Maroonowe przygotowania

Zaczęty przez maroonbug, 15 Sty 2008, 13:59:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maroonbug

Cytat: "mary_popins"Generalnie stwierdzam, że znacznie lepiej baile prezentuje się na www niż w realu.
one wszystkie na zdjeciach wygladaja cudnie, nie ma innej opcji tylko mierzyc i ogladac na zywo. ale nie uzalam sie, bo to mile zajecie, ktorego wygladam z niecierpliwoscia :D
Cytat: "mary_popins"Jeśli jesteś otwarta na propozycje to ja polecam malasie.
Malasia jest boska, ale niestety nie podejrzewam, zebym wygladala w niej dobrze. ja mam dosyc duzy biust i szerokie ramiona i w takich balkonowych dekoltach slabo sie prezentuje. bynajmniej nie jak wiotka trzcina :mrgreen:  musze miec dekolt "v", coby ramiona zwezic i wydluzyc tulow. ale prawda Malasia cuzo, moja siostra- swiadkowa orzekla, ze to jej ulubiony model jak na razie. zmierzyc zmierze, dla trenu :)

[ Dodano: 16-01-2008, 17:25 ]
Cytat: "mary_popins"Wydaje się bardzo nabita, sztywna.

co do tej sztywnosci, to wydaje mi sie, ze nie bedzie mi to bardzo przeszkadzalo. w sumie te wszystkie wieczorowe tafty i inne szantungi sa cholernie sztywne i szeleszczace, wiec moge na sztywna koronke przymknac oko. ale ja tak mam, ze masochistycznie zawsze przedkladam wyglad nad komfort :) i niewygoda nie przeszkadza mi, jesli zapewnia dobry wyglad...

mary

maroonbug, Ty decyzdujesz ;) Mnie baile rozczarowała, ale może bruma wpadnie Ci w oko? Dekolt ma w v i podobna trochę do malasi (zwłaszcza z tyłu), choć ma grubą koronkę.

maroonbug

Cytat: "mary_popins"może bruma wpadnie Ci w oko

Dzieki Mary, Bruma cudowna i tez mam ja na oku. Wiesz jak to jest, ze dopoki sie nie zobaczy na zywo, to ciezko cokolwiek powiedziec. Za tydzien juz bede bardziej oswiecona  :mrgreen:

panikarola

Cytat: "maroonbug"Materiał jest brzydki, te nie koronkowe falbany wyglądają tandetnie, a cena sukienki jest koszmarna (za moich czasów to było między 5 a 6 tyś).

te falbany, one sa takie jakby plastikowe prawda? taki jakby troszke ortalion? a cena rzeczywiscie bardzo koszmarna

to jest ta z trzema falbanami, prawda? moja kolezanka w niej slubowala i moja druga kolezanka, ktora na tym slubie byla, mowila, ze wygladala zjawiskowo. ale jest wysoka, bardzo szczupla i ma ciemna karnacje.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

maroonbug

Cytat: "panikarola"ale jest wysoka, bardzo szczupla i ma ciemna karnacje.

ekhm, ekhm, to nie o mnie mowa  :mrgreen:
przymierzac jednak bede, a co mi tam:)

panikarola

a pewnie, przymierzaj, co sie bedziesz szczypac :)

podobno (prawie) wszystkie milosci do "ksiezniczek" sie biora z tego, ze na poczatku jest nie, nie, nie, a po przymiarce sie okazuje ze tak, tak, tak, ta i zadna inna  :)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mika

Cytat: "panikarola"podobno (prawie) wszystkie milosci do "ksiezniczek" sie biora z tego, ze na poczatku jest nie, nie, nie, a po przymiarce sie okazuje ze tak, tak, tak, ta i zadna inna  

no dokładnie, ja z góry wiedziałam czego chce: suknia bez halki na kole, skromna, bez zbędnych ozdób i nie koronkowa, ale przymierzałam jak leciało wszyyyysktooooo i prawie całą koronkową Madonne też a co :mrgreen:  no i o mało się nie zdecydowałam na aurore maggio ramatti a potem na miracle z salonu abiu :mrgreen:  obie na halce choć delikatne w stylistyce... ale dużeeeee

maroonbug

Dzieki Dziewczyny za wszystkie porady. Smigam do Polski na tydzien, w srode bede mierzyc suknie od 11 rano. Jak dorwe komputer gdzies to wysle update. Jak nie, to relacja pojawi sie 28/01. pozdrawiam i zycze milego tygodnia :-D

Kasia

Cytat: "maroonbug"Jak dorwe komputer gdzies to wysle update.

kochana kawiarenek w Pl wele :)

czekam z niecierpliwościa na relację
no i staraj sie tajniacko strzelać foty :)

Kata

maroonbug dopiero teraz się dokopałam do Twojego wątku. Mnie najbardziej ze zdjęć podoba się Brauma i Balcanes, ale z tego co dziewczyny piszą nie układają się za dobrze ina żywo aż tak nie powalają.
A może zainteresowałaby Cie sukienka Lilea wybrana przez mary_popins? też jest boska, co o niej myślisz?
Pozdrawiam

Kata

maroonbug

Kupilam sukienke! Zupelnie niespodziewanie, wybralam model, ktory uznalam za okropny podczas pierwszej, internetowej selekcji: Raquel z kolekcji 2006 San Patrick, w kolorze ecru. Zmierzylam szesc: San Patrick Baile, La Sposa Sala, La Sposa Magdala, White One 160, San Patrick Bagdad. Brumy niestety nie bylo w Warszawie, ale juz ja odzalowalam. Raquel nawet nie bralam pod uwage, bo tragicznie wyglada na zdjeciu, dopiero Pani w salonie mi ja pokazala. No i ja kupilam:
http://www.madonna.pl/pl/stpatrick.php?s=raquel
Wszystkie te suknie sa naprawde piekne i wybor byl trudny, ale tak:
Najpiekniejsza koronke, a o koronke mi chodzilo mialy Sala, Raquel i Bagdad.
Sala odpala, bo byla za lekka, polecam wszystkim, ktore narzekaja na to, ze Baile sztywna i ciezka, bo mi sie to akurat podobalo :) Poza tym to bardzo piekna suknia.
Bagdad jest przecudna, piekne ramiaczka, cudny wzor i te pionowe pasy robia swoje. wygladalam na 175 cm co najmniej :)! ale ma krotszy tren i ten kolor, choc piekny, malo slubnie na mnie wygladal. To znaczy suknia byla zlocista wrecz przy mojej karnacji, a ja w niej trupio blada. Bagdad jest rownie lekka jak Sala, choc odrobine sztywniejsza i pieknie modeluje cialo. Moja faworytka dla dziewczyn o cieplym odcieniu skory.
White One odpadla bo miala za maly tren i jakos tak niewyraznie sie w niej czulam. Zalozylam i zdjelam, brak wrazen kompletny, choc sukienka jest bardzo ladna, po prostu nie dla mnie.
Baile i Magdala byly zachwycajace, Baile lepiej sie uklada- Magdala przez te falbany z boku sterczy i skraca sylwetke. Te dwie suknie sa przepyszne po prostu, ale odradzam je bardzo szczuplym i niskim dziewczynom, latwo w tych koronkach zginac. Ramiaczka w obu sa bardzo grube, ale to mozna zmienic, wiec jak komus to przeszkadzalo, to pytajcie w salonie o poprawki krawieckie.
Na koniec Pani Edyta przyniosla mi Raquel (to znaczy wyciagnela ja z jakiegos zakamarka, bo nawet nie wisiala na wieszaku) i jak zobaczylam koronke, z ktorej jest zrobiona, to nie bylo mowy o innych. Wszystkie suknie oprocz Bagdad odpadly, poniewaz maja taka siateczke (Baile i Magdala wyjatkowo gruba i o duzych oczkach), na ktora naszyste sa aplikacje. Owszem wyglada to ladnie i nic nie moge im zarzucic, ale Raquel jest w calosci z prawdziwej koronki i to mnie urzeklo. Abstrahujac od tego jak dzieki temu wyglada, jest bardzo miekka i ciezka i gruba, mialam wrazenie, ze mam na sobie cos wspanialego :). I tak jakos splywa w dol, nie sterczy, nie szelesci, tylko miekko sie uklada. Ma dluuugi tren i jest on bardzo ciezki, wiec raczej bede musiala miec pod nia halke z tiulowa falbana, zeby go troche uniesc i ulatwic chodzenie. Generalnie suknia sprawia wrazenie jakby byla wyciagnieta po 50 latach z babcinego kufra :)  Falbanki w tej sukni wygladaja swietnie, ku mojemu zaskoczeniu, bo na zdjeciu katalogowym wygladaja wstretnie, stercza jak firanka i cala suknia wydaje sie bardzo gladka a te falbany tak ni stad ni zowad wystaja. W rzeczywistosci bardzo miekko sie ukladaja i nie odznaczaja sie od calosci, w ogole to nie wiem jak to jest zrobione, ze na zdjeciu wygladaja jakby to byly trzy oddzielne falbaniaste kliny wszyste w suknie, bo w rzeczywistosci wcale tak nie jest.  Suknia ma tez stosunkowo duzo krysztalkow, duzo, duzo wiecej niz Sala i Bagdad razem wziete, ale znow ku mojemu zaskoczeniu, wyglada to bardzo ladnie.
Drugi raz przymierzylam jeszcze Bagdad i Raquel i padlo na Raquel, choc ciezko mi bylo sie zdecydowac. Z tylu bede miala doszyte guziczki wzdluz suwaka, tak jak jest w Baile i poglebiony dekolt z tylu i z przodu.
Mam zdjecia w niej, ale bardzo kiepskie, bo siostra mi cykala ukradkiem z telefonu. Panie skutecznie uniemozliwily robienie zdjec, a po zlozeniu zamowienia nie chcialo mi sie zakladac sukni ponownie, zeby jakies lepsze fotki zrobic. Zdjecia wrzuce w ciagu trzech dni- dopiero zakladamy internet w domu, a w pracy nie moge tak kombinowac.
Ogolnie jestem zadowolona i zaskoczona tym, ze tak gladko poszlo.Jakos nie myslalam sobie, czy to jest na pewno ta jedyna, tylko czy mi sie podoba czy nie. Podobaly mi sie wszystkie, wiec zrobilam selekcje ostra i musze powiedziec, ze nie zaluje, wiec chyba dobrze. Caly czas mialam taka mysl w glowie, ze i tak bede wygladac ladnie, a te detale nie maja wielkiego znaczenia i dlatego obylo sie bez nerwow. Na razie nie napadaja mnie watpliwosci, choc jak pomysle, ze takie cudo poczatkowo uznalam za okropnosc, to zaraz zastanawiam sie ktora jeszcze suknia mogla okazac sie takim ukrytym skarbem :lol:  :lol:

mika

maroonbug, gratuluje :!:  :!:  :mrgreen:  szybciutko ci poszło
a gdzie foty :?:  :juhu:

zuzia

maroonbug,
gratulacje. Suknia śliczna. Jak ja Ci zazdroszcze figury - skoro możesz taką kieckę kupić :)
Szybka jesteś. Raz... dwa i gotowe!

gioseppe

ale sie spisalas :)
fajnie, ze juz wybor sukni masz za soba
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

maroonbug

Cytat: "mika9983"a gdzie foty  

foty obiecuje w ciagu trzech dni, przysiegam:)
Cytat: "zuzia"Jak ja Ci zazdroszcze figury - skoro możesz taką kieckę kupić
a ja sie ciesze, ze znalazlam sukienke, ktora mi "robi" ladne wciecie w talii. figure mam taka sobie, ale jest moja, nic nie poradze, a waske kiecke chcialam od zawsze :) i odwaznie zamierzam sie w niej pokazac:)
dzieki dziewczyny za wsparcie. az mi przykro, ze nie moge chwilowo fotek pokazac, a te co mam, ze takie kiepskie. ale cos na nich widac, wiec nie bedzie tak zle :mrgreen:

Kasia

no nie :) tak szybko  :shock:  :-P

gratuluje szybkiej decyzji i czekam na foty :)

mika

Cytat: "Kasia"no nie  tak szybko  

no widzisz Kasia i tak szybko też można ;-)

zwierzatko_mojej_mamy

maroonbug,  to straszne... :D tylko dwie strony w watku z wyborem sukni?? :wow:
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: "mika9983"tak szybko też można

jakbym tak szybko sie decydowała to nie natrafiłabym na Liporio i miałabym już zamówioną Lornę :)

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"tylko dwie strony w watku z wyborem sukni??

mam nadzieję że nad bukietem bedzie sie dłuzej zatanawiać  :mrgreen:

tachogti

maroonbug, konkretna jestes gratuluje  :-D i czekam na foteczki Ciebie w sukni  :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

maroonbug

Cytat: "mika9983"
Cytat: "Kasia"no nie  tak szybko  

no widzisz Kasia i tak szybko też można ;-)

No wlasnie u mnie to tak jakos bezproblemowo sie stalo...Czesciowo taka szybka decyzje zwdzieczam mojemu charakterowi- niecierpliwosc to moja zmora. Chybabym umarla, jakbym musiala wyjsc z tego salonu ze swiadomoscia, ze nie mam sukni, a tyle bylo pieknych. Teraz bede sie skrecac do kwietnia, bo dopiero wtedy jade do Polski, mam nadzieje na przymiarke.

inkageo

Ale fajna relacja :) Gratuluję szybkiego wyboru :) Bardzo droga ta suknia?
Imagine there is no hate

maroonbug

Cytat: "inkageo"Ale fajna relacja  Gratuluję szybkiego wyboru  Bardzo droga ta suknia?

Dzieki! Suknia kosztuje 4390 zl, co przyznam szczerze troche mnie zaskoczylo, bo jest zdaje mi sie z  2006, a sadzilam, ze ceny troche spadaja wraz z wiekiem sukni :lol: ... chyba ze ta cena to juz po obnizce :shock:

spragnienie

ale fajnie, poszło dość sprawnie - a ja na forum bardzo sprawnie  ;-)

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"maroonbug,  to straszne... :D tylko dwie strony w watku z wyborem sukni?? :wow:

:mrgreen:

relacja była wyczerpująca, teraz czekamy na fotki  :->

mary

maroonbug, ja też czekam na fotki. GRATULACJE prężnych i sprężonych decyzji ;)