Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Ola dzisiaj ochrzciła na spacerze swoje nowe baleriny - upadła i zdarła noski ;)
Krótki jest żywot wszelkich Olinkowych butów ;)

foszek

Cytat: marcheewka w 17 Mar 2012, 20:42:48
Ola dzisiaj ochrzciła na spacerze swoje nowe baleriny - upadła i zdarła noski ;)
Krótki jest żywot wszelkich Olinkowych butów ;)
jak H. gdybys zobaczyla jakie ma pozdzierane z przodu kozaczki z zary

martullek

rilla

ja oglądałam nowa linie w ccc, noga p wchodziła super, a z tym mamy problem, bo ma szeroka. tylko tez rozmiaru nie bylam pewna... jutro musze skoczc

marax

Cytat: magdalinska w 17 Mar 2012, 20:20:58
no własnie mam wrazenie ze u mojego jest tak samo!! nie wiem czy te jesienne go nie cisna, niby nie powinny, bo ma taki minimalny, minimalny luz, ale ma, no nie wiem, nie wiem :/ dzisiaj załozyłam grubsza skarpete i trampki wieksze, jakos chodził....

Wyjmij wkladke ma byc wieksza o 1 cm

niewiemjaka

mobka my 25 kupiliśmy, młodemu wyjątkowo przypasowały te file :)
w tym koszy obok półki z dziecięcymi były wlasnie takie malusie adisaski za 49 zł rozmiary cos pewnie 19-20..
a te normalne adidasy byly w normalnej cenie

mobka

Niewiemjaka, a to chyba w zlym miejscu patrzyliscie. Tamte byly przy ubrankach dla maluchow, w zasadzie wiecej butow obok nie bylo. Ale najwiekszy rozmiar, to bodajze 25 wlasnie bylo.

Dziewczyny, jakby ktoras szukala "adidaskow" w rozmiarze 22 to polecam: http://allegro.pl/prawie-nowe-adidasy-z-tygryskiem-rozm-22-i2215497078.html

Kupilam Kubie jesienia w Smyku, mial na nogach raz jesienia (nie chodzil w nich wtedy) i raz wiosną.

marax

ja jestem oburzona cena butów dla dzieci ze skory . srednia powyzej 200 zl ..................... najtaniej to 180 ............... bez jaj za taka cene mozna z powodzeniem uszyc buty dla mezczyzny a nie dla malego dziecka . Takie ktore mi sie podobaly kosztowalo 279 zl . Chybabym musiala upasc na glowe zeby takie kupic .....................

konwalia

marax to może  w takie mniej podobające się? w deichmannie mają sensowne ceny, w tkmaxx jak patrzyłam dziecięce nie przekraczały 129

marax

Cytat: konwalia w 18 Mar 2012, 20:52:43
marax to może  w takie mniej podobające się? w deichmannie mają sensowne ceny, w tkmaxx jak patrzyłam dziecięce nie przekraczały 129

bylam w jakiejs zdrowej stopce ............. chyba powinna sie nazywac złota stopa lol
jutro wybieram sie do bartka moze bedzie mial jakies znosniejsze te ceny ............ tk maxxx o nie pomyślalam ! mam blisko .deichmanna nie moglam dzisiaj nigdzie znalesc ale moze jutro trafie .

konwalia

oglądałam primigi za te 129, ale było tez sporo innych tańszych, a crocsy chyba po 69

marax

Cytat: konwalia w 18 Mar 2012, 21:04:36
oglądałam primigi za te 129, ale było tez sporo innych tańszych, a crocsy chyba po 69
Crocs ale to te plastikowe ? ja chce ze skory . Miekkie . MI sie np nie widze te pokazane z decathlona . Mala dostala takie w spadku po kuzynie ale one jakies takie szerokie,gruba podeszwa , maloelastyczne  .

konwalia

tak to plastiki, może któraś szuka na lato

primigi były typowe półbuty, generalnie głównie półbuty, trochę też sandałek

marax

Ja chce taki fason
Nie calkiem zakryte
http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/9271/w-5151494x.html
Kupilam zakryte w tamtym roku i malo skorzystała .Szybko sie zrobilo cieplo i musialam kupowac odkryte .

konwalia

coś takiego u nas było, ale nie wiem jak się to nazywa, jak sandałki z krytym przodem ;)

skupiałam się na butach do nauki chodzenia, ale z tego co mi się podobało nie było rozmiary 12-18mcy, za to 6-12 i 18-24 chyba z 20 par

Kata

A my wczoraj byliśmy z Małą w Woli Filipowskiej (to jest za Krzeszowicami) i kupiliśmy jej półbuty polskiego producenta (zapłaciliśmy 105 zł). Firma się nazywa Ani-But. Mieliśmy już dla niej od nich sandały i byliśmy zadowoleni.
Pozdrawiam

Kata

bozena.dp

dziewczyny, mam pytanie
jakie buty kupić 14 mies. dziecku, które już chodzi? bo musze kupić jakieś Pawełkowi, a nie wiem jakie ;D

marcheewka

Kupiliśmy Oli półbuty ze skóry w ccc z serii junior kids. Miała juz z tej serii jesienią, fajne były

http://najlepszegalerie.pl/kolekcja/ccc.2012/10447,Obuwie,CCC

na dole z prawej, obok tych czarnych.
Skóra na zewnątrz, skóra wewnątrz, kosztowały 70 zł.

Kupiliśmy tez w decatlonie adidasy, ale niestety nie były tak bardzo przecenione, 75 zł. Rózowe, bo z niebieskich nie było rozmiaru.

http://allegro.pl/adidas-lk-trainer-4-cf-i-23-buty-dzieciece-i2170324819.html

Chyba je oddam,bo wolę te ze skóry.

Dodany tekst: 18 Mar 2012, 22:18:57

bozena.dp  zależy ile kasy chcesz przeznaczyć.

Ja na jesień kupiłam Oli półbuty w ccc z serii junior kids. Były ze skóry, w cenie chyba 80 zł. Elastyczna podeszwa, bardzo fajnie sie Oli chodziło, a miała wtedy też około 14 miesięcy.
Teraz kupiliśmy też z tej serii, skora na zewnątrz i wewnątrz, elastyczna podeszwa 70 zł.

Z droższych ja sobie chwalę Primigi, mieliśmy kozaki i były świetne, teraz kupiłam Oli baleriny primigi.

W deichmanie fajne są elefanteny, ale ja dla dziewczynek jakoś nie widziałam fajnych, dla chłopców może będą.

Dla mnie ważne, aby but był w miarę oddychający, miękka, elastyczna podeszwa, w miarę sztywny zapiętek. Lubie buty na rzepy.

rilla

mnie się ta nowa seria w ccc tez podoba, no i polskie sa:) facet, który stworzył ccc ma łeb na karku:D dlatego juz nei daje zarobić "deichmanowi":) wpsieram naszych rodzimych wytwórców:D

marax

bylam w 2 ccc i nie widzialam tych butów . Widzialam jakies badziewie z myszka miki rozowe ........... Wszystko co widzialam bylo sztuczne .Masa ludzi nie mialam sily przerzucac tych kartonikow szukajac skory .

marcheewka

Cytat: rilla w 18 Mar 2012, 22:26:36
mnie się ta nowa seria w ccc tez podoba, no i polskie sa:) facet, który stworzył ccc ma łeb na karku:D dlatego juz nei daje zarobić "deichmanowi":) wpsieram naszych rodzimych wytwórców:D

ale one chyba nie są polskie? Nie mogłam znaleźć na metce producenta, był tylko importer właśnie ccc

marcheewka

Cytat: maraxela w 18 Mar 2012, 22:28:55
bylam w 2 ccc i nie widzialam tych butów . Widzialam jakies badziewie z myszka miki rozowe ........... Wszystko co widzialam bylo sztuczne .Masa ludzi nie mialam sily przerzucac tych kartonikow szukajac skory .

Marax, ja ich też wcześniej nie widziałam.Jesienią kupiłam z tej serii botki w Borku, ale teraz tam nie widziałam.
Dzisiaj przypadkiem znalazłam na Bielanach ( w tesco). Te buty mają białe kartoniki z takimi namalowanymi jakimiś zwierzakami chyba...

Te buty szybko się sprzedają, bo są w naprawdę dobrych cenach i dość solidnie wykonane.

Dodany tekst: 18 Mar 2012, 22:39:42

Cytat: rilla w 18 Mar 2012, 22:37:33
nie, ponoc w polkowicach robia:)
eee, nie chce mi sie wierzyć...
chociaż... one za dobrze wyglądają na chiński badziew ;)

marax

to w tesco czy w ccc . BYlam dzisiaj w ccc na bialanach i nie widzialam .

Dodany tekst: 18 Mar 2012, 22:40:17

http://www.bartek.com.pl/news.php?id=257
kupon na bartki

marcheewka

Cytat: maraxela w 18 Mar 2012, 22:40:05
to w tesco czy w ccc . BYlam dzisiaj w ccc na bialanach i nie widzialam .

Dodany tekst: 18 Mar 2012, 22:40:17

http://www.bartek.com.pl/news.php?id=257
kupon na bartki

W CCC, ale tam, gdzie jest tesco. Bo ccc jest jeszcze tam, gdzie jest auchan.
Ja sie nie znam, Bielany to dla mnie tesco albo auchan ;)

Ale zależy jakiego rozmiaru szukasz, ja kupiłam 24 i chciałam takie półbuty lekko sportowe