Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

zosia2007

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 04 Kwi 2012, 10:12:14
nie znam takiej marki

strasznie drogie!

Kupilam Oli półbuty w Deichmanie z seri Barenschuhe, skórzane ( nubuk), rozmiar 23.
Okazał osie, ze te co ma z CCC mają zdecydowanie dluzszą wkładkę niz to opisywano, Olka sie przewracała w tych butach ( nie wiem, jak ja je mierzyłam??). Te nowe są zdecydowanie mniejsze, Olka biega w nim jak młoda kózka:-)

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dziewczece/buty-dzieciece/00006001049106/półbuty%20dziecięce.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=dziewczece/buty-dzieciece

konwalia

mojej malo co pasuje, mam tak wysokie podbicie/poduszkę z tłusczzyku, ze 3/4 butk,ow nie wchodzi
mam geoxy ale rozmiar za duże(20) a potrzebujemy 19 na pulchna stópkę
pasowały jej sandalki superfita za 69 ale był tylko chłopięcy wzór z piłką i nie jestem przekonana do sandalków teraz

te naturino w tkmaxxie to sa po 80-100zł, normalnie ceny kosmos mają http://www.naturinopolska.pl/

Dodany tekst: 04 Kwi 2012, 10:40:33

musze isc w koncu elefanteny pomierzyc

ziuta

Cytat: konwalia w 04 Kwi 2012, 11:40:03musze isc w koncu elefanteny pomierzyc
konwalia koniecznie! K. też ma ekstremalnie wysokie podbicie i w ogóle taką masywną stopę i w elefanteny zawsze nam się udało wcisnąć (wprawdzie czasem rzepy są zapięte w połowie przewidzaienj długości, ale jest ok :mocking:)
to są zawsze moje ulubione buty dla K., miękkie, superelastyczna podeszwa, wygodne, w każdym sezonie mamy co najmniej jedną parę od nich

zosia2007

konwalia moj w poprzednim roku tez mial taka pulchna stopke, ze nie moglam butow kupic :crazy: na szczescie teraz juz tak nie ma

ale do rzeczy, dla P byly dobre geox'y, ecco i buty szmaciane (trampki, sandalki) z h&m
ani elephanteny ani bartki nie chcialy wejsc albo sanadlki mialy za krotkie rzepy i nie moglam zapiac

marcheewka

Ola też ma dość pulchną stopę, bartki jej sie nie dopinają (połowa rzepa), elefanteny też dośc wąskie, ale te akurat dały radę.

didi_loczek

Te kupione Wojtkowi elefanteny są do niczego  :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: Jakoś dziwnie zsuwa się w nich język, rzepami mocniej już ścisnąć nie mogę, Wojtek nie chce chodzić w tych butach, zaraz pokazuje że "Ała". 40€ poszło do kosza.  :zly:

Kupiłam mu zwykłe w Lidlu i śmiga jak ta-la-la.

magdalinska

Cytat: ziuta w 04 Kwi 2012, 11:46:41to są zawsze moje ulubione buty dla K.
moje tez, ale oprocz sandałów. sandały to geoxy

olgaaa1

Dziewczyny a w czym po domu chodzą wasze dzieci, bo nie wiem od czego to zależy. Gabrysia chodzi już sama, jak z ną gdzieś idziemy, czy po sklepie :) czy na spacrze popyla sama i mowy nie ma o rączce bo się denerwuje. Natomiast po domu, chce chodzić tylko za rączkę, albo na czworaka i tak się zastanawiam, że może ona na boso nie umie chdzić? Chodzi w rajtkach tylko  absami, może kupić jej jakieś ciapy, może zakuma? ale z drugiej strony noga też musi odpocząc, kupiłam jej coś takiego kiedyś, ale leżą w szafie

zosia2007

kotabma

olgaaa1
w kapciach albo w skarpetach
Ona moze chodzic za reke nie dlatego ze cos nie tak tylko dlatego ze lubi wasze towarzystwo ;) Z tez ma tak czasami zarowno na spacerach jak i w domu, zwlaszcza jak juz jest zmeczona i marudna
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

moja smiga w skarpetach z abs. Na lato kupimy jej sandałki, bo bezdie pewnie na balkon uciekać.

magdalinska

moj na poczatku cały czas w skarpetkach. Dopiero w jesieni dostal pantofle, ale chodził w nich tak pół na pól ze skarpetkami

iksa_nl

Tomasz lata w skarpetkach z ABS'ami albo czasem w takich kapcioskarpetach z H&M.
Ma tez papcie po sasiedzie, ale szczerze ich nienawidzi wiec mu nie zakladam (no i dodatkowo strasznie halasuja na panelach ;) )
Zupelnie na boso nie lubi.

marcheewka

W skarpetkch chyba najlepiej (najzdrowiej dla stopy) jeśli oczywiście warunki w domu pozwalają. U nas jest ciepło, wiec lata w skarpetach, jak jedziemy do moich rodziców, to ubieram Oli drugie, grubsze skarpety, albo biega w butach.

A te miękkie kapciuszki też sa fajne, myślałam kiedyś o takich, ale na wielką stopę Oli nie było rozmiaru

olgaaa1

ja kupiłam na allegro, 22 rozmiar. Nie wiem czy teraz nie będą za małe. Skarpety ściąga, chyba robi na złość, albo lubi moje zdenerwowanie na twarzy jak mówie zła "Gabryśka....." bo wówczas zanosi się od śmiechu. :) Jakoś nie umiem wzbudzić w moim dziecku posłuszeństwa, bo mnie rozbraja tymi swoimi oczami od razu,

mobka

Moj wciaz tylko w skarpetkach z ABSami.

golinda

kto mi powie, gdzie kupię dla N. białe trampki? mogą być za kostkę, mogą być krótkie

ale nie jakieś firmówki, nie wydam 200zł na trampki dla siebie, dla dziecka tym bardziej...

magdalinska

ziuta

golinda h&m http://www.hm.com/pl/product/96667?article=96667-B
albo allegro ;D

Dodany tekst: 05 Kwi 2012, 12:16:11

na chłopięcym są takie gładkie http://www.hm.com/pl/product/97219?article=97219-A

golinda

dzięki, laski! :beer:

wezmę ją na mierzenie jutro! super!
do sukienek wolę trampki niż sandały, żeby nie było tak typowo dziewczęco :)

iksa_nl

te buty z h&m to dla takich maluchow co chodza od 3 m-cy tez sie nadaja czy nie za bardzo i wtedy lepiej kupic cos z typowo dzieciecych marek?
np. takie: http://www.hm.com/pl/product/97215?article=97215-A jeszcze widzialam takie "adidaskowe", ale chyba nie ma juz na stronie...

zosia2007

moj pomykal w h&m butach w tamtym roku, w tym roku tez mu kupie trampki

Dodany tekst: 05 Kwi 2012, 13:31:02

w tamtym roku mial ponad rok wiec tez zaczynal chodzic ;)

magdalinska

iksa_nl ja bym kupiła cos z własnie takich typowo dla dzieci, pierwsze buty moj Kuba miał elefantena