Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

olgaaa1

Ja też mam typowo dziecięce Bartka, średnio podobają mi się wizualnie, ale zalecane są jako pierwsze buty, bo mają miękko podeszwe.
A co myślicie o crocsach?

zosia2007

Cytat: olgaaa1 w 05 Kwi 2012, 14:53:22A co myślicie o crocsach?
moj P ma ala crocsy na basen
na wakacje zamierzam mu nabyc druga pare do latania po plazy
na codzien raczej bym go w to nie ubrala, za maly jesczez jest

feeling.good

Staś miał w zeszłym roku crocsy i je uwielbiał. Sprawdziły się na wakacjach i w domu też. W tym roku też już dostał nowe.

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 05 Kwi 2012, 14:12:56
moj P ma ala crocsy na basen
na wakacje zamierzam mu nabyc druga pare do latania po plazy
na codzien raczej bym go w to nie ubrala, za maly jesczez jest

a co to są te crocsy??

aaa, juz wiem.

niewiemjaka

Cytat: olgaaa1 w 05 Kwi 2012, 14:53:22A co myślicie o crocsach?
super sprawa, jedyne buty w ktorych chce od czasu do czasu chodzić "po domu" młody czyli np zamiast kapci u dziadkow, gdzie zimna podłoga, albo jak idziemy do sąsiadow przez klatke,
w wakacje też czesto chodził i bedzie chodzic bo kupiłam mu juz kolejne
na pewno jednak sa to buty dla dziecka ktore chodzi, bo noge niespecjalnie trzymają itd..

konwalia

moja nie wchodzi podbiciem w trampki hm... po rozmowie z rehabilitantką odpuszczam na razie buty, jak zacznie faktycznie chodzić i nadal będzie tą jedną nogę koślawić, to ją oklei(piętę)

a i powiedziała, ze buty nie muszą być za kostkę-to mit, ważne zeby podeszwa była mega elastyczna i tylko ta część zapietka sztywna, żeby pięta nie uciekała, i że profilowana podeszwa to nie wcale taka super, bo stópka nie pracuje i najbardziej poleca jednak skarpety z całą podeszwą gumowaną lub skórzaną

marcheewka

Cytat: konwalia w 05 Kwi 2012, 16:30:21
moja nie wchodzi podbiciem w trampki hm... po rozmowie z rehabilitantką odpuszczam na razie buty, jak zacznie faktycznie chodzić i nadal będzie tą jedną nogę koślawić, to ją oklei(piętę)

a i powiedziała, ze buty nie muszą być za kostkę-to mit, ważne zeby podeszwa była mega elastyczna i tylko ta część zapietka sztywna, żeby pięta nie uciekała, i że profilowana podeszwa to nie wcale taka super, bo stópka nie pracuje i najbardziej poleca jednak skarpety z całą podeszwą gumowaną lub skórzaną

no, nam też ortopeda mówil, ze profilowana podeszwa to nie koniecznie dobre.

foszek

Te trampki z h&m strasznie szybko zdzieraja im sie podeszwy

marcheewka

w tkmaxx we Wroclawiu widziałam wczoraj śliczne sandałki superfit w super cenie, niestety tylko rozm 20. No i jeszcze inne, skórzane, piękne, idealne w cenie 49 zł ale w rozm 22...
Dlaczego moje dziecko ma taką wielka stopę???

konwalia

marchewka ja szukam superfitów 19-u mnei było pełno 20, a 19 tylko chłopięce, pojadę po świętach, może coś dorzucą
jaki rozmiar ma Ola? choć u mojej a 19 na 10mcy to chyba też spore stopy

marcheewka

Cytat: konwalia w 07 Kwi 2012, 20:49:45
marchewka ja szukam superfitów 19-u mnei było pełno 20, a 19 tylko chłopięce, pojadę po świętach, może coś dorzucą
jaki rozmiar ma Ola? choć u mojej a 19 na 10mcy to chyba też spore stopy

U nas sporo było butów w mniejszych rozmiarach, Ola ma 23, ale zależy od firmy.
Będę tam zagladać co jakiś czas, a wczoraj byłam po sukienkę dla siebie, buty tak przy okazji zobaczyłam.

foszek

M ysmy wczoraj spedzili prawie caly dzien na szukaniu butow dla malego. W koncu machnelismy reka i pojechalismy do sklepu, gdzie maja personel wyspecjalizowany w dopasowywaniu butow dla dzieci. W calym sklepie tylko jedne buty pasowaly F. Nasmieszniejsze w tym, ze buty, ktore uwazalismy za duze w trakcie mierzenia, zanim dostalismy "swoja" pania, zostaly przez nia uznane za male, co rzeczywiscie wyszlo w trakcie biegania malego (w tym celu maja tam m.in duzy drewniamy most, zeby sprawdzic jak dzieci biegaja w danych butach). W drodze do kasy, jak zobaczylam jak F. biegnie w butach z h&M, porownujac do tych nowych,  przy kasie ubralismy mu natychmiast te nowe.

marcheewka

a my w sobotę mierzylismy sandaly z Bartka, 23 byłyby na teraz, na lato raczej 24.
Lubie sandaly, bo fajnie widać dokąd stopa sięga ;)

Tylko ta cena, 179 szok.
czekam na jakieś przeceny, kiedy można liczyć? na dzien dziecka może??

zosia2007

Cytat: marcheewka w 16 Kwi 2012, 15:09:04

Tylko ta cena, 179 szok.
czekam na jakieś przeceny, kiedy można liczyć? na dzien dziecka może??
koniec lipca/sierpien ;/
niestety

talula

A jakie buty w domu? skarpetki ze skórzaną podeszwą się nie sprawdzają..z abs ok, ale Ala LUBI buty ;)

konwalia

talula wg mnie jak najlepsze w domu, na dwór moga być gorsze

dziewczyny w tkmaxxach są fajne sandałki superfita za 79zł-tylko, ze ostatnio były sae niebieskie z piłką-moim zdaniem bartki, to przy nich sztywniaki

zresztą, ja mam spaczone pojęcie miękkiego buta, bo mi nawet niektóre cklarksy za twarde są

talula

Koleżanka mi poleca kapcie profilaktyczne firmy Daniel, znacie tę firmę? Zastanawiam się, czy warto?
http://www.danielobuwie.pl/

Angie

talula Lena ma drugą parę papci tej firmy.
Ona brzydko chodzi, ale nie wiem czy te papcie pomagają.

zuzia

Cytat: konwalia w 16 Kwi 2012, 17:00:40dziewczyny w tkmaxxach są fajne sandałki superfita za 79zł-tylko, ze ostatnio były sae niebieskie z piłką-moim zdaniem bartki, to przy nich sztywniaki
u nas nie było bo poprosiłam koleżankę o sprawdzenie

Kasia

My byliśmy wczoraj w tkmaxxie i nic ciekawego nie było.

konwalia

a jakie rozmiary potrzebujecie? może w śr-pt będę

konwalia

u nas w tkmaxx sa takie crocsy 2/3 czyli r 18-19 za 39,90 zolte i blekit, na moja akurat, sykoda
http://allegro.pl/nowosc-2012-klapki-crocs-crocs-dla-dzieci-r-19-i2260686397.html

golinda

chciałam kupić Nince białe trampki, ale zażyczyła sobie tych:
one są super, bo nie mają normalnych wiązanych sznurówek, tylko ich imitację i to są gumki
wreszcie nie będzie wiecznie rozwiązanych sznurówek

i Elefanty dostała

mobka

Golinda, fajne!

Ja patrzac na prognozy, musze mlodemu sandaly znalezc. Juz mnie kieszen boli :(

magdalinska

ja tez pojde chyba w tygodniu po sandały, chetnie kupiłabym takie same geoxy co w tamtym roku