szaro wszędzie, czyli w kamienicy ddu

Zaczęty przez ddu, 18 Paź 2013, 12:52:53

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Cytat: golinda w 16 Kwi 2014, 21:29:10one są prane od wielkiego dzwonu
albo nigdy... tam to jest dopiero kurz w tym
w domu prywatnym też nie wierze w to, ze taka narzuta jest prana z każdą zmianą posieli ...

Cytat: szelma w 16 Kwi 2014, 21:27:48No i rozumiem kwestię dekoracyjną, ale nie oglądam swojej sypialni za bardzo - wchodzę tam, kiedy idę spać i wychodzę, kiedy wstaję - i tyle.
ja wolę w celu dekoracyjnym ładną pościel ;) 
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

Cytat: salsa w 16 Kwi 2014, 21:30:41ja wolę w celu dekoracyjnym ładną pościel

No ja też. Na niektórych zdjęciach wnętrz narzuta na łóżku może fajnie wyglądać, ale praktycznie w ogóle nie czaję opcji narzuty i nie stosuję. Amen ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

niewiemjaka

no ja już napisałam w jakim celu ;D
nic sie nie kisi, kołdry też trzeba wietrzyć, pościel wymieniać, ale co trzy dni mi by się nie chciało,
a narzutę się zmienia i pierza właśnie i to nie jest to co w hotelu jakies sztywne zasłoniki fuj
dla mnie taka pościel leżąca na wierzchu cały dzień jest zakurzona i tyle ;D

wolnoć tomku w swoim domku :D

golinda

haha, a jak ściągasz narzutę, to kurz czary mary - znika! :D

niewiemjaka

fasolka1980

Ja mam narzute, bo mam male mieszkanie,sypialnia uzywana caly czas- dzieciaki skacza, niania siada na lozku itd. Nie lubie jak mi się tłuka ludzie po poscieli wiec przykrywam.

golinda

Cytat: fasolka1980 w 16 Kwi 2014, 20:52:50
Ja mam narzute, bo mam male mieszkanie,sypialnia uzywana caly czas- dzieciaki skacza, niania siada na lozku itd. Nie lubie jak mi się tłuka ludzie po poscieli wiec przykrywam.

to rozumiem ;)

feeling.good

Ja narzuty używam głównie ze względu na dzieci. Lubią w ciągu dnia bawić i wydurniać się na naszym łóżku. Ja też czasami położę się w ciągu dnia z książką czy gazetą, a nie lubię w ubraniu na pościel się kłaść. Używam tylko bawełnianej narzuty żeby miło się na niej leżało. I pościel i narzutę piorę często.

salsa

Cytat: golinda w 16 Kwi 2014, 20:55:24
to rozumiem ;)
ja tez:)
u nas łózko jest w celach nocnych, w ciagu dnia wolę kanapę :)

golinda

Cytat: salsa w 16 Kwi 2014, 21:59:14w ciagu dnia wolę kanapę

w ciągu dnia wolałabym kanapę, gdybym tylko miała szansę na niej poleżeć ;)

salsa

ja leżąc na kanapie mam doskonały widok na to, co wyczynia moje dziecko :P dodatkowy plus lol

niewiemjaka

ja też mam małe mieszkanie, chociaż po łóżku mi nikt nie skacze,
ale to nie ma znaczenia, bo gdybym miała 30 komnat i panią odkurzającą codziennie to też bym wolała,
żeby pościel była schowana, no ;D no po prostu tak mam, chociaż jak wiecie pedantką nie jestem,
i nie sądzę, żeby kurz opadał na szafkach, dywanie, parapetach a skrzętnie omijał moją pościel
golinda spytała w jakim celu, więc odpowiedziałam za siebie, no ale skoro musicie się popastwić to proszzz ;)

wrobelek0403

nie mam narzuty, kiedys miałam i mnie wkurzało ciagłe składanie i rozkładanie. Sypialni uzywam wyłącznie w celach sypialnych, wchodze wieczorem, wychodze rano.

Wiec jest tylko ozdobna posciel ;D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

justynaaaa2

u nas też narzuta musi być, bo jednak sypialnia non stop otwarta i w użyciu cały dzień
A. się tam turla, przewija, pies wskoczy, ktoś usiądzie...no na pościeli tak średnio
gdybym miała sypialnię tylko dla siebie i że wchodzę tam tylko na noc spać to też bym nie przykrywała :)

tych hotelowych nie lubię, fuj
ale zauważyłam, że na szczęście odchodzą od narzut na rzecz tylko takich wąskich pasków materiału w nogach

nionczka

Ja mam narzutę, bo była piękna i ją kupiłam. Z narzutą sypialnia wydaje mi się taka wykończona. Poza tym ja zawsze wolałam spędzać czas na zaścielanym łóżku niż kanapie. Nie mam wrażenia, że barłożę, a jest mi wygodnie.
Teraz też lubię sobie poczytać na łóżku albo posłuchać muzyki, ale niekoniecznie w pościeli. Na narzucie mogę się położyć w dżinsach i swetrze, na pościeli czułabym się trochę głupio.

calla

Ja tez musze miec lozko przykryte ze wzgledu na kurz przede wszystkim. Nie mam wrazenia, ze cos mi sie kisi, bo rano jest zawsze lozko przewietrzone i dopiero nakryte narzuta. Odkladam ja na krzeslo, po prostu...

I tak jak nionczka, jak zdarzy mi sie w ciagu dnia polozyc/usiasc, to nie bezposrednio na poscieli. Nie lubie i juz.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

konwalia

Nigdy nie wietrze pościeli, nie wiwrze, ze jest od tego czysta ;)
zmieniam raz na tydzien-dea, a raz na mc-dwa piorę kołdry i poduszki w pralce

Dodany tekst: 17 Kwi 2014, 09:40:07

A dla mnie miejsce na narzutę jest skrzynia przed łóżkiem, żadne tam krzesło, oczywiście nie posiadam :D

calla

konwalia ale nikt nie napisal, ze posciel od wietrzenia jest czysta ;)

Skrzynia fajna rzecz, ale trzeba miec jeszcze miejsce na nia :)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

wrobelek0403

a posciel regularnie wystawiam na słonce albo na mróz, bo to zabija roztocza :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

ja mam narzute i u mlodego koc, do przykrycia lozka - no nie wyobrazam sobie przysiasc na poscieli dupa z podworka, nawet swoja, a co dopiero mlodego ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

fasolka1980

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 17 Kwi 2014, 09:50:48
ja mam narzute i u mlodego koc, do przykrycia lozka - no nie wyobrazam sobie przysiasc na poscieli dupa z podworka, nawet swoja, a co dopiero mlodego ;)

otóż to!

zwierzatko_mojej_mamy

gdybym miala sypialnie, do ktorej rano zamykam drzwi, a otwieram je dopiero w pizamie wieczorem po kapieli to pewnie bym otwierala okno, zamykalam drzwi i tak zostawiala sypialnie na caly dzien, tylko niekoniecznie w krakowie, bo wejdzie smog lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

cumberland

ja też z frakcji "mam narzutę"
z jednej strony to jest takie piękne wykończenie zaścielonego łóżka, sypialnia wygląda dla mnie zdecydowanie lepiej z piękną, pasującą narzutą, poduchami niż bez, na sama pościel to jest taka intymna golizna ;) tylko dla domowników

a drugi powód to tak jak piszą dziewczyny
ja mam fobię jak ktoś mi siada na pościeli w dżinsach albo ciuchach, które przed chwilą miały kontakt z ławką w parku, albo tramwajem,
od razu bym wtedy pościel wymieniała, brrrr

emcia

Cytat: konwalia w 17 Kwi 2014, 10:38:54A dla mnie miejsce na narzutę jest skrzynia przed łóżkiem, żadne tam krzesło, oczywiście nie posiadam Cheesy
usilnie poszukuję
widziałyście gdzieś coś ciekawego?

konwalia

Cytat: calla w 17 Kwi 2014, 09:44:42
konwalia ale nikt nie napisal, ze posciel od wietrzenia jest czysta ;)

nikt nie napisał, ale ja preferuję inne sposoby usuwania kurzu ;)

Dodany tekst: 17 Kwi 2014, 11:12:38

Cytat: emcia w 17 Kwi 2014, 10:58:59
usilnie poszukuję
widziałyście gdzieś coś ciekawego?