Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Cytat: suegro w 14 Maj 2014, 20:14:39
Pomysł na film całkiem ok, ładnie zrobiony, zabawne momenty, dobra rola Allena, ale całość historii mi się w ogóle nie kleiła.
A zakończenie już w ogóle od czapy.
hmmmm jutro mam na to iść, juz się w sumie umowiłam... no to nie wiem teraz :D

Dodany tekst: 14 Maj 2014, 20:25:07

mnie ostatnio rozczarował film Locke - generalnie sama historia jest swietnym pomysłem na film, ale przedstawienie tego w takiej formie zupełnie mnie nie przekonało. Film polega na tym, ze facet jedzie samochodem w pewnym konkretnym celu do innego miasta i prowadzi rozmowy telefoniczne, z ktorych krok po kroku dowiadujemy się po co jedzie, co się stało, zarówno w zyciu zawodowym jak i prywatnym. Niestety brak jakichkolwiek innych scen mnie osobiście zmęczył- ale gdyby nakrecić to inaczej, moze poprzerywać tą podróż scenami z życia, to nie oglądałoby się tego tak ciężko...

ogólnie mimo dobrych dialogów jestem rozczarowana

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

malutenka

Bardzo fajna impreza, byłam raz i na pewno jeszcze się wybiorę http://kinoperla.pl/

zosia2007

salsa

ostatnio:
Mandarynki : http://www.filmweb.pl/film/Mandarynki-2013-694062 zupełnie przypadkiem trafiłam do kina na ten film, i muszę przyznać, ze oglada sie go cały czas w napięciu, nie widomo co się zdarzy a zakonczenie mocno nieprzewidywalne - warto
Jak ojciec i syn http://www.filmweb.pl/film/Jak+ojciec+i+syn-2013-685538 niby temat banalny i juz kilka razy "nakręcony" to jednak ten film jest zupełnie inny niż jego europejskie odpowiedniki, kino japońskie jest specyficzne, ja lubie i dlatego polecam: bardzo dobre dialogi, gra aktorska - zdecydowanie niebanalny
Casanova po przejściach http://www.filmweb.pl/film/Casanova+po+przej%C5%9Bciach-2013-648127 bez szału, ok do oberzenia, ale w sumie to taki film o niczym, zakonczenie bez sensu, mozna obejrzeć jak bedzie w TV (i nie bedzie leciało nic lepszego :P )

widziałam jeszcze Grace z Monako - moze i ten film by był OK (jako film rozrywkowy na wieczór), ale Nicole zabiła w nim wszystko co było do uratowania, beznadziejna jest, sztuczna, jedna mina cały film
]troche pieknych sukien i widoczków Monako, tyle

salsa

Byłam na filmie "Pożądanie" - nie jest to kino wybitne ale raczej obyczajowe, przyjemne
jednak oglada się to bardzo fajnie, mozna powiedzieć "jednym tchem" - nie do konca wiadomo, co się zdarzyło a co było wytworem wyobraźni, w ogole nie ma w tym filmie takiej nachalnej seksualności, to cos nowego. Jak dla mnie dobre kino rozrywkowe :)

aja

Cytat: salsa w 25 Lip 2014, 10:03:16"Pożądanie"
ja sama nie wiem co o nim myśleć, niby przyjemny ale troszkę nudny

mignon

Cytat: salsa w 25 Lip 2014, 10:03:16Byłam na filmie "Pożądanie"

ja się wybieram, ale czy dotrę, to jeszcze nie wiem, najwyżej będę polować na dvd
właśnie wszędzie czytałam takie opinie jak Twoja i stwierdziłam, że na wakacje, na upały właśnie takiego filmu mi trzeba

wrobelek0403

grają coś teraz w ogole w kinach??? poszłabym, ale same bajki widze :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jo_miekka

Ja byłam na "Most wanted man". Aktorstwo super, scenariusz słabawy.

malutenka

Widziałam "Lucy" -  guuuuupie, rozrywkowe i Luc Besson :D

salsa

wrobelek0403

My na "bardzo poszukiwanego czlowieka" :D ale to za tydzien, jak wroce z wyjazdu :)

edit: byłam. Dobre kino szpiegowskie, bez fajerwerków i wybuchów, za to z doskonałą rola Hoffmana :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

http://foch.pl/foch/1,137842,16581463,Przezyj__to_sam___czyli_dlaczego_warto_zobaczyc__Miasto.html

wybieracie sie albo moze juz byłyscie?

widziałam trailer i poraziła mnie ilosc lukru, cukru i efektów specjalnych :bad: ja - wychowana na Kolumbach nie jestem w stanie strawic Miasta 44 ;)

salsa

to ja wstawię moją aktualizację :)

BOYHOOD - świetny film o dorastaniu, o zmianach w rodzinie, o upływie czasu etc-nakręcony w ten sposób, ze nie postarzano bohaterów, nie podmieniano dzieci na inne starsze itp tylko kręcono przez 12 lat z tymi samymi aktorami :) bez wielkich dramatów ani spektakularnych uniesien - zwykle wzloty i upadki dnia codziennego, naprawdę warto :)

Magia w świetle księzyca
Allena - miły film, rozrywkowy, oglada się przyjemnie, ładne widoki, dobra muzyka, udane dialogi-no taki Allen ostatnich lat, może ciut lepszy niż kilka ostatnich filmów :)

Zanim Zasnę - świetny ! polecam, trzyma do konca,nie ma dłużyzny, nie mozna dość długo zorientować się jak to sie moze rozwiązać, Nicole Kidman pozbyła się botoksu i przypomniała sobie jak sie gra (po fatalnej roli w Grace )
no i Colin Firth wreszcie pokazał swoją "inną twarz" - ciekawa odmiana :)

margareta

Mnie "Zanim zasnę" nie zachwycił, ale to dlatego, że wcześniej przeczytałam książkę. Od początku wiedziałam co jest grane.

salsa

Cytat: margareta w 19 Wrz 2014, 21:04:08Od początku wiedziałam co jest grane.
no tak, dlatego napisałam, ze film do obejrzenia raz ;) gdybym czytała ksiązkę pewnie w ogóle bym na niego nie poszła, bo cały myk jest w tym, ze się nie wie jak to sie skonczy ;)

Dodany tekst: 22 Wrz 2014, 22:41:40

teraz wybieram się na to: http://www.kinopodbaranami.pl/film.php?film_id=7995

elve

tego nie ma w kinach, ale nie wiem gdzie wrzucić
mikroserial ;)

margareta

Cytat: wrobelek0403 w 19 Wrz 2014, 10:20:06
http://foch.pl/foch/1,137842,16581463,Przezyj__to_sam___czyli_dlaczego_warto_zobaczyc__Miasto.html

wybieracie sie albo moze juz byłyscie?

widziałam trailer i poraziła mnie ilosc lukru, cukru i efektów specjalnych :bad: ja - wychowana na Kolumbach nie jestem w stanie strawic Miasta 44 ;)
Cukru i lukru nie zauważyłam, natomiast efekty specjalne zabiły moim zdaniem ten film. Dla mnie było to nie do strawienia, ale mąż był zachwycony.

wrobelek0403

Cytat: margareta w 23 Wrz 2014, 14:11:38Cukru i lukru nie zauważyłam,

to moze zwiastun taki pocukrzony ;)

suegro

"Bogowie"

Wspaniały film, rewelacyjny Tomasz Kot, ale przede wszystkim niesamowity człowiek i jego historia.
I mnie, jako osobie po operacji serca, dotyka to w jakiś sposób jeszcze mocniej.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

wrobelek0403

suegro, dzieki za recenzje :)

wlasnie sie wybieramy za tydzien :)

ishka82

też chciałabym się wybrać, nie pamiętam kiedy byłam w kinie na filmie dla dorosłych ;) ostatnio to Pszczółka Maja, a wcześniej Jak Wytresować Smoka 2 lol

magdalinska

Cytat: suegro w 10 Paź 2014, 22:27:54
"Bogowie"

Wspaniały film, rewelacyjny Tomasz Kot, ale przede wszystkim niesamowity człowiek i jego historia.
I mnie, jako osobie po operacji serca, dotyka to w jakiś sposób jeszcze mocniej.
zgadzam sie

zuzia

umówiłam się do kina na środę, na Bogowie :)

salsa

I ja byłam na filmie Bogowie i równiez jestem zachwycona :) szczegolnie T. KOT i doskonałe dialogi, poza tym uwaga-mozna się pośmiać :)

bardzo polecam !!