Moje lokum

Zaczęty przez siog, 16 Sty 2012, 12:17:27

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

siog

dzieki Nionczka:) Mieszka sie super! A wlasnie zaczela chodzic do przedszkola, dlatego jestem nieobecna:) ogolnie Niemcy to zupelnie inny swiat, poziom i kultura zycia niesamowite. jedynie ludzie mnie bola...no nie mam do nich serca:( cale szczescie ze Dusseldorf taki miedzynarodowy i jez.angielski w codziennym uzyciu na rowni z niemieckim, no i blisko wszedzie. europejski weekendy i to bez samolotu, pociagiem samochodem sa niesamowite. mieszkamy przy hol i bel granicy, do fr tylko 2 godz, do lux tez 2 godz

mayagaramond

Ten kolorowy fotel jest swietny!!!

No i podloga jest przepiekna.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

siog super ja nie wierze ze ty nie studiowalas czegos powiazanego z wystrojem wnętrz/architekturą :)

siog

Cytat: maraxela w 06 Sie 2012, 21:40:59
siog super ja nie wierze ze ty nie studiowalas czegos powiazanego z wystrojem wnętrz/architekturą :)

maraxela no ja cie kocham!!!  bighug
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

wrobelek0403

siog stól jest absolutnie boski :dreaming: mnie sie cos takiego marzy w wersji kawowej.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

siog

wrobelku ebay niemiecki studiowac psze pani!!! cuda niewidy:) ja juz uzalezniona jestem, a pokoj albhy to totalny ebay, oprocz poscieli i zaslon   :rotfl:

wrobelek0403

siog ja czasem widuje na allegro fajne rzeczy, ale nic mnie jeszcze tak nie zachwyciło. poza tym dojrzałam do wymiany stołu i krzeseł :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

Cytat: siog w 06 Sie 2012, 22:45:35
wrobelku ebay niemiecki studiowac psze pani!!! cuda niewidy:) ja juz uzalezniona jestem, a pokoj albhy to totalny ebay, oprocz poscieli i zaslon   :rotfl:
pokaż, pokaż :)

siog

u Albhy to wszystko lezy jeszcze i lozko nie gotowe jeszcze (wiem ze nie do uwierzenia:(

Dodany tekst: 07 Sie 2012, 09:06:04

troche wiecej fot, i kilka zajawek (raczej same rzeczy) z pokoju malej tez

Dodany tekst: 07 Sie 2012, 10:09:37

tutaj kilka rzeczy z pokjoju Albhy. czekam na zaslony, lampe, stolik i musze jeszcze dokonczyc prace DIY plus szukam polki

p.s. zwierzu, zrob cos. wkurzajace jest dodawanie zdjec do starego wpisu...nadal pokazuje date z wczoraj i nie idzie do gory

Dodany tekst: 07 Sie 2012, 11:17:00

Dodany tekst: 07 Sie 2012, 12:22:10

glownym kolorem/akcentem ma byc pomaranczowy. reszta kolorow to szarosci, czern, ciemny zgaszony fiolet i mietowy + drewno

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

siog ja moge studiowac ebay allegro ale mgr z tego nigdy nie obronie . Ja sie nie nadaje do tego . Ja nie widze zaleznosci miedzy rzeczami w pokoju . Nie widzie kolorow,ksztaltow - no albo sie to ma albo sie nie ma .

bozena.dp

Cytat: maraxela w 07 Sie 2012, 15:36:59Nie widzie kolorow,ksztaltow - no albo sie to ma albo sie nie ma

o tak, marax ma rację!

sierpniowajulka

U A. tyle fajnych rzeczy - one domagają się wręcz ogarniętego pokoju już!!! :P Stolik fajny, sporo innych sprzętów także - masz oko i cierpliwość do wyszukiwania perełek na ebay. Może stworzysz własny wątek, w którym będziesz podrzucać linki do najciekawszych znalezisk? (oczywiście takich, których sama nie chcesz upolować ;) ) Pokaż kuchnię "zamieszkałą" - jestem ciekawa efektu.

siog

sierpniowajulka

http://www.kidslovedesign.com/nonjetable-ceiling-lamp-for-a-design-children-bedroom-1502005.htm - ta jest wspaniała! tylko mam nadzieję, że to nie pod sufit, tylko luźno na dłuższym kablu? :)
dywan do mnie nie przemawia ze względu na strukturę tkania - bałabym się szybkiego efektu szmatki.

wrobelek0403

sierpniowajulka hej, nie wiem, czy widziałas :) kupiłam lampy :D no i dojrzalam do wymiany stołu i krzeseł ;)

jak bedziesz miała chwilke zajrzec, to bede wdzieczna  :blush:

siog

Cytat: sierpniowajulka w 08 Sie 2012, 21:02:13
http://www.kidslovedesign.com/nonjetable-ceiling-lamp-for-a-design-children-bedroom-1502005.htm - ta jest wspaniała! tylko mam nadzieję, że to nie pod sufit, tylko luźno na dłuższym kablu? :)
dywan do mnie nie przemawia ze względu na strukturę tkania - bałabym się szybkiego efektu szmatki.

Julka, dlaczego jako szmatka. to jest porzadna gruba welna tkana. tylko dakie dywany kupuje. rodzice maja stare juz kilkadziesiat lat i sa jak nowe.
Lampa oczywiscie bedzie wisiec nisko na sznurku, tam sufity ok 4 m

nionczka

Cytat: siog w 08 Sie 2012, 17:47:121. Poulsen PH5

uwielbiam! Na nówkę mnie nie stać, chodzi mi o reedycję, ale moja teściowa ma w domu taki model granatowy z lat 60. Może nie dokładnie ph5, ale baaardzo podobny. Głupio mi ją poprosić o starą lampę, która nadal wisi, ale już z mężem ustaliliśmy, że jest moja przy najbliższych zmianach.

za 111 euro bierz! Nawet jeśli nie powiesisz jej w tym pokoju.

Dodany tekst: 09 Sie 2012, 08:21:38

Cytat: sierpniowajulka w 08 Sie 2012, 22:02:13http://www.kidslovedesign.com/nonjetable-ceiling-lamp-for-a-design-children-bedroom-1502005.htm - ta jest wspaniała! tylko mam nadzieję, że to nie pod sufit, tylko luźno na dłuższym kablu?
BOSKA!!!

Dodany tekst: 09 Sie 2012, 09:23:11

Cytat: siog w 08 Sie 2012, 17:47:12chodzi za mna ten dywan i nie chce wyjsc z glowy

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/80140756/

nie dziwię się, że chodzi za Tobą ten dywan, piękny jest

zosia2007

siog ja napisze tylko ze jak zwykle slicznie mieszkanie urzadzilas ;D
bardzo mi sie podoba

siog

Dzisiaj ukonczylam maly projekt DIY :) skrzynia na zabawki malej
kupiona na starocich za grosze.szkoda ze nie mam fot sprzed. byla machnieta na bialo byle jak, ze starara zlamana galka.

musialam ja dobrze wyczyscic, przetrzec papeierm sciernym. 3 warstwy primera, potem farba +nowa galka i lalala:)

oto efekt 3 dniowej pracy:) zmiesci duzo zabawek i najwazniejsze ze ma plytka szuflade na drobne duperele

emcia

świetna
napracowałaś się

Justynna

siog, świetna skrzynka! W ogóle jest pod wrażeniem całego "lokum" :)

siog

wiecie co jest smieszne...ze moj maz za kazdym razem jak znosze cos do domu to sie uspokoic nie moze, oczy przekreca i nerwy mi psuje. jak w koncu juz zrobie te rzeczy to wtedy caly czas lazi i wzdycha oh jakie to piekne! jak przynioslam skrzynie to sie zamknac nie chcial, teraz to spiewa jaki to dobry pomysl byl!  :rotfl:

a tak poza tym takiego mam pecha z lozkiem ze nawet pisac sie nie chce. nadal nie zrobione i ten koles cos kreci, wiec znow jest na lodzie i nawet nie wiem gdzi i kogo mam szukac...

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: siog w 09 Sie 2012, 17:53:06szkoda ze nie mam fot sprzed.
no wlasnie :D swietna :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

siog

na 13 str kawalek widac "przed" ale juz z topem pomaranczowym i bez galki.
ta skrzynia jest i drewno i dykta na gorze iw srodku i to cholerstwo straszne bylo... musialam tyle trzec papierem sciernym i ten primer tak zarlo ze szok, wiec szczesliwa jestem ze farba dobrze pokryla:)))

jeszcze mam dwie skrzynki na sciane do przerobienia. jedna na rozowo inna na fiolet chyba