Budowa domu, krok po kroku HELP!

Zaczęty przez Kasia, 05 Gru 2011, 10:27:06

Kasia

nie za bardzo rozumiem tej dyskusji :knuje:
sugerujecie że dotychczasowa sławojka była by jak najbardziej wystarczająca?
jest zbudowana przez dobrą ekipę z dobrego drewna - może też "za bogato"?

szelma

Nie, to bardziej o stwierdzeniu, że to standard. Rób, ile chcesz - kto bogatemu zabroni ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

zwierzatko_mojej_mamy

no ja tez pierwsze slysze o trzech czy czterech, kumpela sie budowala, ma 130 metrow i lazienke na gorze, a na dole prysznic z klopem w jednym i tyle ;)
doczytuje, ze Kasia ma na mysli 2 lazienki i klop na przyklad ;) jako trzy ;) to dla mnie klop to nie lazienka, ale tez nie widzialam 3 pokoi z 2 lazienkami, chyba, ze rozmawiamy o apartamencie za milion, gdzie to jeden pokoj ma 50m2, a pozostale po 20 i maja wyjscia na dwa tarasy czy cos ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

a biednemu nie wolno?
chyba rzeczywiście powinnam pozostać przy sławojce ;)

szelma

Tak czy siak - pralkę stanowczo w innym pomieszeczniu niż łazienka polecam. No chyba że nie macie takiego gospodarczego.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Kasia

pralnia bedzie w naszej części i w łazienkach w naszej części pralki nie przewidujemy
natomiast łazienka1 to łazienka w drugim, samodzielnym, mieszkaniu. Tam pralni nie będzie, to maciupkie mieszkanie, więc tylko w łazience mozna pralkę wstawić.

zwierzatko_mojej_mamy

kumpela ma zsyp z lazienki do pralni :) na ciuchy :D a biednemy pewnie, ze wolno, wlasnie, trzeba puscic totka :D

www.annawilk.pl

Kasia

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 05 Wrz 2013, 09:28:53
podobno kumulacja :D

no zyje ta mysla od 4 rano, kiedy to przeczytalam wpis wrobla na modowej :D

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 04 Wrz 2013, 23:09:38Kasia a masz jakieś pomieszczenie gospodarcze, żeby wywalić tą pralkę z łazienki?

pralnię zdecydowanie polecam!

Dodany tekst: 05 Wrz 2013, 09:38:00

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Wrz 2013, 10:28:11kumpela ma zsyp z lazienki do pralni Smiley na ciuchy

żałuję, że tego nie zrobiliśmy
w następnym domu ;)

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 04 Wrz 2013, 23:09:38Kasia a masz jakieś pomieszczenie gospodarcze, żeby wywalić tą pralkę z łazienki? czy ta dolna łazienka to będzie taka właśnie "robocza"?
ta z pralką to łazienka w drugim mieszkaniu, ono jest naprawdę małe, tam nie ma miejsca na pralnię

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 05 Wrz 2013, 09:27:06
pralnia bedzie w naszej części i w łazienkach w naszej części pralki nie przewidujemy
natomiast łazienka1 to łazienka w drugim, samodzielnym, mieszkaniu. Tam pralni nie będzie, to maciupkie mieszkanie, więc tylko w łazience mozna pralkę wstawić.
fakt najpierw pamiętałam, że jedna łazienka jest mamy a potem jakoś nie pomyślałam, że mamie też by się pralka przydała ;) no to ok :)
a co do łazienek w mieszkaniach to racja, że teraz już coraz więcej ma podwójne, nawet na takie 3 pok 70 metrów dają 2 łazienki ;D
ja to uważam za bezsens i jedną przerobiłabym na pom. gosp. tak jak feeling zrobiła :)

Kasia

Cytat: golinda w 05 Wrz 2013, 10:36:32żałuję, że tego nie zrobiliśmy
w następnym domu wink
my pomieszczenie gospodarcze vel pralnię mamy dość niestandardowo, bo na pietrze ;)
także tylko zanieść ciuchy :)

Angie

justynaaaa2 a ja chcę dwie łazienki :D

ALe wiem, że to kwestia potrzeb. Ja wiem jak jest u mnie,
kiedy mam gości. Jedna łazienka, to zdecydowanie za mało ;D
Ty nie masz gości przyjezdnych, to nie potrzebujesz ;D

Kasia

Cytat: Angie w 05 Wrz 2013, 10:52:18justynaaaa2 a ja chcę dwie łazienki Cheesy
myslałam własnie o tobie ;) ale już nie pisałam, bo nie chciałam Cię narażać lol

justynaaaa2

Angie jasne, że jest różnica jak się miewa gości no noce a jak nie :) w twoim wypadku to jednak uzasadnione :)

wrobelek0403

angie co do przerobienia wc na łazienke to pewnie zalezy od długosci scian, a nie tylko samego metrazu. musi byc miejsce na brodzik 80x80 i pewnie trzeba to dokładnie wymierzyc. kibelek dobrac jakis niewielki i małą umywalkę i powinno byc ok.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 05 Wrz 2013, 11:09:15musi byc miejsce na brodzik 80x80

nie musi, ja nie mam brodzika pod prysznicem
tylko spadek poziomu musi byc

wrobelek0403

Cytat: golinda w 05 Wrz 2013, 10:10:40
nie musi, ja nie mam brodzika pod prysznicem
tylko spadek poziomu musi byc

no ale te 80x80 jest konieczne zeby jakos sie umyc. w łazience szerokosci 60 cm nie widze miejsca na prysznic.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

ooo, no wlasnie - kumpela tez nie ma w ogole brodzika, tylko tzw wet room ;)

www.annawilk.pl

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 05 Wrz 2013, 11:14:49w łazience szerokosci 60 cm nie widze miejsca na prysznic.

no słabo, to fakt ;)

zwierzatko_mojej_mamy

a kto ma lazienke o szerokosci 60cm?

www.annawilk.pl

Angie

niewiemjaka

60cm to chyba kibel tylko :D albo karny jezyk w odosobnieniu lol

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Wrz 2013, 10:18:05
a kto ma lazienke o szerokosci 60cm?

łazienki nikt, ale kible takie widziałam :D

ale juz doczytałam ze Angie ma 120 cm szerokosci i pewnie cos koło tego długosci, wiec luz.

Dodany tekst: 05 Wrz 2013, 12:34:13

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Wrz 2013, 11:15:39tylko tzw wet room

nie cierpie, bo mi wieje, ja musze miec kabine ;)