Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

malutenka

Ja robię tak:
Rano myję wodą albo żelem miceralnym zależy co miałam na twarzy na noc
Tonik
Serum
Krem pod oczy
Krem z filtrem
W ciągu dnia dokładam kremu z filtrem jeśli wychodzę z domu. Jak nie to traktuję jako krem na dzień.
Wieczorem zmywam olejem, później pianka, tonik, serum i w zależności od dnia/stanu skóry:
Krem z kwasami
Maska na noc
Krem nawilżający
Raz w tygodniu robię peeling enzymatyczny i maskę z glinki
Że dwa razy w tygodniu maskę w płachcie

malutenka

A i jeszcze jak się np nie wyśpię to nakładam na serum a pod SPF Booster rozświetlający z Orientana

wrobelek0403

Cytat: magdalinska w 11 Wrz 2023, 08:45:30a jakie wy dajecie filtry na twarz? jest mało kremów z spf50, kiedys szukałam, to bida z nędzą

ja używam tego,
https://www.hebe.pl/skin79-lekki-krem-przeciwsloneczny-do-twarzy-z-spf50-pa-50-ml-000000000000308192.html

jest bardzo lekki i nie smierdzi jak kremy do opalania.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

jak ja kocham zapach kremów do opalania, kojarzą mi się z wakacjami, czasami wącham 🤣
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

ddu

@malutenka , córka mnie opieprza , że źle myję twarz, przyszłam tu i jest instrukcja!

ale tych toników jest milion rodzajów ...

ja to bym chciała, żebyś dała tu całą listę ;)
kwasy... mamo droga, nie wiem, co to kwasy :(

myję rano płynem miceralnym,
wieczorem pianka albo płyn
Hela mówi, żee to źle ;)

magdalinska

wczoraj robiłam kwasy z mezoterapią mikroigłową, juz sie czuje młodsza :D

zwierzatko_mojej_mamy

ja byłam na iglowej i nie czuję się wielce młodzieńczo 🤣
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

magdalinska

chyba tak, chyba tak to sie nazywa. taki grubszy dlugopis

elve

Ja weszłam w etap, mniej czyli lepiej. Nie maluję się, więc sporo kosmetyków mi odpada.
Jestem fanką kosmostolog. Ma Ig i bloga

ddu

ddu

malutenka

Cytat: ddu w 17 Paź 2023, 20:03:06@malutenka , córka mnie opieprza , że źle myję twarz, przyszłam tu i jest instrukcja!

ale tych toników jest milion rodzajów ...

ja to bym chciała, żebyś dała tu całą listę ;)
kwasy... mamo droga, nie wiem, co to kwasy :(

myję rano płynem miceralnym,
wieczorem pianka albo płyn
Hela mówi, żee to źle ;)
wieczorem najpierw zmywasz tłustym a później pianką. Rano to zależy jaką masz skórę, niektórym sama woda wystarczy mnie żel micelarny

niewiemjaka

Ja rano i wieczorem płynem micelarnym
A powinnam potem tonik podobno żeby doprowadzić skórę do odpowiedniego pH?
Nie cierpię
Zapominam
Dla mnie kilkustopniowe mizianie odpada
Suckes jest jak użyje kremu 🙈

ddu

Mnie oleje nie przekonują.. mam teraz olejowe serum i ro jest tłuste,  czuję tłusta twarz,  w dodatku zawsze gdzieś spadnie kropla i zostawia ślady :p

Deremere

Od siebie polecam poczytanie sobie o karnozynie: https://karnozyna.com/

Karnozyna działa jako antyoksydant, co oznacza, że może pomagać w ochronie komórek przed uszkodzeniem spowodowanym stresem oksydacyjnym. Działa poprzez neutralizowanie wolnych rodników, które mogą powodować uszkodzenia komórek.

Dzięki temu hamuje starzenie się :) Działanie jest udowodnione naukowo.

iwetka

Na pewno staram się mieć pięknie nawilżoną skóre. Do ciała i do twarzy używam naturalnego Olejku Busajna. Mega nawilża ,a skóra po nim jak wyprasowana

iwetka

Do twarzy używam tego naturalnego kremu odżywczy krem z olejem z jagód acai -znakomita cera po nim. Hamuje on procesy starzenia, ma dobry skład. Jedyny krem po którym na prawde widac poprawe wyglądu skóry

Fiona1979

Krem z olejem z jagód acai wydaje się być świetnym wyborem, ponieważ zawiera naturalne składniki odżywcze, które mogą pomóc w zachowaniu młodego wyglądu skóry i hamowaniu procesów starzenia się.
Olej z jagód acai jest bogaty w przeciwutleniacze, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami i zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się skóry. Dodatkowo, jego właściwości nawilżające i odżywcze mogą pomóc w utrzymaniu elastyczności i jędrności skóry. Warto też wspomnieć o odpowiedniej diecie. Warto też wspomnieć o guaranie

malutenka

Ale super rzecz pod oczy mam teraz, polecam

Nikkolino

Co do pielęgnacji ciała to bym zaczęła od podstaw: produkt myjący, który nie będzie wysuszał skóry, balsam do ciała i peeling. Skupiłabym się na regularności i obserwowaniu potrzeb skóry. Z całych serii to polecam np Hagi, fajne balsamy są np z Bielendy złote ceramidy, Mixa krem z ceramidami do twarzy i ciała. Ogólnie fajnych produktów do ciała jest mnóstwo, wybierz jakiś na początek i zobaczysz co Ci w nim pasuje, co nie pasuje itp. Peelingi fajne są z Nacomi (suchy kawowy), solny z isany, fresh and natural, cukrowy i mocno olejowy z Dewi Cosmetics. Ale żeby utrzymać jędrność ciała najlepiej jest wdrożyć cwieczenia i aktywność fizyczna, same kosmetyki to za mało. Tak samo z pielęgnacją twarzy, podstawy to oczyszczanie, nawilżanie i spf, tak na prawdę dasz radę to na początek ogarnąć 3-4 produktami. Co do malowania się to polecam znaleźć dziewczyny na yt, ktore pokazują tutoriale, ja najbardziej lubię Maxineczke, ale jest ich dużo więcej, lub udać się do makijażystki na lekcje makijażu, ona też podpowie widząc Twoją twarz jakie produkty by się sprawdziły, dobierze kolory itp. Moim ostatnim odkryciem są kosmetyki od Vagheggi https://www.goldpoint.com.pl/kosmetyki-vagheggi-jakie-warto-miec-w-swojej-kolekcji/