Jesien - Zima 2012

Zaczęty przez siog, 21 Lip 2012, 22:49:47

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Norka

Dziewczyny, pytanie o doświadczenia z Massimo Dutti mam :knuje: Chcę sobie kupić płaszcz jesienno-zimowy, ale u mnie to min. 8-10 lat noszenia. Czy materiały tam są na tyle dobre, że wytrzyma? A jeśli nie Massimo to co?

mayagaramond

Cytat: Norka w 13 Wrz 2012, 17:55:57Chcę sobie kupić płaszcz jesienno-zimowy, ale u mnie to min. 8-10 lat noszenia. Czy materiały tam są na tyle dobre, że wytrzyma? A jeśli nie Massimo to co?

to zalezy, czy bedziesz sie szlajac po parkach i opierac o drzewa lol lol lol

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

ddu

Cytat: mayagaramond w 13 Wrz 2012, 16:59:53
to zalezy, czy bedziesz sie szlajac po parkach i opierac o drzewa lol lol lol

aaaa. czyli nie dla mnie :D

Norka

Cytat: mayagaramond w 13 Wrz 2012, 17:59:53to zalezy, czy bedziesz sie szlajac po parkach i opierac o drzewa
Do tego mam górską ;) Martwię się, bo taka Zara (80% wełny) po 2 sezonach była do wywalenia - wytarła się z boku od gładkiej torebki... :padam:

mayagaramond

Cytat: Norka w 13 Wrz 2012, 18:04:16Martwię się, bo taka Zara (80% wełny) po 2 sezonach była do wywalenia - wytarła się z boku od gładkiej torebki...

dla mnie zara i Co. odpadaja jesli chodzi o plaszcze i kurtki. Zreszta mysle, ze zarowe plaszcze w porownaniu do jakosci sa drogie.

Dla lata temu kupilam sobie plaszcz w Hugo Bossie, no i trzyma sie swietnie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Norka w 13 Wrz 2012, 17:04:16
Do tego mam górską ;) Martwię się, bo taka Zara (80% wełny) po 2 sezonach była do wywalenia - wytarła się z boku od gładkiej torebki... :padam:

no massimo to zara
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

mayagaramond

Norka - a ile on kosztuje?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 13 Wrz 2012, 17:17:50

ale chyba lepsza jakosc, czy nie?
mozliwe, ze taki jest plan, ale nic nie mam od nich, wiec nie wiem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Wrz 2012, 17:18:52
mozliwe, ze taki jest plan, ale nic nie mam od nich, wiec nie wiem ;)

no ja wlasnie tez nie, ale siog moze bedzie widziala albo damka.

ddu

a ja mam zarowy, nosiłam go 3 lata i nic mu się nie stało.

szelma

Massimo to Inditex, wiEc Zara, ale jakość lepsza - tako rzecze M., ktorej mama sie tam ubiera. Ale za 8 lat to jednak nie ręczy...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Norka

Cytat: szelma w 13 Wrz 2012, 18:49:19Ale za 8 lat to jednak nie ręczy...
Dzięki za rozpoznanie :beer: Czyli Hugo Boss albo lumpek? :( Kurde, jak ja bym wreszcie chciała coś trwałego znaleźć!  :crying:

mayagaramond

Norka a simple w outlecie?

Max Mara ma piękne płaszcze, ale musiałabys przecene upolować.
Moj kupiłam w outlecie, wiec dało się przeżyć.

Norka

Cytat: mayagaramond w 13 Wrz 2012, 18:22:59
Norka a simple w outlecie?

Maya, Simple ma w tym sezonie same dziwaczne płaszcze. Nie umiem tam znaleźć żadnego klasyka: http://e-simple-cp.com/search.php?node=219&counter=all

Poszukam w MaxMara, dzięki :beer:

mayagaramond

Norka I jeszcze stefanel

aniak1211

Norka
To moze cos tanszego i na krócej ;D
Mialam plaszcz,polska firma,
dosc drogi byl ale osilam go 3 sezony,
pozniej siostra ze 2,
plaszcz wisi w szafie i nadal wyglada super:)

Norka

Cytat: aniak1211 w 13 Wrz 2012, 19:54:29To moze cos tanszego i na krócej
Cholera mnie bierze, jak mam co chwilę myśleć nad jakimś zakupem ;D Chodzenie po sklepach to dla mnie trauma, a płaszcza przez internet nie zamówię, bo trzeba przymierzyć.

Polskie firmy też lubię, w LO i na początku studiów miałam z piękny płaszcz z Safari Woman, głęboki granat. Ale jakościowo i estetycznie im się od tego czasu pogorszyło :(

Maya, zanotowałam.

golinda

też bym przytuliła jakiś nowy płaszczyk zimowy ;)

wrobelek0403

ja bym przytuliła cos krótkiego na jesien. :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

ja mam piękne jesienne "futerko" coś a la karakuły z Solara
uwielbiam to :)