Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

goga

Kot jest w tej chwili najlepszym polskim aktorem

ale dialogi mieli świetne!

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

justynaaaa2

i my dzisiaj byliśmy, świetny film
kot rewelacyjny
czuję lekki niedosyt ;D

ishka82

ja również wybrałam się do kina na Bogów :) wg mnie świetny film, warto...i fajnie, bo po dłuuuugiej kinowej przerwie się nie rozczarowałam :D

suegro

Dziś byliśmy na polskim "Jezioraku".

Naprawdę dobry kryminał, do końca trzymał mnie w niepewności, coś tam momentami przypominało mi Smarzowskiego.
Bardzo dobra rola Budniak.
I lubię Warmię pooglądać. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

byłam w zeszłym tygodniu na "zbliżeniach" M. Piekorz i bardzooo rozczarowujące
moze się za bardzo nastawiłam, bo  dwa pierwsze filmy były super i teraz tez spodziewałam się czegoś ekstra

a tu w sumie nic specjalnego, banał goni banał, relacja córki i matki przedstawiona jak w tanim telewizyjnym amerykańskim dramacie, a juz finał jest jak dla mnie kompletnie z sufitu
wiele oklepanych motywów typu "matka przechowuje listy od ojca do córki, ktorych jej nie pokazała" itp
film krótki , godzina z hakiem ale i tak szkoda czasu

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

salsa, a to zaskoczenie, chcielismy sie z P przejsc na ten film, zaraz po Bogach, hmmm moze poczekamy na wersje online :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

na Bogów idzcie koniecznie, jesli jeszcze nie byliście
Zbliżenia sobie darujcie - idzcie na film Jeziorak, ja nie poszłam a koleżanki były i bardzo im się podobało ;)

wrobelek0403

dzieki :)

moze uda mi sie namowic P na kino w weekend, ech...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

jak któraś będzie miała okazję Lewiatana zobaczyć - polecam bardzo, zwłaszcza dla lubiących bezkresne rosyjskie krajobrazy

doskonałe Plemię. ale tego chyba w normalnej dystrybucji nie będzie. gdyby któraś trafiła - nastawcie się na bardzo mocny film. mocny. straszny. doskonały

odpuścić Polskie gówno. poszłam ze względu na występujących w tym znajomych i osobę Tymona Tymańskiego - miałam okazję poznać, znać nawet dość dobrze w dawnych czasach, przeczytałam biografię itp. film słaby. o niczym. hałaśliwy, chaotyczny... wart uwagi śpiewający Marian Dziędziel

golinda

Interstellar - jak ktoś lubi takie kino z nauką w tle, to będzie bardzo zadowolony. Oceny powyżej 8 na filmwebie w pełni zasłużone

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 13 Lis 2014, 10:30:24
Interstellar - jak ktoś lubi takie kino z nauką w tle, to będzie bardzo zadowolony. Oceny powyżej 8 na filmwebie w pełni zasłużone
oo, fajnie, ze napisalas, bo mi sie o w oko rzucilo, a mialam obawy, ze jednak durne bedzie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Wróciłam z tego Obywatela i powiem tak: za 12 zł mozna obejrzeć, ale bez szału... znowu się nastawiłam (jak przy Zbliżeniach) i znowu czuje, że mozna to było oglądnąć w TV bo pewnie najdalej za rok puszczą... Taki ten film trochę wydumany jesli chodzi o symbolikę
a pod względem samej historii - popłuczyny po Obywatelu Piszczyku i Nic Śmiesznego
Są momenty zabawne, są odniesienia do najnowszej historii, ale jakoś tak sztampowo, bez polotu, no nie wiem - ślizgają sie po temacie i tyle

wiec w sumie dobrze, że juz mam to za sobą bo w sobotę możemy iśc na coś innego i G. zaproponował, żeby zobaczyć ten właśnie Interstellar - Golinda mowisz, że warto?

golinda

Cytat: salsa w 13 Lis 2014, 14:06:25G. zaproponował, żeby zobaczyć ten właśnie Interstellar - Golinda mowisz, że warto?

wg mnie i mojego małżona warto!
choć z opinii tzw. znawców widzę, że im mniej się rozumie z astrofizyki, tym lepiej lol

ale i tak nam się bardzo podobał - jest kosmos, jest nauka, są wizje s-f, jest dużo emocji ludzkich i świetna obsada
długi dość!

salsa

wiesz, moze byc długi-jak juz idę do kina z męzem raz na ruski rok to chociaż posiedźmy tam trochę lol

a fajne zdjęcia tego kosmosu ? bo ja lubię :)

inkageo

Ja się uczyłam astronomii, ale nieścisłości raczej nie wychwycę  :rotfl:
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: salsa w 13 Lis 2014, 14:06:25Interstellar

kolezanka była w weekend i dzis opowiadała, ze słabe.

kino to jednak mocno kwestia gustu :D

goga

Obywatel to dla mnie nie komedia, to w gorzki sposób pokazana nasza historia - może powierzchownie, ale na pewno nie śmiesznie...

golinda

Cytat: inkageo w 13 Lis 2014, 19:20:37Ja się uczyłam astronomii, ale nieścisłości raczej nie wychwycę  :rotfl:

nie wychwycisz, bo mowa o astrofizyce ;)

golinda

Cytat: salsa w 13 Lis 2014, 18:15:44a fajne zdjęcia tego kosmosu ?

całkiem niezłe, choć nie to co w Grawitacji
to zupełnie inny film

salsa

Cytat: goga w 13 Lis 2014, 21:24:30
Obywatel to dla mnie nie komedia, to w gorzki sposób pokazana nasza historia - może powierzchownie, ale na pewno nie śmiesznie...
ja nie napisałam , ze to komedia ;) nie odebrałam tego filmu jak komedii, co nie zmienia faktu, ze dla mnie taki właśnie bez polotu
wzieli trochę tego trochę tamtego, trochę historii,  kilka motywów z innych filmów i posklejali w jeden film. mozna obejrzeć, to nie jest nudne, to nie tak-po prostu ja się spodziewałam czegoś wiecej, czegos ekstra, moze to kwestia nastawienia

goga

Cytat: salsa w 13 Lis 2014, 21:31:50po prostu ja się spodziewałam czegoś wiecej, czegos ekstra, moze to kwestia nastawienia

a to ja też, a w kwestii komedii - nie ty napisałaś, ze komedia, tylko film jest rekomendowany jako komedia

jak my byliśmy to była chyba 1 klasa gimnazjum - no nic nie zrozumieli, bo i w sumie film adresowany nie do nich - ale skoro komedia - to przyszli

źle ten film po prostu zaklasyfikowali

salsa

mnie się wydaje, ze ludzie czesto słysząc nazwisko STUHR myślą komedia - bo seksmisja, bo shrek, bo dawne komedie z młodym Stuhrem itp
ale nie pamięta się, ze oni grali duzo innych ról, lepszych i na pewno niekomediowych

goga

no to też - schematyczne myslenie

w jednej z recenzji przeczytałam "najlepsza rola komediowa Stuhra od czasów "Seksmsji" - no ktoś tu nie odrobił lekcji ....

salsa

Cytat: goga w 13 Lis 2014, 21:58:46w jednej z recenzji przeczytałam "najlepsza rola komediowa Stuhra od czasów "Seksmsji" - no ktoś tu nie odrobił lekcji ....
ups, to chyba autor recenzji nie widział filmu.....

salsa

powiem Wam, ze fajny ten Interstellar
takie trochę bajdurzenie ale na pewno oglada się z wiekszym napięciem niż Obywatela :D :D dobrze nakręcone rozrywkowe kino s-f, trochę głupia rola Anne Hathaway ale do przełknięcia ;) po filmie nawet sobie pogadaliśmy trochę o fizyce, wiec był pożytek :)

ogolnie na plus