kazdy jej stroj jest boski i w ogole ::)
Lece za tydzien do PL, bede miec probny makijaz lub dwa, probne fryzury- ilosc zaleznie od potrzeb i przymiarke sukienki. Watek moj wtedy, mam nadzieje ozyje.
Wczoraj ogladalam 27 sukienek i mnie Twoja suknia zachwycila. Jest cudowna po prostu i calkiem dlugo ja tam pokazuja, mozna obejrzec z kazdej strony :)

Anupka

Cytat: maroonbug w 13 Cze 2008, 17:59:56
Ja sie chyba w Dicie zakochalam tak w ogole

maroonbug, ale chyba nie bardziej, niz w swoim narzeczonym co? ;)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

maroonbug

nie no skad :) Narzeczony jest the best :D

tachogti

Cytat: maroonbug w 13 Cze 2008, 17:59:56
Ja sie chyba w Dicie zakochalam tak w ogole...Ona jest cala boska, i kazdy jej stroj jest boski i w ogole ::)

Hehe tez mam ten problem, mam na pulpice folder DvT i tam wrzucam co lepsze ditowe stylizacje... Ehhh zebym ja jeszcz ena takich obcasach umiala chodzic ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

astrainca

Przesliczna ta Twoja suknia! Ja bylam dluzszy czas zakochana w Magdali od La Sposy, ktora przymierzylam w Niemczech. Koniecznie ja chcialam, po prostu chora na jej punkcie bylam, ale jak wpadlam do PL na trzy dni, to nigdzie jej znalesc nie moglam i na koniec wybralam zuuuuupelnie cos innego.....ale jakos wciaz o niej myslec musze   ;). Czekam wiec na Twoje zdjecia, bo Twoja suknia przypomina mi  te Moja wymarzona :)

sierpniowajulka

isabelles

Piekna suknia - i super na tobie wygląda :)

maroonbug

Dzieki Julka! Stawiam piwo :)
Ja juz rychtuje moje zdjecia z przymiarki i probnej fryzury.
Beda dzis wieczorem :)

elizapj

Cytat: sierpniowajulka w 03 Lip 2008, 08:46:52
maroonbug, znalazłam PM w Twojej sukni: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=81641591&v=2&s=0
marron nie wiem co ona ma pod welonem ale dla mnie wyglada super:) jakbys szukala isnpiracji...http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1283001,2,6.htm

fajnei ze juz dzisbeda Twoje fotki, nie moge sie doczekac!

poli

tez na nie bardzo czekam! i super, że dziś wieczorem bo od jutra opener i musiałabym trenować wyobraźnię do poniedziałku :D

sierpniowajulka

O, Poli! Jedziesz na Open'era? Ja też. :)

maroonbug

Przepraszam z gory, ale zdjecia z przymiarki sa cokolwiek kiepskie i nie oddaja doskonale tego jak suknia wyglada w rzeczywistosci...Jest jakby bardziej trojwymiarowa na zywo, ekhem..
Buty na zdjeciach sa tez, duuuzo ciemniejsze od sukni, ale nawet niezle to wyglada. Pazury zostaja czerwone, odpowiedni odcien czerwieni jest poszukiwany obecnie.
Teraz fryzura- wymaga cala sprawa odrobiny wyjasnienia: jest to fryz wielce probny, bez lakieru ni pianki ni niczego. Wlos moj naturalnie puszy sie i odstaje, co widac i fryzjerka nie zaradzila temu, wiec psuje to powalajacy efekt ;) Nie zaradzila temu albowiem fryz uwity byl w 10 minut jako proba przedstawienia tego o co nam chodzi.
Ogolnie rzecz biorac- sa retro fale z prawej i lewej (z jednej strony niestety opadl niesforny pejs i zrujnowal efekt ;) ), plecione cos, z tylu po prawej, po lewej z tylu beda kwiaty, najpewniej eustoma kremowa. Z przodu pojdzie woalka, jak na zdjeciu ponizej.
Fryzura sie ciesze ogromnie a najbardziej mnie cieszy, ze fryzjerka sie bardzo ekscytuje tymi falami i uwaza ze to swietny pomysl. Wiadomo fale na zdjeciach sa niedoskonale, ale to po prostu moje wlosy saute przeczesane ruchem falistym z pomoca grzebienia i ugniecione palcem. Gdy nadejdzie pora, w ruch pojda klipsy i bedzie lepiej.
Teraz pytanie: poczatkowo na woalce zamontowalam kisc pior, dosc obfita. Ale fryzjerka przekonala mnie do tego kwiata z lewej strony koka/glowy i teraz piora nie wiem czy pasuja. Ja jestem osoba specyficzna i nie znam umiaru jesli chodzi o dodatki, wiec sie pytam. Bo woalka bedzie tylko na slubie potem sciagam. Moze piora na slub a kwiat dopiero potem? Lubie piora...Chcialabym i kwiaty i piora  ::) ...

Link do sukni, butow i fryzury: http://picasaweb.google.co.uk/maroonek/SlubnyButSukniaIFryzura?authkey=dw5yHcx99oY
Woalka: http://picasaweb.google.co.uk/maroonek/Woalka?authkey=A3QuOJOHqf8

elizapj

maroon!
suknia jest przesliczna!!! Tobie w niej super!!!
w zycu bym nie wpadla ze te buty moga tak ladnie do niej pasowac:) a razem wygladaja idelanie dobrane:D

schudlas??? bo wyglada ze tak, albo sie wyphotoshopowalas;)

zosia2007

maroonbug suknie miodzio  brawo i jeszcze ta woalka - super

maroonbug

schudlam 5 kilo  :D happy bunny! i chudne nadal ,sama z siebie! cud sie staje na moich oczach wlasnych ;D
z ramion nie chudne jedynie, meskie bary jak byly tak sa...siostra moja powiada, ze jak jest wystarczajaco duzy dekolt to i ramion nie widac...
z tylu na sukni, wzdluz suwaka dojda guziczki, ale to zobacze dopiero 4 sierpnia, wtedy odbieram ja juz po poprawkach

cumberland

maroonbug

świetne buty :)  
a co do woalki to czy ten "kwiat" aby nie jest z piór ?? hmm albo ja jakaś zacofana jestem, ale dla mnie to co z lewej jest doczepione to pióra jak się patrzy....