Moje lokum

Zaczęty przez siog, 16 Sty 2012, 12:17:27

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Tez mialam pytac o kalendaz,swietny:)

inkageo

Imagine there is no hate

konwalia

siog mój mąż obejrzał foty i stwierdził, ze miał rację, że czarny w kuchni to super pomysł

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 18 Mar 2012, 20:50:07
siog mój mąż obejrzał foty i stwierdził, ze miał rację, że czarny w kuchni to super pomysł

lol lol zapomniał tylko, ze Wasza kuchnia to 1/4 siogowej lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

siog

ja tam uwazam ze to ze ciemne kolory zmniejszaja to jest bzdura. na kazdej powierzni mozna malowac. i tak potem dochodzi tyle dodatkow i kolorow ze ciemny pozostaje w tle jako baza.
ja np. teraz kupuje tylko biale naczynia. dam tam jeszcze drewniane polki drewniany stol, lawke krzesla i cos odjechanego na sciane.
na okno roleta rzymska w szarosci moze welna moze len z bawelna.

elve

bardzo mi się podoba
i sama kiedyś rozważałam ten kalendarz

konwalia

tak patrzę na ten kalendarz i mam koło lodówki ściankę białych płytek, może by tak niektóre malnąć farbą tablicową? sprawdzi się to to? jakie duże są te pojedyńcze kostki kalendarza?
sorki siog za zaśmiecanie

wrobelek0403

siog no ale jednak jak kuchnia ma 5 m2 i sie całą pomaluje na czarno, albo wrzuci czarną zabudowe pod sufit, to nie ma bata, bedzie wygladało jak w trumnie ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

konwalia ogólnie to płytki da sie malować, więc mogłabyś spróbować tablicową

siog

Cytat: konwalia w 18 Mar 2012, 21:14:07
tak patrzę na ten kalendarz i mam koło lodówki ściankę białych płytek, może by tak niektóre malnąć farbą tablicową? sprawdzi się to to? jakie duże są te pojedyńcze kostki kalendarza?
sorki siog za zaśmiecanie

konwalia mi sie wydaje ze plytki to tylko specjalna farba da sie. ale na 100% nie potwierdze

elve

siog ale farbą na farbę?
tylko czy warte zachodu :hmm:

konwalia

pewnie nie warte, ale obejrze ta tablicowa jak bede w castoramie

nionczka

Cytat: wrobelek0403 w 18 Mar 2012, 21:14:22bedzie wygladało jak w trumnie
skąd wiesz jak jest w trumnie?

konwalia

odnośnie trumny, to ile ja się nasłuchałam kupując czarny wózek  :padam:

wrobelek0403

Cytat: nionczka w 19 Mar 2012, 12:51:01

wiesz nionczka to taka przenosnia była. na ciemne i ciasne pomieszczenie.

nionczka

Cytat: wrobelek0403 w 19 Mar 2012, 13:22:35Cytat: nionczka  Dzisiaj o 12:51:01

wiesz nionczka to taka przenosnia była. na ciemne i ciasne pomieszczenie.
a ja wszystko dosłownie odbieram, moja droga :-)

sierpniowajulka

jakiś kolorowy chodnik by się na ziemi nieźle prezentował... rozważałaś taką opcję? :) Piękna lampa, piękne ściany, czekam na dodatki. Nie będę tylko miłośniczką półek metalowych ze względu na ich bałaganiarstwo - mnie by coś strzeliło! :D

siog

Cytat: sierpniowajulka w 19 Mar 2012, 23:40:41
jakiś kolorowy chodnik by się na ziemi nieźle prezentował... rozważałaś taką opcję? :) Piękna lampa, piękne ściany, czekam na dodatki. Nie będę tylko miłośniczką półek metalowych ze względu na ich bałaganiarstwo - mnie by coś strzeliło! :D

ta jeszcze duzo do  zrobienia. musze dac wiecej polek i balaganiarstwa nie bedzie:)

szukam stol. ten ktory chce ma 80 cm, troche za duzy :(

Dodany tekst: 20 Mar 2012, 00:02:13

julka spojrz jeszcze na biurko kilka postow wyzej. potrzebna opinia na temat blatu

sierpniowajulka

Z biurka chyba mi się wszystko nie wyświetla. Podobają mi się nogi, jakie są przy białym blacie - takie mają być? Szkło odradzam - zimno w łokcie, grozi reumatyzmem (?).

sierpniowajulka

siog

piekne jest! ale...drogie i chyba dla singla malo uzytkujacego:)

ja musze miec cos co wytrzyma wszystko, tam bede tez miala maszyne do szycia itd itp. ja duzo pracuje ptrzy biurku. no i biurko musi wytrzymac A:)

siog

Musze wybrac cos na okna. najwazniejsza to sypialnia i kuchnia. do kuchni roleta rzymska w szarosci. Ale z sypialnia waham sie. nie wiem co lepsze czyu roleta czy zaslony? Tak jak pisalam kiedys tam okna wychodza na kolejne mieszkanie wiec widok taki sobie.

rolety trzeba robic na zamowienie, zaslony tez, ale zawsze moge kupic gotowe i po postu doszyc tkanine u dolu? :hmm:

widzialam piekne miesiste bawelna z juta, wysok 2 70 z 30 cm musialabym doszyc... nie wiem co lepiej sprawdzi sie w sypialni? roleta czy zaslony?

Dodany tekst: 27 Mar 2012, 16:26:18

p.s. jezeli zaslony z doszyciem. to gdzie lepiej doszyc u gory czy dolu?  :hmm:

Dodany tekst: 27 Mar 2012, 18:26:47

sorry ze pisze czesciami ale inaczej nie dam rady  :rotfl:

tutaj zdjec kilka sypialni podgladowo, bo jeszcze wiele do zrobienia. Musze powiesic obrazy, zamontowac skrzynki na buty, szafe dokonczyc itd itp.

nad lozkiem bedzie takie foto

na scianie obok

buty beda w skrzynkach

tutaj takie zaslony sa:
http://www.rivieramaisonwebshop.nl/index.cfm?/artikeldetails_EN&artikel=CU-artikel-7E21374F-1F29-0BD1-72A3D8F0273FC4A8
http://www.rivieramaisonwebshop.nl/index.cfm?/artikeldetails_EN&artikel=CU-artikel-7E25A1B0-1F29-0BD1-721A177DA12DD846

wrobelek0403

siog ja bym doszyła u góry, jak to jest 20 cm, z dolu nie bedzie widac :)

a co do tego - rolety czy zasłony, kierowała bym sie upodobaniami, co bardziej lubisz i juz :)

siog

zaraz cykne fote z oknem... kurde sama nie wiem. rolety w kuchni na 100 proc. Ale w sypialni tej nie wiem. swiatla tam chyba nie potrzebuje... jak ktos zapala swiatla w domach onaprzeciwko to ja to widze. wiec cos musi moje okna zakrywac dobrze

Dodany tekst: 27 Mar 2012, 19:00:08

to co widac z okna

probniki tkaniny na rolety (kolory)