Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rudasekawf

pikantny kurczak z cebulą z rękawa, ziemniaki w mundurkach z folii z szczypiorkowym twarożkiem, marchewka na gęsto, warzywa z pary. Na deser ciasto z jabłkami.

mobka

Wczoraj rosół i naleśniki z serkiem, bananami i bita śmietaną.
Dziś rosół i krokiety z mięsem.

wrobelek0403

na jutro zrobiłam pieczone klopsiki:

http://jemkrem.blogspot.com/2011/06/pieczone-klopsiki-zestaw-do-pracy.html

na razie siedza w piekarniku, zobaczymy :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

ogórkowa i wreszcie placki ziemniaczane, nie mogę się doczekać!
robiłam we wtorek abkasiowy makaron, dobry! zwłaszcza z sosem, emcia polewam za przepis :beer:

golinda

Cytat: ziuta w 08 Lut 2013, 13:37:58wreszcie placki ziemniaczane

chyba mnie natchnęłaś!
dzisiaj mamy gości i może zrobię te nadziewane placki ziemniaczane :hmm:

Angie

golinda jakie to nadziewane?

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Dzis po dlugiej przerwie ugotowalam obiad, a raczej kolacje:
wątróbka z jabłkiem i cebulą i duszona w podlana octem.

A jutro będzie polędwica wieprzowa.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

kasiad

Wczoraj pstrąg pieczony, ziemniaczki pieczone plus czerwona papryka, dzisiaj to samo, a na deser ciasto marchewkowe

callja

Zupa z soczewicy elvovo-nigellowa ;) - pyszna!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

ishka82

wczorajszy kurczak curry :) pyszny! pierwszy raz robiłam i zastanawiam się dlaczego dopiero teraz ;)

wrobelek0403

wyszła mi dyniowa troche wodnista, wiec wrzuciłam dwie garscie czerwonej soczewicy. I to był strzał w dziesiątke, wyszło obledne :D

calla

Cytat: wrobelek0403 w 19 Lut 2013, 20:04:24
wyszła mi dyniowa troche wodnista, wiec wrzuciłam dwie garscie czerwonej soczewicy. I to był strzał w dziesiątke, wyszło obledne :D

bede robic jutro dyniowa. Polowa lezy w lodowce. Z drugiej polowy bylo puree.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

zuzia

ishka82
a z jakiego przepisu robiłaś?

ishka82

Cytat: zuzia w 19 Lut 2013, 22:25:57
ishka82
a z jakiego przepisu robiłaś?
przeczytałam kilka i uprawiałam radosną twórczość ;) taka podstawowa wersję zrobiłam, ale z mleczkiem kokosowym i świeżym imbirem :)

malutenka

Schab upieczony w ziołach, ryż i sos słodko-kwaśny :)

wrobelek0403

malutenka, same pysznosci :D

makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, dodałam lazura złocistego, wyszło pycha :D

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 26 Lut 2013, 20:06:21makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, dodałam lazura złocistego, wyszło pycha
to są pyszności.
Schab trzeba było utylizować na już, bo niezamrożony trwał w lodówce i groziła mu inna utylizacja.

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 26 Lut 2013, 20:14:53
to są pyszności.
Schab trzeba było utylizować na już, bo niezamrożony trwał w lodówce i groziła mu inna utylizacja.

ja mam schab jutro :D po chinsku, z marchewką, kapustą pekinska, pieczarkami, imbirem i sosem sojowym :D

sonja

Udało mi się dziś zrobić przepyszne quesilladas.
Z szynką serrano i papryką chilli. Podane z pomidorową salsą i sosem czosnkowym.

zuzia

Cytat: sonja w 28 Lut 2013, 18:50:16
Udało mi się dziś zrobić przepyszne quesilladas.
Z szynką serrano i papryką chilli. Podane z pomidorową salsą i sosem czosnkowym.
mniam!!!

ziuta

u mnie dziś żurek śląski (gotowałam wczoraj, wybitny mi wyszedł :D) i leniwe

malutenka

Naleśniki z dżemem jagodowym :) Mnią mnią.

ziuta

Cytat: doda w 01 Mar 2013, 10:36:11
dwa razy w życiu robiłam i dwa razy wyszedł mi niedobry.
nie wiem czemu :hmm: winię zakwas za to :hmm:
pewnie tak, dobry zakwas to podstawa

sonja

doda bo Ty powinnaś robić kujawski a nie śląski!
A serio to na pewno wina zakwasu.