szaro wszędzie, czyli w kamienicy ddu

Zaczęty przez ddu, 18 Paź 2013, 12:52:53

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Cytat: rubin04 w 24 Lut 2014, 21:51:22
przytargaj je do mnie, w tydzień im przejdzie :D

dostałam jednego na parapetówkę i stoją smetne kikuty a pączki.. pączki na pewno w ten czwartek zobaczę :D

lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

cumberland

ddu, świetne biurko!
a z fotela wykręciłabym tylko te kółka ;) ale cały kącik pracowy fajnie wyszedł!

ddu

cumber, mi te kółka wizualnie też trochę przeszkadzają, ale to taaaakie wygodne ;)

obecnie szukam dużego , najlepiej szarego, pojemnika na bieliznę - ?

oraz, niezmiennie, szafki na buty oraz chodnika do korytarza - 5 metrów długi, z metr szeroki

ktoś coś?

ddu

mam już łóżko Pana Popi
zdjęć własnych nie wstawiam, bo bez narzuty się nie prezentuje...
no własnie, szukam narzuty - najchętniej szarej lub grafitowej, w jakieś geometryczne zwory
znajduję sporo, ale nie chciałabym wydać 600 na narzutę...

znacie jakieś tańsze?
wymiary 220x 220 co najmniej

koleżanki szyjące, może polecicie jakąś tkaninę?
nie znam się wcale :(

szukam też pościeli, chciałabym szarą lnianą, ale znowu - ceny mnie zniechęcają...

Pan popi wygląda tak, mamy w takich samych kolorach
http://www.panpopi.pl/produkt/vili

Norka

Ddu, niestety najtaniej wychodzi szycie narzuty. Jest parę sklepów internetowych z fajną bawełną, ale gładką/ w groszki/ w łączkę. Geometryczne wzory to u nas tkaniny amerykańskie (stamtąd moda przyszła) = wąskie (110 cm) i drogie, ok.60zł/m, np. Craftoholic Mom. Możesz sama zaprojektować wzór tkaniny na cottonbee.pl, cena zbliżona a szerokość większa (160 cm). Dolicz cenę dobrej jakości wypełnienia (są bawełniane) i lamówki. Możesz też kupić gładką bawełnę i uszyć patchwork, przy czym nie musi się składać z kwadratów/ trójkątów, tylko może być jeden kolor przepikowany ozdobnie kontrastową nicią, widziałam kiedyś takie np. w Anthropologie. http://www.anthropologie.eu/anthro/catalog/category.jsp?pageName=Bedroom&navAction=jump&id=HOME-BEDDING&cm_sp=TOPNAV-_-HOME-_-HOME-BEDDING&cm_re=TOPNAV-_-HOME-_-HOME-BEDDING
Możesz też polować na Westwingu. Ja kupiłam pościel swoich marzeń 30% taniej, tylko trzeba porównywać ceny i sprawdzać u producenta, bo czasami wystawią coś 2x drożej ;)

I wydaje mi się, że Feeling upolowała szarą narzutę bawełnianą w Home&you.

Dodany tekst: 12 Kwi 2014, 16:56:40

A lnianą pościel polecam z IKEI. Mam w naturalnym odcieniu lnu (bardziej beżowa niż szara), dobrze się sprawuje.

wrobelek0403

ja kiedys kupiłam szarą bawełnianą narzute w jisku. Sto lat temu to było, ale było, fajna - w pasy takie i o drubym splocie, szkoda ze ją Heniek zezarł :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: ddu w 12 Kwi 2014, 16:04:29szukam też pościeli, chciałabym szarą lnianą, ale znowu - ceny mnie zniechęcają...

najlepiej uszyć
tkanina pościelowa tania, krawcowa też dużo nie weźmie

ddu

tak, chyba będę wszystko szyć....
ja nie umiem szukać tkanin,w  Toruniu znalazłam dwa sklepy z tkaninami, wyboru tam specjalnego nie ma...
w necie znalazłam hurtownię tkanin, pojechaliśmy tam, a tam... taki większy sklepik, głównie z materiałami na fartuchy bhp
ale muszę poszukać, żeby nie pójść z torbami

Norka, dzięki za linki i rady :) :beer:

iksa_nl

niewiemjaka

cumberland

ddu, ja kupiłam fajną kapę na wyprzedaży zimowej w h&y
z 300 na 75 chyba była przeceniona, sprawdzaj tam sobie online, oni często maja jakieś promocje,
ostatnio już dwa razy była "druga rzecz za 10 zł" to przy takiej kapie też się opłaca ;D

martullek

calla

Zara home ma swietne narzuty. Polecam!

No i tansze od tej, co wrzucilas ddu.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

golinda

naprawdę używacie czegoś takiego jak narzuty?
są jakieś cele, poza dekoracyjnymi?

niewiemjaka

kurz

ja mam narzute na lozku w sypialni, ktorego nie skladam, tzn poscieli nie skladam, nie chowam do srodka etc, tylko cienka koldre przykrywam narzuta wlasnie

a Ty nie przykrywasz niczym lozka, na ktorym spisz?

salsa

hmmm ja nie mam narzuty, pościeli nie chowam, na łóżku lezy cały dzien...

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

niewiemjaka

no ja nie lubie tak.. zaraz mam wizje tego kurzu na poscieli, jak widze jak szybko osiada na szafkach, to na poscieli tak samo, mialabym wrazenie, ze jest brudna, ze wchodze do brudnej poscieli, wiec musialabym zmieniac co pare dni, a mi sie nie chce :P

golinda

Cytat: niewiemjaka w 16 Kwi 2014, 21:12:39a Ty nie przykrywasz niczym lozka, na ktorym spisz?

a w jakim celu? ;)

szelma

Cytat: niewiemjaka w 16 Kwi 2014, 21:12:39a Ty nie przykrywasz niczym lozka, na ktorym spisz?

Nie, stanowczo nie - nigdy nie miałam narzuty :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

salsa

jak ja odkurzam codziennie to wątpię, zeby sie osadzało jakos mocno, poza tym ja jednak wole czesto zmieniać posciel, mnie od takiego ewentualnego osadzania się kurzu na pościeli bardziej odstręczałoby to, ze jednak to jest blisko ciała, czasem sie człowiek spoci itp - także ja wybieram częstą  zmianę pościeli zamiast narzuty, która by mnie wkurzała, ze to się gdzieś plącze, nie wiadomo gdzie to odkładać, itp

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

ja sobie wyobrażam, że pościel pod taką narzutą się kisi
no poza tym, że kojarzy mi się z domem jakiejś babiny :D

szelma

Cytat: salsa w 16 Kwi 2014, 21:25:04nie wiadomo gdzie to odkładać

Otóż. No i rozumiem kwestię dekoracyjną, ale nie oglądam swojej sypialni za bardzo - wchodzę tam, kiedy idę spać i wychodzę, kiedy wstaję - i tyle.

golinda

Cytat: szelma w 16 Kwi 2014, 21:27:48No i rozumiem kwestię dekoracyjną

ja też, ale w hotelu ;)
choć szczerze nie znoszę tych hotelowych narzut, one są prane od wielkiego dzwonu

szelma

Cytat: golinda w 16 Kwi 2014, 21:29:10choć szczerze nie znoszę tych hotelowych narzut

Oj, ja też. Brzydzą mnie dotykowo i nigdy nie ma ich gdzie położyć.