Budowa domu, krok po kroku HELP!

Zaczęty przez Kasia, 05 Gru 2011, 10:27:06

rubin04

Ciekawe ile ma moja mała łazienka.. :hmm:
bo ona jest malutka, typowo kibelkowa raczej ale wcisnełam tam  prysznic.

Dodany tekst: 05 Wrz 2013, 18:07:41

Moja:

Dodany tekst: 05 Wrz 2013, 19:12:20

tylko nie ronbimy kabiny tylko scianka z kaflami będzie
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Ja mam zsyp na pranie. Wychodzę na schody, zrucam stertę na dól, schodzę, zbieram i już mam blisko do pralni.. Jakbym wyrzuciła przez balkon, to jeszcze bliżej do pralni bym miała.

Angie

justynaaaa2

golinda

Cytat: nionczka w 05 Wrz 2013, 21:17:02Ja mam zsyp na pranie. Wychodzę na schody, zrucam stertę na dól

taki zsyp ma Nina na zabawki :D

aja

ale nam się trafił koleś od doprecyzowania resztek ... wryyy już mam go dość

nikomu się nie podoba biała cegła :D ale coż - trudno

i już nam koste układają więc jest bardzo blisko końca :)

margareta

Uwaga! Chcą zlikwidować ulgę budowlaną.

olcia

Dziewczyny, przepraszam, że zaśmiecam wątek ale pilnie poszukuję sprawdzonych tynkarzy działających w okolicach Warszawy (chodzi o tynki wewnętrzna, maszynowe), możecie kogoś polecić??

Kasia

zastanawiamy się nad alarmem z domu, sama nie wiem co tam by mozna było ukraść ale kombinujemy ;)

na razie dostałam oferty z dwóch firm ochroniarskich, bardzo podobne
+ jedną ofertę od firmy montujacej alarmy (2 razu drozej niż ww.)

zastanawiam się na co zwrócić uwagę? co jest ważne, ważniejsze?

aniak1211

Mysle ze warto alarm zainstalowac.
Dobrze jak firma sama zalozy alarm,
piszesz ze drozej,ale jak sama bedziesz chciala zainstalowac alarm+firma to nie wyjdzie na to samo?
wazny jest czas dojazu ochrony od chwili alarmu,
fajnie jakbys miala automatycznie wiadomosc sms w razie wlaczenie alarmu;)
Kamery sa tez "fajne" ale to juz koszty inne;)

Kasia

ale firma ochroniarska montuje okablowanie, czujniki itd ;)
+ ma mozliwość monitoringu (dodatkowo, niekoniecznie trzeba korzystać a nawet jakby to roczny koszt to około 360zł)

a pan Ziutek, montujący takie same kabelki, czujniki zarządał prawie dwa razy tyle ;)

no ale może jest tu jakis haczyk, którego ja jeszcze nie znalazłam ;)

Dodany tekst: 19 Wrz 2013, 11:14:24

Cytat: aniak1211 w 19 Wrz 2013, 12:05:43Kamery sa tez "fajne" ale to juz koszty inne;)
kamer nie chce ;)
nie chce aby mnie nagrywały :P

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 19 Wrz 2013, 12:13:23ale firma ochroniarska montuje okablowanie, czujniki itd
+ ma mozliwość monitoringu (dodatkowo, niekoniecznie trzeba korzystać a nawet jakby to roczny koszt to około 360zł)

mysle, ze to kwestia tego, ze firmy ochroniarskie są duze, wiec mają mozliwość zamawiania wiekszej ilosci materiałow, to i cena nizsza.

i na prawde monitoring z ew. interwencjami to tylko 360 zł za rok?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2013, 12:21:13i na prawde monitoring z ew. interwencjami to tylko 360 zł za rok?
30zł netto miesięcznie
czyli ciutkę zanizyłam, bo brutto wyjdzie więcej
360zł +23% Vat

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2013, 12:21:13i na prawde monitoring z ew. interwencjami to tylko 360 zł za rok?

chyba jedna interwencja w miesiącu jest w cenie
każda kolejna płatna 50zł

wrobelek0403

Cytat: golinda w 19 Wrz 2013, 11:38:35
chyba jedna interwencja w miesiącu jest w cenie

a no wlasnie, tak cos czułam, ze to nie wszystko :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

Cytat: golinda w 19 Wrz 2013, 12:38:35chyba jedna interwencja w miesiącu jest w cenie
nieuzasadnione interwencje 2
mozna zwiekszyć pakiet nieuzasadnionych i dopłacić po 5zł za kazdą dodatkową
uzasadnionych moze byc full ;)

Dodany tekst: czw, 19 wrz 2013, 10:40:59

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2013, 11:39:14
a no wlasnie, tak cos czułam, ze to nie wszystko :D
wszystko, to jest wszystko

tylko nieuzasadnione interwencje sa dodatkowo płatne, oprócz tych dwóch w cenie
czyli siedzisz w domu i włączasz alarm dla sprawdzenia czy przyjadą czy nie, czy zmieszczą się w czasie czy nie itd ;)

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 19 Wrz 2013, 12:40:07czyli siedzisz w domu i włączasz alarm dla sprawdzenia czy przyjadą czy nie, czy zmieszczą się w czasie czy nie itd

a to ludzie tak robią??? lol lol

rodzice kiedys jechali z mieszkania do domu, alarm sie włączył, patrol przyjechał, okazało sie, ze ptak jakims cudem dostał sie na strych.

ciekawe, czy to interwencja uzasadniona czy nie :D

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2013, 12:54:47a to ludzie tak robiąHuh? LOL LOL
no a jak sprawdzisz czy pilnują i czy sa skuteczni ;)

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2013, 12:54:47ciekawe, czy to interwencja uzasadniona czy nie Cheesy
obaj panowie mówili że w takich przypadkach uzasadniona, ale jak jest potem przy rozliczeniach to nie wiem ;) własnie szukam informacji ;)
nieuzasadniona to bedzie jak włącze alarm a w srodku swojego kota zostawię np. to wiem na pewno ;)

aniak1211

Cytat: Kasia w 19 Wrz 2013, 12:13:23pan Ziutek, montujący takie same kabelki, czujniki zarządał prawie dwa razy tyle wink
lepiej jak firma ochroniarska montuje swoj sprzet-podobno;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2013, 12:54:47ciekawe, czy to interwencja uzasadniona czy nie
jak by sie ktos uparl to moglby kogos finansowo wykonczyc wlaczajac mu uporczywie alarm ;D ktory bylby potem uznawany za nieuzasadniony lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: aniak1211 w 19 Wrz 2013, 13:02:43lepiej jak firma ochroniarska montuje swoj sprzet-podobno;)
tak,
tylko u nas jest kwestia że ja nie wiem czy monitoring weźmiemy (pewnie tak ale nie wiem)
na razie zalezy nam na instalacji samej

firmy ochroniarskie mają taniej (na razie z trzech wycen)
ziutek ma drozej

na razie skłaniam się ku firmie ochroniarskiej bo i taniej i wachlarz usług szerszy ale moze warto i ziutka rozwazyć :knuje: z powodów jakich jeszcze nie znam

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2013, 12:54:47ze ptak jakims cudem dostał sie na strych.
rozmawiałam z panem
jak ptak się dostał to znaczy że się włamał czyli interwencja zasadna. Jezeli okno było otwarte i ptak nim wleciał to znaczy ze mieszkańcy nie dopilnowali i jest to interwencja nieuzasadniona
jezeli ptak lecąc wybije szybę to jest to interwencja zasadna, patrol dodatkowo zabezpieczy okno aby dalszych szkód nie było

wrobelek0403

to on sie jakos dostał mimo zamknietych okien, nie ustalono jak :/

rubin04

kasia, my mamy - instalacje i wszystko firma robiła.
mamy do 2 nieuzasadnionych interw. w miesiącu.

Mi jakos lepiej jak to mamy :)