Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: ziuta w 19 Mar 2013, 08:54:14dziś będą ziemniaczki zapiekane z wiejską kiełbasą i jajkiem, posypane szczypiorkiem, mmmm...

a kefir?

rudasekawf

Kefir uwielbiam :) Za mną ostatnio pieczonki chodzą.

U Nas zupka warzywna.

ziuta

Cytat: golinda w 18 Mar 2013, 14:38:26
dzisiaj popełnię gulasz z kaszą
natchnęłaś mnie ;) wczoraj serwowałam z ogóreczkiem kiszonym
dziś kapuśniak i placki po węgiersku

golinda

mamine pierogi ruskie :)

didi_loczek

Wczoraj zupa-krem z pieczarek. I pierogi z mięsem, kapustą i grzybami.

Dziś własnej roboty makaron z sosem serowym i boczkiem :).

rudasekawf

Obiad w szkolnej stołówce :) Dla dwóch osób za 5,6 lol Rosół z makaronem, mielony buraczki i ziemniaki :)

ishka82

obżarłam się dziś pierogów :) kupne, nie domowe, ale taaakie pyszne :D źle, bardzo źle, że odkryłam sklep z pysznymi pierogami kilka metrów od  domu :headbang:

didi_loczek

Za mną chodzą od jakiegoś czasu pierogi ruskie. Trzeba będzie zrobić w przyszłym tygodniu.

jo_miekka

U mnie dziś pęczak z grzybami i młodym szpinakiem.
Jest też pomidorówka.

wrobelek0403

laski, co zrobic dobrego z królika, zeby było duszone, a nie smazone lub pieczone??? macie jakies pomysły??
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Tzw. "potrawke".
Sama nigdy nie robiłam, ale ciągle noszę się z zamiarem.

Kasia

Wrobel, Matko Boska, co żeś uczyniła H. ?

wrobelek0403

Kasia lol lol lol

H cały i zdrowy, a ja mam juz troche dość kurczaka i indyka. widziałam tuszki królicze w sklepie i sie zastanawiam.

kiedys robiłam w sosie musztardowo-tymiankowym, ale porcje sie podsmażało, a to odpada.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

Dziś były kawałki kurczaka uduszone w pomidorach, papryce i pieczarkach z masalą i innymi cudacznymi przyprawami, a do tego ryż :) Dobre, prawe i poza pokrojeniem i pomieszaniem robiło się samo.

wrobelek0403

zupa łososiowo- ziemniaczana z koperkiem, mniam :D jutro powtórka :D

a z królikiem nadal nie wiem co, bo wszystkie znalezione przepisy zawierają jakies smazenie, jak nie miesa, to warzyw. boje sie, ze takie jałowe po prostu nie wyjdzie smaczne.

szelma

U mnie dzisiaj kasza gryczana, kotlet warzywny i buraczki zrobione przez babcię :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

callja

Cytat: szelma w 18 Kwi 2013, 23:02:47buraczki zrobione przez babcię
Mniam!! takie na ciepło?? :knuje:
Ech, wieki nie jadłam, mama takie pyszne robiła, słodko-kwaskowate :(
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zuzia

na dzisiaj mam kurczaka w sosie pomidorowym z ricottą i rucolą i ryż do tego. myślę nad surówką.

abkasia

Callja, Pyszne buraczki na cieplo są w ksiazce od termomixa. Jak przyjdzie to moge ci napisac

jo_miekka

wrobelek0403 upiecz po prostu tego królika.

ishka82

Cytat: jo_miekka w 19 Kwi 2013, 11:30:37
wrobelek0403 upiecz po prostu tego królika.
jeśli możesz pieczone, to świetny pomysł :) a jeśli nie, to spróbuj udusić bez podsmażania, skoro z innym mięsem się da i wychodzi ok, to dlaczego z królikiem miałoby być inaczej ;)

wrobelek0403

jo_miekka nie moge pieczonego :(

Dodany tekst: pią, 19 kwi 2013, 12:27:09

ishka82 pewnie sie w koncu skusze :D

na razie znow kupiłam kuraka ;)