szaro wszędzie, czyli w kamienicy ddu

Zaczęty przez ddu, 18 Paź 2013, 12:52:53

ddu

aaaa, dzięki.

kurcze, był u mnie kolega właśnie, "posiadacz" dużej rodziny i namawia jednak na wielki narożnik. w sumie, żeby wszystkim było tu wygodnie np. oglądać telewizję, to chyba faktycznie konieczność. a będzie nas od września 5

Dodany tekst: 02 Cze 2014, 13:32:21

zmieniłam zupełnie koncepcję.
z dwójką małych dzieci tapicerowane krzesła to chyba szaleństwo
rozważam te:http://mood-board.pl/sklep/produkty/ironica

tylko jakie kolory ? aaa

myślałam o kolorze drewna plus dwa magenta lub turkus

a kolor drewna może nie wpasować się w kolor stołu
najpiękniejsze są czarne, ale w jadalni nie będą pasowały wcale :(
chyba.  będzie szaro - czarny fotel

ale może 4 białe i dwa turkusowe?/różowe?
a może białe i dwa szare a poduchy kolorowe?

ale białe krzesła do dębowego stołu?
mamy tu biały regał z książkami....

czy ktos mi może wizualkę zrobić?

nionczka

Cytat: ddu w 02 Cze 2014, 12:18:22a będzie nas od września 5

zawsze byłam słaba z matmy, ale teraz to się pogubiłam

Dodany tekst: 02 Cze 2014, 14:40:54

nie mieszałabym krzeseł drewnianych z kolorowymi
kolory jakie chcesz
czarne są neutralne, jak białe
białe do dębowego stołu fajnie pasują
jeśli masz obawy co do koloru, postaw na poduchy, a krzesła neutralne
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

ja i sz, hela, stefan . to stała 4
ale od września zamieszka z nami moja siostra

wrobelek0403

ddu, a Ty nie masz trip trapów dla dzieci? to moze na razie 4 krzesła kup, a potem sukcesywnie dokupuj jak sie wizja ugruntuje.

ja bym na poczatek dała 4 takie same, zobaczyła jak sie komponują i dopiero potem dokupowała reszte - takie same lub inne.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

trip trapy stoją w kuchni, jemy głównie w kuchni
tu są potrzebne jak ktoś przychodzi
a może będziemy częściej tu siedzieć, jak będzie w końcu wygodnie...

ale tt zostaną w kuchni na pewno.

elve

ja bym dała wszystkie białe, będzie luksusowo, i z drewnem się pięknie komponuje
turkus/magenta imo bedzie zbyt nachalny

ddu

już za późno, elve :)
zamówiłam 2 czarne, 2 białe, 2 turkusowe

ALE jeśli się okaże , że coś nie pasuje, to te , kt. nie pasują, pójdą do innego pomieszczenia, my tu  w ogóle krzeseł nie mamy, więc się przydadzą. a wtedy domówię te, kt. najbardziej będą pasowały

elve

ddu może bedzie ok, ja zwykle postepuję dość zachowawczo ;)

ddu

zapłaczę się :(
poprzednia właścicielka chce przyjechać po "mój" żyrandol z jadalni
miałam nadzieję, że to nigdy nie nastąpi :(

szukałam na allegro, równie ładne kosztują koło 5 tysięcy :(

gdybyście więc kiedyś trafiły na "kryształowy" pałacowy ładny żyrandol, pamiętajcie o mnie, proszę.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

ddu
a w tym przypadku nie ustalaliście, że on zostaje na stałe? :(

konwalia

Ddu przyślij mi foto mailem, mmsem
Bywam na rzeźni i w czacU, wiec może coś trafię. Może być do renowacji?

ddu

konwalia, może być :)
zaraz wyślę

zuzia, nie, mamy wpisane do umowy, że żyrandole są jej i bierze, kiedy chce.
te inne to niech bierze, ale ten uwielbiam.
mamy jeszcze jej kredens i biurko do oddania, biurko oddałabym choćby dziś, ale obiecałam, że jak będziemy jechać większym samochodem, to podrzucę do jej rodziców (mieszkają prawie po drodze do moich), ale nie ma okazji
kredens jeszcze niech stoi, bo nie mam na oku innego. no i kasy. teraz na listę priorytetów wskakuje żyrandol. spada narożnik i dywany. rolety na szarym końcu u mnie, u męża na samej górze ;)

nionczka

Bez sensu, ja bym chyba nie chciała takiego układu. Mogłabym się za mocno przyzwyczaić do jej rzeczy. Jak zabiera, to od razu. No, ale tak przynajmniej możesz  z nich korzystać i nie potrzebowałas do tej pory swoich.

ddu

no bez sensu. ale gdybym miała czekać, żeby wszystko wzięła od razu, to bym się nie wprowadziła do teraz...
jej ciężko było po kasę za mieszkanie przyjechać ;)
miałam nadzieję, że kupi mieszkanie, do kt. nie będzie pasował żyrandol i mi go sprzeda.

callja

Cytat: ddu w 15 Cze 2014, 23:58:46gdybyście więc kiedyś trafiły na "kryształowy" pałacowy ładny żyrandol, pamiętajcie o mnie, proszę
Widziałam dziś we wrocławskim "Domarze" żyrandole o wybitnie kryształowo-pałacowym sznycie... chyba czeskie; ceny (o ile nie pomyliłam zer ;) ) w granicach 350-500 PLN. Popytać o szczegóły??
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

ddu

callja, oczywiście! tak, dzięki :)
i zdjęcia poproszę

choć, wcale mnie to nie dziwi, temat zaboru żyrandola ucichł. ale to pewnie chwilowe

callja

Cytat: ddu w 25 Cze 2014, 23:30:32temat zaboru żyrandola ucichł. ale to pewnie chwilowe
No tak, gwiazda szafiarka składa się głównie z fochów & wyskoków ;)

Cytat: ddu w 25 Cze 2014, 23:30:32tak, dzięki Smiley
i zdjęcia poproszę

Postaram się na dniach zrobić kilka fotek i wyślę Ci MMS-em :)

ddu

callja, musisz się pospieszyć... nie mam już żyrandola :(

callja

Już, już, stawiam się na posterunku!!
P. wysłał już pierwsze zdjęcie "na zachętę" MMS-em - doszło??
Ceny różne, od 800 z groszami do ponad 6000, ale naprawdę ładne (IMHO) było w granicach 1200 zł. I to były polskie wyroby, pozostałe to czeski "Bydzov", od 1500 wzwyż.

Resztę poślemy na maila :)

Tu masz stronę firmy:
www.rad-pol.com.pl
i zakładkę z żyrandolami:
http://www.rad-pol.com.pl/oswietlenie/zyrandole-krysztalowe.html

Śmiało możesz dzwonić do firmy, kobitka (pogadałam z nią chwilę) konkretna i zorientowana. Aha - we wtorek lub środę mają nawet transport, i mogliby Ci zawieźć wszystko do Torunia, jest taka opcja!!! I być może dowieźliby Ci zmontowany, gdybyś wybrała coś z ekspozycji - inaczej czeka Cię zabawa w kryształowe puzzle, dość konkretna ;) Choć Helena pewnie byłaby zachwycona takimi ładnymi układankami wespół wzespół z Mamą :D

wrobelek0403

callja

wróbelek, no jak pałacowo, to pałacowo, co nie??

A serio to rzeczywiście niektóre są baaaaardzo barokowe (żeby nie powiedzieć, za ba-ba-barokowe), ale jest kilka modeli rzeczywiście delikatnych. Jeden mnie urzekł (delikatny, mniej pałacowy, prostszy w formie), ale nie ma go na stronie :P Za to P. wysłał zdjęcie :) Może ddu wstawi fotki, oby jakość była wystarczająca, bo robione smartfonem P.

wrobelek0403

callja

zwierzatko_mojej_mamy

rad-pol to ukochana firma mojej mamy, maja salon na krupowkach, zawsze tam sie mi kobieta gubi na dlugo lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl