Maroonowe przygotowania

Zaczęty przez maroonbug, 15 Sty 2008, 13:59:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sierpniowajulka

Cytat: "maroonbug"Dzieki! Suknia kosztuje 4390 zl, co przyznam szczerze troche mnie zaskoczylo, bo jest zdaje mi sie z 2006, a sadzilam, ze ceny troche spadaja wraz z wiekiem sukni :lol: ... chyba ze ta cena to juz po obnizce :shock:
maroonbug, jak na prawdziwą koronkę (a nie naszywane aplikacje), to ta cena jest naprawdę ok. :) Z siostrą w Madonnie natrafiłyśmy na kilka kiecek z najprawdziwszej koronki, ale ceny były znacznie wyższe (5500). Prawdziwą koronkę mają również suknie Lilea - ceny 3900-4500. Widzisz sama, że źle nie jest. A cena pewnie nie obniżona - może prawdziwa koronka jak wino... z wiekiem nabiera charakteru. :)
Gratuluję decyzji i życzę miłego oczekiwania na suknię. :) Nawet się nie obejrzysz, jak już będzie kwiecień.  :mrgreen:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

maroonbug

maroonbug, jak na prawdziwą koronkę (a nie naszywane aplikacje), to ta cena jest naprawdę ok. :) Z siostrą w Madonnie natrafiłyśmy na kilka kiecek z najprawdziwszej koronki, ale ceny były znacznie wyższe (5500). Prawdziwą koronkę mają również suknie Lilea - ceny 3900-4500. Widzisz sama, że źle nie jest. A cena pewnie nie obniżona - może prawdziwa koronka jak wino... z wiekiem nabiera charakteru. :)
Gratuluję decyzji i życzę miłego oczekiwania na suknię. :) Nawet się nie obejrzysz, jak już będzie kwiecień.  :mrgreen:[/quote]

Ale ja nie narzekam na cene wcale, tylko tak gderam, coby utrzymac watek przy zyciu :lol: :lol:
co do prawdziwosci koronki i roznicy tejze koronki od koronki najprawdziwszej, sprzeczac sie nie bede, bo az tak sie nie znam  :mrgreen:  Faktem jest, ze roznica miedzy Baile czy Magdala a Raquel byla wielka i przy tych dwoch, Raquel dla mnie byla zrobiona z tego co rozumiem pod pojeciem koronki. A ze sa koronki lepsze i gorsze to fakt, tylko ze ja lepszej od tej w Raquel nie widzialam. A czy ona prawdziwa to ja juz nie wiem...Znaczy calosc jest w takie koronkowe wzorki, podluzne i na tym jeszcze hafty czy cos i krysztalki. A czy one sa naszyte na siatke czy nie, tego nie wiem, bo nie gmeralam przy tym od spodu. Wyglada to jak calosc i jest taka przyjemnie ciezka...No dla mnie koronka :-D  Ale tez widzialam tylko okolo 15 sukien na zywo i tylko w Madonnie, a jedynie 6 mierzylam, wiec i moja eksperiencja w temacie niewielka :oops: . Ale zadowolona jestem wielce :D

Kata

maroonbug gratuluję dokonania wyboru, piękna ta sukienka, już się nie mogę doczekać Twoich fotek w niej :-)
Pozdrawiam

Kata

salsa

maroonbug, DOMAGAM SIE FOTO NA tOBIE;) TAKIEJ kiecki jeszcze tu nie miałyśmy,  dlatego  juz widzę, jak laski będą chciały CI zorganizować wszystko od welonu po majtki :)  :juhu:  :juhu:  :juhu:

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

maroonbug - gratuluje :)  Tez jestem bardzo ciekawa zdjec na zywo.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zuzia

Cytat: "salsa"TAKIEJ kiecki jeszcze tu nie miałyśmy, dlatego juz widzę, jak laski będą chciały CI zorganizować wszystko od welonu po majtki
chyba lepiej od majtek po welon bo jeszcze maroonbug pozaklada odwrotnie i skandal będzie  :mrgreen:

salsa

Cytat: "zuzia"pozaklada odwrotnie i skandal będzie :mrgreen:
hahahaha
to bedzie dopiero oryginał:) ślubne fotki przebija wszytsko:)

maroonbug

Cytat: "zuzia"chyba lepiej od majtek po welon bo jeszcze maroonbug pozaklada odwrotnie i skandal będzie

a w slubnym stresie to wszystko mozliwe:lol: :lol:
a propos majtek, zupelnie powaznie sie  pytam- (a jak pytanie glupie to pozostawcie prosze bez komentarza:))- czy ktorejkolwiek z Was przyszlo do glowy, ekhm, nie zakladac takowych, coby miec pewnosc, ze nic sie nie odznacza pod sukienka :oops:  :roll: ?

Kasia

Cytat: "maroonbug"nie zakladac takowych

mój N mi to cały czas proponuje  :mrgreen:  :mrgreen:  :oops:

maroonbug

Cytat: "Kasia"mój N mi to cały czas proponuje    

a to zbereznik :mrgreen: !

Kasia

on to robi w trosce o mój wygląd  :mrgreen:  :-P

talula

Gartuluję wyboru;)

Hm...co do majtek...koronki czasem gryzą, wiele pań poleca nawet gatki zabudowane, a nie stringi..są teraz takie bezszwowe, więc nie powinno być ich widać.

Kasia

Cytat: "talula19"gatki zabudowane

takie u mnie raczej odpadaja bo je podobno widać

na wszystkie przymiarki zakładałam zabudowane bo nie cciałam świecić gołym tyłkiem przed paniami :) i w niektórych salonach panie mówiły że jak założe mniej zabudowane gatki to będzie lepiej :)

mika

Cytat: "Kasia"takie u mnie raczej odpadaja bo je podobno widać

ja miałam bezszwowe figi i mimo że suknia z satyny przylegająacej w tym miejscu nic nie było widać

inkageo

No ja miałam duży problem z gaciami, nie ma co się śmiać.. Wszystkie się odznaczały, nawet takie sloggi niby niewidzialne (jak się zrolowały to było widać każdą fałdkę). Stringów nie chciałam bo trudno je sobie poprawić jak piją w pupę pod suknią do ziemi, no ale nie miałam wyjścia.. Dopiero któraś z kolei para się nie odznaczała, to był mini trójkącik i dwie nitki ;)
Imagine there is no hate

Kasia

Cytat: "inkageo"to był mini trójkącik i dwie nitki  

coś takiego właśnie planuję :)

magdarynka

Tylko czy przy halkach, koronkach nie drapie w pupe ? :->
Cytat: "inkageo"mini trójkącik i dwie nitki

maroonbug

Cytat: "Kasia"na wszystkie przymiarki zakładałam zabudowane bo nie cciałam świecić gołym tyłkiem przed paniami  
ja tez takie wdzialam na przymiarke i czulam sie, jakby to powiedziec, wielce niekorzystnie....znaczy Pani Edyta, co ze mna mierzyla to taka laska, ze glowa mala, a ja w tych pantalonach (takie jakby meskie gatki, tyle ze biale byly i wygladaly jak gacie po babci, i to duzej babci...) normalnie sie czulam, jakbym nie zaslugiwala na taka suknie piekna, przez te gacie :oops: . specjalnie zakupilam z namaszczeniem wielkim na przymiarke sukni i wyrzucilam tego samego dnia.

[ Dodano: 30-01-2008, 10:35 ]
Cytat: "talula19"koronki czasem gryzą

u mnie jest podszewka w sukni (i chwala jej za to bo opina cialo niczym pancerz i cuda-cudenka dziala), wiec z koronka pupa nie bedzie miala nic wspolnego, chyba ze koronkowe majty przyobleke :lol:

aniak1211

Przepiekna suknia :!:
Gratuluje wyboru,zreszta szybkiego :lol:

inkageo

Cytat: "magdarynka15"Tylko czy przy halkach, koronkach nie drapie w pupe ? :->
Cytat: "inkageo"mini trójkącik i dwie nitki
Nie wiem jak jest z halkami, ale suknie mają bardzo przyjemne podszewki.
Imagine there is no hate

magdarynka

Cytat: "inkageo"Nie wiem jak jest z halkami, ale suknie mają bardzo przyjemne podszewki
I mam nadzieje ze koraliki naszywane w wiadomym miejscu tez nie stanowia jakiegos utrudnienia

aniak1211

Cytat: "magdarynka15"I mam nadzieje ze koraliki naszywane w wiadomym miejscu tez nie stanowia jakiegos utrudnienia

hihihi   :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

martullek

ja również gratuluję - suknia piękna. nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ją na Tobie na zdjęciach - tak więc foty, foty, foty!!! :)

maroonbug

jutro rano przychodzi pan, zeby zalozyc nam internet. jak wszystko dobrze pojdzie, zdjecia wrzuce wieczorem, jak nie to w piatek :)

salsa

Cytat: "talula19"Hm...co do majtek...koronki czasem gryzą, wiele pań poleca nawet gatki zabudowane, a nie stringi..są teraz takie bezszwowe, więc nie powinno być ich widać.
ja miałam stringi, bo i w takich ciagle chodze, majtasy pełne to mam tylko w wersji szorty ale do sukni nie chciałam:P generalnie nic mi sie nie odznaczało, nie wpijało i  było ok:)