Aktualności KINOWE

Zaczęty przez salsa, 14 Gru 2008, 18:24:04

suegro

A dziś nadrobiłam w końcu "Artystę".

Spodziewałam się zdecydowanie czegoś więcej po tylu Oscarach.
Ładnie zrobiony film, dobra muzyka i dobre aktorstwo, ale nie porwał mnie zupełnie.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

troche zaległe: wymyk i wyscig z czasem.

jedno i drugie trzymające w napieciu, choc z zupełnie innych przyczyn :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

dragonfly

Snow White and the Huntsman - w sam raz na taka beznadziejna pogode :D

malutenka

Cytat: dragonfly w 08 Cze 2012, 13:26:54Snow White and the Huntsman - w sam raz na taka beznadziejna pogode
My idziemy jutro :)

Chermelle

Cytat: dragonfly w 08 Cze 2012, 12:26:54
Snow White and the Huntsman - w sam raz na taka beznadziejna pogode :D

byłam w środe na tym

ciekawa jestem waszych opinii :)

dragonfly

Cytat: Chermelle w 08 Cze 2012, 13:51:28ciekawa jestem waszych opinii Smiley
Charlize Theron boska ;D Huntsman - wiadomo ;) Ta od wampirow - juz mnie wkurza, bo ona ma taki sam wyraz twarzy w kazdym filmie chyba.... Ciekawa jestem jak gra w "On the road". Najfajniejsze byly krasnale ;D

szelma

Cytat: dragonfly w 09 Cze 2012, 12:00:38Najfajniejsze byly krasnale

Czytałam dzisiaj, że protest był z tego powodu - protestowali aktorzy-karły, że jak to, żeby krasnale grane były przez "normalnych" aktorów.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

malutenka

Bardzo ładne fantasy wyszło, przede wszystkim dlatego, że poważnie podeszli do tematu i nauczyli się po Jacksonie i ostatnim władcy pierścieni, że jak się odpuści, to jest zakończenie w piętnastu odcinkach i król Aragorn mający minę 'halo, co ja tu biedna sierota robię'.
"Prince Charming" w końcu nie był dziumdzią, która wyskakuje w połowie filmu z dupy i jest happy end :D Efekty specjalne, no dobra, teraz mało co powala na kolana, ale scena odmładzania się królowej świetna. Las i elfy jadące na komputerowo zanimowanych zajączkach odebrałam jako kiczowaty efekt zamierzony(i mam nadzieję że tak było w istocie)
Śnieżka niestety jest aktorką jednej miny, ale wygląda fajnie, poza tym podoba mi się to, że na niej nie widać makijażu, nie znoszę, kiedy główna bohaterka tapla się w błocie po uszy, ale nadal ma rzęsy sztywne od tuszu i idealną kreskę na powiece. I mało się przez cały film odzywała, co też na plus :) Charlize jest wspaniała w każdym filmie, więc nie będę już piać na jej temat, Chris Hemseworth ponownie z długimi włosami jest do schrupania (jak w Thorze) i ma taaaki głos :dreaming:

dragonfly

Cytat: malutenka w 10 Cze 2012, 17:33:28Śnieżka niestety jest aktorką jednej miny, ale wygląda fajnie, poza tym podoba mi się to, że na niej nie widać makijażu, nie znoszę, kiedy główna bohaterka tapla się w błocie po uszy, ale nadal ma rzęsy sztywne od tuszu i idealną kreskę na powiece.
o, tak tak! i miala brudne paznokcie!

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 10 Cze 2012, 18:33:28Śnieżka niestety jest aktorką jednej miny

to juz było wiadomo po Zmierzchu :D :D

a opis zachecający, musze sie wybrac :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rudasekawf

Cytat: dragonfly w 08 Cze 2012, 13:26:54Snow White and the Huntsman - w sam raz na taka beznadziejna pogode
Idę w piątek z moimi zawodniczkami :) ciekawa jestem

martullek

men in black 3 - dwa razy mi się przysnęło. dobrze, że bilety były za darmo ;)

suegro

Nadrobiłam "Różę" i "80 milionów".
Lekkie kino to to nie jest. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

salsa

my bylismy w środe na "Dark Shadows"
podobało nam się, posmialismy się-fajne lekkie kino :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

obejrzeliśmy w ten weekend "Mroczne cienie" z Depp'em, typowy film Tima Burtona - uwielbiam i absolutnie się nie zawiodłam :) miło mnie zaskoczyła Eva Green bo do tej pory wydawała mi się taka nijaka ;) polecam :)

dragonfly

Bylismy wczoraj na Prometeuszu, jak ktos lubi R Scotta to mu sie spodoba ;D Nam sie podobalo bardzo, mnie Fassbender, M wolal Theron ;D

tiliam

Cytat: dragonfly w 30 Cze 2012, 12:35:49
Bylismy wczoraj na Prometeuszu, jak ktos lubi R Scotta to mu sie spodoba ;D Nam sie podobalo bardzo, mnie Fassbender, M wolal Theron ;D

juz się nie mogę doczekać tego filmu!!!!

W poniedziałek byliśmy na nowym Spidermanie w 3 D
BARDZO POLECAM!!!

malutenka

Cytat: tiliam w 04 Lip 2012, 15:29:34W poniedziałek byliśmy na nowym Spidermanie w 3 DBARDZO POLECAM!!!
Dziś idziemy, tylko, że na 2D :)
Prometeusza i nowego Batmana tez nie mogę się doczekac.

wrobelek0403

byłysmy z sister na "królewnie i łowcy" - naprawde swietny, doskonale zrobiony, piekna muzyka.

no i bohaterka mi sie spodobała - nie czeka w wiezy do usranej smierci na ksiecia, tylko działa, pokonuje macoche i zdobywa tron jako wladczyni, a nie zona :D ciekawe ;)

malutenka

Spiderman dobry, rozrywkowy, z humorem. Bardzo mi się ten reboot podoba, trzymają się komiksu. I aktor też fajny, lepszy od poprzedniego Spidermana. 3D zupełnie nie potrzebne.

malutenka

Dobrze, no to po Prometeuszu. Film był na tyle rozrywkowy, że ani minuta mi się nie dłużyła no i jak jest takie SF to wolę kosmitów, wybuchy i kijwiecojeszcze od Odysei Kosmicznej albo Moon. To na plus. Na plus też Charlize Theron, ale ona jest boska wszędzie i zawsze. Na minus:
-Powracający dyndający krzyżyk na szyi pani naukowiec. Ja rozumiem wszystko, ale czy Scottowi odbija religijnie na stare lata, że TYLE razy?
-Po cesarskim cięciu dokonanym przez cudowną samooperującą maszynę i zszyciu powłok brzusznych metalowymi zszywkami oraz wyrwaniu pępowiny pani jednocześnie zwija się z bólu oraz biega, zjeżdża na linie i zaraz zacznie stepować.
-3D nie ma, albo ja nie widziałam. Okulary do 3D dawali i nawet założyłam.
-Ani jedna postać nie była prawdziwa poza robotem.
No i chyba mam zboczenie, ale po obejrzeniu Firefly każdy następny statek kosmiczny jest tylko beznadziejnym plastikowym tworem. Raczej wolałabym ukraść ten film z sieci niż wydać na bilet 40zł. Niewart.
Czekamy na Batmana.

Dodany tekst: 21 Lip 2012, 22:56:07

Aha i była jak to Szanowny powiedział 'kobra z cipką', której kibicowaliśmy, żeby zabiła wszystkich :rotfl: byłabym zapomniała.

ziuta

ja też miałam dzisiaj okazję być na Prometeuszu...
i nie znalazłam tam nic na plus, nic a nic
dawno nie widziałam tak głupiego filmu i nie chodzi mi o gatunek, bo widziałam w swoim życiu dużo filmów fantastycznych, w tym wszystkie części aliena, do którego prometeusz miał nawiązywać
ale ten film był po prostu głupi
nie tylko przez szalone wyczyny pani, która sobie zrobiła prawie samodzielnie cc, ale i przez idiotyczną postawę "naukowców", wychodzących do kosmitów bez chełmów, dotykających na obcej planecie wszystkiego co się da, wnoszących różne "niewiadomoco" na pokład swojego statku, przywracających to co przynieśli do życia, a dopiero potem próbujących poddać to coś badaniom, bez rękawiczek :crazy: nie no, jak na mnie za dużo, a mogłabym wymieniać dalej :D
i nie znalazłam w tym filmie również nic z geniuszu ridley'a scotta, na który bardzo liczyłam ;D

Angie

Ktoś już widział Bez wstydu?

Ja koniecznie muszę zobaczyć.

wrobelek0403

Cytat: Angie w 22 Lip 2012, 00:41:19
Ktoś już widział Bez wstydu?

Ja koniecznie muszę zobaczyć.

ja tez :D

a tak w ogole to informuje zainteresowane, ze 31.08 w Multikinie jest nocny maraton filmowy LOTR - wersje reżyserskie. :D

bilety do przezycia, bo po 35 zł.

szelma

Cytat: wrobelek0403 w 22 Lip 2012, 15:05:04nocny maraton filmowy LOTR - wersje reżyserskie.

Aaaaa, fajnie :D Byłam na dwóch maratonach LOTR - jeden normalny, drugi reżyserski właśnie :D Fajne przeżycie :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!