Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

calla

Cytat: wrobelek0403 w 03 Mar 2014, 14:06:51
jadłam kiedys u Mayi gnocci z burakami i kozim serem, boszzzzz jaką mam ochote na te gnocci :headbang: a pojecia nie mam jak to było zrobione,ech :D

chodzi Ci o cos podobnego?
http://www.daskochrezept.de/rezepte/rote-bete-gnocchi-mit-ziegenkaese-kresse-und-rucola_256153.html
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

szelma

Większość komentarzy na Strefie podpada pod kategorię "niepotrzebne" :D Ale ok, następnym razem nawet jakby tu ktoś zjadł gulasz ze szczeniaczków nic nie powiem ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

Cytat: szelma w 03 Mar 2014, 15:54:47gulasz ze szczeniaczków

chętnie jednego dostarczę, sąsiedzi właśnie kupili

szelma

Najpierw byś musiała sobie fryzurę zmienić ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

nie bede musiala, on nie jest dalmatynczykiem ;)

salsa

Cytat: szelma w 03 Mar 2014, 15:54:47Ale ok, następnym razem nawet jakby tu ktoś zjadł gulasz ze szczeniaczków nic nie powiem wink
szelma wiesz co..... rece mi opadły.........
wiec uważasz , ze zjadłam gulasz ze szczeniaków, tak? ok, miło mi bardzo

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Cytat: salsa w 03 Mar 2014, 16:00:47wiec uważasz , ze zjadłam gulasz ze szczeniaków, tak?

eee, chyba tak nie uważa :) mimo to jeleń to nie mięcho które można w lidlu kupić, wiec potrawa wzbudziła zainteresowanie

salsa

wzbudzić zainteresowanie a prowadzić indoktrynację w stylu nawiedzonych wegetarian to jak dla mnie różnica....

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

Cytat: salsa w 03 Mar 2014, 16:00:47wiec uważasz , ze zjadłam gulasz ze szczeniaków, tak?

Nie.

malutenka

Cytat: szelma w 03 Mar 2014, 15:54:47Ale ok, następnym razem nawet jakby tu ktoś zjadł gulasz ze szczeniaczków nic nie powiem
Cytat: salsa w 03 Mar 2014, 16:00:47wiec uważasz , ze zjadłam gulasz ze szczeniaków, tak? ok, miło mi bardzo
Cytat: szelma w 03 Mar 2014, 16:04:11Nie.
Specjalnie wyrwałam z kontekstu, bo mnie zlepek rozbawił :D

Norka

Domowy chińczyk: wołowina z brokułem i makaronem groszkowym. Jutro pewnie zupa-krem z kalafiora, narobiłyście mi smaka :)

callja

Burak po burgundzku z wolnowara. Porcja mi wyszła jak dla pułku wojska, będzie jeszcze na jutro ;)

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Kasia

A wiecie ze ja myślałam ze te pierogi z takiego samego jelenia jak tort z sowy :)

wrobelek0403

Cytat: calla w 03 Mar 2014, 15:52:41
chodzi Ci o cos podobnego?
http://www.daskochrezept.de/rezepte/rote-bete-gnocchi-mit-ziegenkaese-kresse-und-rucola_256153.html

a nie, to były zwykle gnocci, dp tego jakos chyba pieczone buraki plus ser i chyba sos, ale nie wiem jaki. pamietam, ze niesamowicie mi smakowało :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Cytat: Kasia w 03 Mar 2014, 21:24:41
A wiecie ze ja myślałam ze te pierogi z takiego samego jelenia jak tort z sowy :)
Hahahahahaha :D
Imagine there is no hate

szelma

Cytat: Kasia w 03 Mar 2014, 21:24:41A wiecie ze ja myślałam ze te pierogi z takiego samego jelenia jak tort z sowy

I dżem z biedronki :D

calla

Cytat: wrobelek0403 w 03 Mar 2014, 21:39:41
a nie, to były zwykle gnocci, dp tego jakos chyba pieczone buraki plus ser i chyba sos, ale nie wiem jaki. pamietam, ze niesamowicie mi smakowało :D

aaaa, rozumiem.
Jak rzuci mi sie taki przepis w oczy to podesle.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

wrobelek0403

Cytat: calla w 04 Mar 2014, 09:53:04
aaaa, rozumiem.
Jak rzuci mi sie taki przepis w oczy to podesle.

dzieki :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 03 Mar 2014, 14:06:51jadłam kiedys u Mayi gnocci z burakami i kozim serem, boszzzzz jaką mam ochote na te gnocci

ale chcesz przepis na gnocchi?

Dodany tekst: 04 Mar 2014, 11:48:14

Cytat: golinda w 03 Mar 2014, 16:01:58mimo to jeleń to nie mięcho które można w lidlu kupić

w DE mozna lol

W Polsce jadlam teraz wedline od mysliwego (sam poluje i wedzi) i to byla rewelacja i wg mnie jedzenie takiego miesa jest zdrowsze i bardziej swiadome niz jedzenie miesa z produkcji masowej.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 04 Mar 2014, 11:45:13ale chcesz przepis na gnocchi?

nie, ja chce to danie z tej knajpy, zeby mi ktos zrobił i podał :D :D

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 04 Mar 2014, 11:53:07nie, ja chce to danie z tej knajpy, zeby mi ktos zrobił i podał

to przyjedz lol

To bylo w Bad Tölz?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 04 Mar 2014, 13:05:49

to przyjedz lol

To bylo w Bad Tölz?

nie, tam był Kaiserschmarren (czy jak to sie pisze) :D to była taka mała knajpka w Monachium z meblami z lat 60 :)

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 04 Mar 2014, 13:48:23to była taka mała knajpka w Monachium z meblami z lat 60

aaaa, dobrze, teraz pamietam. Dzielnica Glockenbach :)

golinda

dzisiaj domowa pizza ;D

wrobelek0403

no wlasnie, i mieli taką obłedną mrozoną herbate z pomaranczami :D