Malujemy paznokcie - co zrobic, zeby lakier nie odpryskiwal.

Zaczęty przez mayagaramond, 21 Gru 2009, 12:59:44

aniak1211

Dziewczyny,jak tam wasze striplaki? dajecie rade same pomalowac/zdjac? Trzymaja sie?

magdalinska

czy wam sie scierają końcówki paznokci od klawiatury? to nie są odpryski, tylko takie scieranie. ja klepie na tej klawiaturze cały dzień, jak pomaluje sama w domu, to jeden dzień jest w miare ok (jak uwazam), a po drugim juz są do zmycia

wrobelek0403

Mi sie tez sciera, ale nie wiem czy to od klawiatury :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

u mnie to ewidentnie wina klawiatury, bo jak uwazam i pisze powoli i palce daje na płasko, to dłuzej wytrzymują. A jak pisze szybko, nie mysle o o lakierze, to popoludniu juz mam poscierane. Do dupy ;)

magdalinska

mobka

Mam fatalne dłonie i paznokcie, już nie wiem co robić :( naczynia staram się myć w rękawiczkach (te ci zmywarka nie moze), kremuje pp każdym myciu, a skórę mam masakrycznie suchą, rogowaciejaca. Późną jesienią pomogło trochę serum z evere. Ale po 2 tubkach przestało działać, czerwony Garnier działa tylko doraźnie...  Jakieś pomysły?
Paznokcie nie lepiej. Rozdwajaja się na potęgę. Stosowałam Alessandro odżywkę, rzeczywiście zrobiły się twardsze, ale po odstawieniu zaczęły się rozwarstwiac. Też jakieś pomysły?

calla

Cytat: aniak1211 w 08 Kwi 2016, 21:35:07
Dziewczyny,jak tam wasze striplaki? dajecie rade same pomalowac/zdjac? Trzymaja sie?

Aniak, dopiero teraz tu dotarłam. U mnie trzyma się tak se, bo paznokcie mam w fatalnym stanie. Są mega rozdwojone. Ale tydzień to mimo wszystko niezły wynik wydaje mi sie. Ze zdejmowaniem nie mam problemu. Samo wszystko odchodzi bez pomagania sobie olejkiem.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

calla

mobka, mam ten sam problem. U mnie to może być od tarczycy. Postaram się przebadać z poziomem witamin włącznie.
Spróbuj może olejowac? Podobno przynosi super efekt, ale trzeba to robić systematycznie i przez dłuższy okres czasu.

mobka

Ja tarczycę mam ok. 
Olejowanie niestety nie wchodzi w grę, bo najnormalniej w świecie nie mam czasu :(
Biorę teraz vitapil i witaminę a+e. Może coś to da...

calla

Cytat: mobka w 24 Kwi 2016, 17:28:14

Olejowanie niestety nie wchodzi w grę, bo najnormalniej w świecie nie mam czasu :(

Ja zaczęłam i z tego samego powodu przestałam.

suegro

Cytat: mobka w 24 Kwi 2016, 17:28:14Olejowanie niestety nie wchodzi w grę, bo najnormalniej w świecie nie mam czasu 

Pracujesz przy kompie?
Praca idealna do olejowania. ;)

A ja ostatnio sobie zrobiłam żele i w tym tygodniu poprawiam. Też mam teraz słabe paznokcie i mi się łamały z hybrydą.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

mobka

Nie wyobrażam sobie tłustych rąk przy kompie. Ciężko nawet o samych paznokciach mówić.
Mnie żel kusi, ale koszty odstraszają. czekam na podwyżkę ;)

suegro

Cytat: mobka w 24 Kwi 2016, 19:54:41Nie wyobrażam sobie tłustych rąk przy kompie. Ciężko nawet o samych paznokciach mówić.

Wbrew pozorom spokojnie się da pomalować olejem paznokcie i nie mieć tłustych opuszków. ;) Większość dziewczyn olejujących, które znam właśnie tak robi.

Józef Piłsudski

suegro

Cytat: mobka w 24 Kwi 2016, 19:54:41Mnie żel kusi, ale koszty odstraszają. czekam na podwyżkę

Żel mi wychodzi taniej niż hybryda, bo rzadziej chodzę. :D

Józef Piłsudski

magdalinska

mobka M. był u dermatolog, miał tak fatalne dłonie, suche, pękały, az mu sie rany robiły. Dostał jakąs masc, krem i robi testy alergiczne

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

aniak1211

mobka, kup sobie lampe,pudelko zelu,blok polerski,primer i sama bedziesz robila;).    Mam tyle pieknych odcieni hybrydy,caly zestaw do zeli i nic nie moge uzyc:(. Musze zmienic prace.

mobka

Goga, coś  między 100 a 120.
Aniak ja mam dwie lewe ręce.
Su, jeśli chodzi o paznokcie to mizialam olejkiem z Regenerum a i tak cała klawiaturę miałam tłustą. Gorzej jest z dłońmi.

szelma

Olejek z Regenerum jest do dupy. Na moje skórki działa jedynie masło z Lusha. Na ręce ogólnie spróbuj Cicaplast z La Roche-Posay albo Cicalfate z Avene - mam teraz ten z Avene i jest naprawdę dobry, no i można stosować w pracy, bo nie zostawia tłustej warstwy.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

ziuta

mobka, u mnie sprawdził się zestaw maść z witaminą A (do dłoni) i olej rycynowy (do paznokci)
olej wcieram głównie w skórki, wiadomo, że opuszki też się trochę utłuszczą, ale przy takiej suchej skórze to się błyskawicznie wchłania
dwa miesiące temu miałam paznokcie cienkie jak papier, suche, rozdwajające się, teraz naprawdę widzę różnicę, są mocniejsze, nie rozdwajają się WCALE, łamią tylko przy konkretnym urazie mechanicznym

niewiemjaka

mobka, możesz dodatkowo kupić sobie takie nawilżająca, natłuszczające, odżywiające, regenerujące i inne maski/odzywki jednorazowe w saszetkach, do dłoni albo do dłoni i stóp, rękawiczki i smarujesz na noc - nie tracisz czasu, nie brudzisz klawiatury
np w Rossmanie jest tego sporo

golinda

Cytat: goga w 24 Kwi 2016, 21:24:33jakie w Wawie są?

ja płacę 130. Irenka jest perfekcyjna, robi to świetnie i bardzo szybko.

to nie jest tak, że każdy może sobie kupić lampę i żel i gotowe... ja już przerobiłam kilka "salonów", gdzie "profesjonalistka" nie umiała tego porządnie zrobić

suegro

Cytat: golinda w 25 Kwi 2016, 13:17:23to nie jest tak, że każdy może sobie kupić lampę i żel i gotowe... ja już przerobiłam kilka "salonów", gdzie "profesjonalistka" nie umiała tego porządnie zrobić

No właśnie.
Poza tym ja nie znoszę sama cokolwiek robić przy paznokciach, brr. Po to chodzę by mieć zrobione raz a porządnie. Poświęcam 1,5h raz na 3 tygodnie na myślenie o paznokciach.

Józef Piłsudski

mobka

Szelma  miałam ten krem z la Roche. Nie bardzo mi pomógł.
Maść z witaminą A też przerobilam. No kiepsko jest. Ale rzeczywiście może by z tym olejkiem rycynowym spróbować. Tylko gdzie to kupić, apteka?