Malujemy paznokcie - co zrobic, zeby lakier nie odpryskiwal.

Zaczęty przez mayagaramond, 21 Gru 2009, 12:59:44

justynaaaa2

Kurde ciekawe od czego to zależy
Zniechęciłam się na razie ;)

calla

W książeczce załączonej do zestawu jest napisane, ze przy paznokciach słabych trzyma się krócej. U mnie by się zgadzało, bo są rozdwojone.
Zalecają tez robienie przerwy w nakładaniu.
Twoje paznokcie muszą być mocne, skoro tak dobrze się trzyma.
Ja jeszcze nie nakladalam, bo mam fatalny stan paznokci. Olejuje je właśnie i chce skrócić na maxa. Jak odrosną, to chcę pomalować. Mam nadzieje, ze chociaż trochę je odzywie i zetne to co jest rozdwojone.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

malutenka

Chciałam powiedzieć, że technologią tradycyjną, bez lampy i wspaniałych lakierów, za pomocą utwardzacza z Wibo pazury trzymają mi się od soboty.

mobka

calla

Cytat: mobka w 18 Mar 2016, 20:21:07
A czy ten utwardzacz też mega szybko wysusza?

Nie rozumiem pytania.
Chodzi o to, czy lampa szybko wysuszy zwykły lakier?

malutenka

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 18 Mar 2016, 21:55:50Ja tez polecam Top coat z wibo z serii chyba gel like czy cis takiego. Rewelacyjny jest.
tak jest, tak samo boski jest z evelinu też top coat gel coś tam

a tych niby wysuszaczy z pipetą nienawidzę, bo wiekszość ma w sobie coś oleistego - ja tam potrzebuję wysuszyć każdą warstwę osobno, a po tam oleju to nie wiem, jak mam nałożyć kolejna warstwę, to jedynie można na sam koniec wg mnie, ale to za mnie załatwia wibo albo eveline i niczym dodatkowym nie muszę kropić
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

calla

malutenka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Mar 2016, 22:05:56a tych niby wysuszaczy z pipetą nienawidzę, bo wiekszość ma w sobie coś oleistego - ja tam potrzebuję wysuszyć każdą warstwę osobno, a po tam oleju to nie wiem, jak mam nałożyć kolejna warstwę, to jedynie można na sam koniec wg mnie, ale to za mnie załatwia wibo albo eveline i niczym dodatkowym nie muszę kropić
ja susze druga warstwę lakieru, bo pierwsza schnie sama ekspresowo, nakładam utwardzacz i znowu tym wysuszaczem, jak zakropisz jedną krople na paznokieć to się nakłada lakier normalnie, ew. jak przedobrzę to po wyschnieciu myję ręce.

mobka

Malutenka do ciebie było.
Miałam insta dry z sally Hansen ale w lakier że i on potwornie szybko gestnieje.
Teraz mam semi lac w kroplach, ale do dupy jest, bo   nie można iść od razu spać ;)

mobka

zwierzatko_mojej_mamy

mobka, no niekoniecznie, ale ja już maluję paznoty tylko wibo/lovely, tymi sprawdzonymi, co momentalnie schną - matowe, pólmatowe, z tymi z drobinkami matującymi albo typu paznokieć skórzany albo tym glam z niby drobinkami brokatu, troche metalizuje - zaletą tych udziwnień jest momentalne schnięcie

+ 2 z rimmela mam, które też całkiem szybko schną

mój algorytm jest taki - do stóp na przykład, raz na tydzień, ale rónie dobrze raz na 2 tygodnie, podczas prasowania - przed rozpoczęciem prasowania maluję 1 warstwę, po 20 minutach drugą, po kolejnych 20 trzecią - zwykle prasuję w weekendy wielki zwał, więc spokojnie godzina mija ;) wtedy mam boskie stopy

ręce to większy problem, bo mniej można robić, zatem przy filmie ;) maluje 1, 30 minut czekam i druga, 30 minut i top coat ;) voila ;)

aha - ten top coat czy z wibo czy z evelinu, żelowy, z "gel" w nazwie oba, to każdy z nich "wybłyszcza" te oryginalnie matowe lakiery wyżej wspomniane na normalny błyszczący, fajny efekt dając ;) np. ten lovely glam, bez top coatu jest bardziej brokatowy, po top coacie trzeba przyłożyć paznot do oka, żeby  wyhaczyć te drobinki ;)

www.annawilk.pl

malutenka

Cytat: mobka w 19 Mar 2016, 09:09:27A ten top coat z wibo wysusza lakier?
mój nie wysusza. Ja używam Iron Hard z wibo i on schnie dłużej niż lakiery ale i tak warto. Mam strasznie nielubiące lakieru paznokcie, po 11 dniu są do zmywania bez niego, choćbym nie wiem co robiła. Do wysuszania wstawiłam to co wyżej z sally hansen, ja tym wysuszam każdą warstwę lakieru, tylko top coat schnie normalnie bez niczego, bo mam wrażenie, ze ten wysuszacz na niego nie działa, albo działa tylko na wierzchnią warstwę, jak raz poszłam spać, bo myślałam, ze suche to miałam takie ryski paznokciach. Top coat schnie mi na kamień w 20 minut.

zwierzatko_mojej_mamy

mi top coat schnie szybko, w jakieś 5 minut max, ale ja bardzo pilnuję tego, żeby poprzednie warstwy były do top coatu już zaschniete na mur  - jeśli nie będą to top coat je jeszcze rozciapta i będą razem schły w cholerę

www.annawilk.pl

calla

mobka

Mnie też mignelo gdzieś , że można porównać je do solarium. I że zwiększają prawdopodobienstwo czerniaka. Ale ile w tym prawdy...

calla

Ale ta lampa nie nagrzewa. Ona działa jak lampa u stomatologa.

feeling.good

Dziewczyny, na limango są lakiery Alesandro Striplac za 22-27 zł

Czyli na taki zestaw składa się podkład, lakier, lampa i co jeszcze?

calla

Cytat: feeling.good w 19 Mar 2016, 17:05:39

Płatki oczyszczające, odsuwacz skórek i pilnik.
Olejek, który pomaga usunąć warstwę lakieru trzeba dokupić extra.

mobka

Calla, ale to nie chodzi o grzanie, a o promienie UV. Te stomatologiczne też nie są obojętne.

calla

Cytat: mobka w 19 Mar 2016, 19:41:49
Calla, ale to nie chodzi o grzanie, a o promienie UV. Te stomatologiczne też nie są obojętne.

To prawda. Ale wydaje mi się, że takie 3-4 minuty nie zaszkodzą. Nie robi się tego codziennie.

aniak1211

Cytat: mobka w 19 Mar 2016, 16:58:15
Mnie też mignelo gdzieś , że można porównać je do solarium. I że zwiększają prawdopodobienstwo czerniaka. Ale ile w tym prawdy...
Jak bedziesz uzywala co tydzien czy czesciej to mozesz zauwazyc ze dlonie sa lekko opalone,sa specjalne rekawiczki dla osob ktore czesto korzystaja,te kilka minut co 2-3tyg. nie zaszkodza  ;)

aniak1211

Cytat: feeling.good w 19 Mar 2016, 17:05:39

Cytat: calla w 19 Mar 2016, 17:12:25
Płatki oczyszczające, odsuwacz skórek i pilnik.
Olejek, który pomaga usunąć warstwę lakieru trzeba dokupić extra.

Jak baza to i top,odtluszczacz(chybaze w striplacu inaczaej niz w hybrydzie;). )zamiast pilnika polecam uzyc blok polerski,pilnik jedynie do skrocenia paznokcia ;)

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Mar 2016, 22:05:56a tych niby wysuszaczy z pipetą nienawidzę, bo wiekszość ma w sobie coś oleistego - ja tam potrzebuję wysuszyć każdą warstwę osobno, a po tam oleju to nie wiem, jak mam nałożyć kolejna warstwę, to jedynie można na sam koniec wg mnie, ale to za mnie załatwia wibo albo eveline i niczym dodatkowym nie muszę kropić

zakraplacze sie nakłada po drugiej warstwie. ja lubie, rzeczywiscie schnie szybciej.

kupiłam se te zachwalaną top coat wibo i potwornie długo toto schnie :crazy: jednego paznota mam zepsutego, a juz nie miałam czasu malowac od poczatku. poprawie wieczorem. zobaczymy jak z trwalościa :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

po wibo pazury wytrzymały 2,5 dnia. Słabiutko. Tyle to mi normalnie lakier wytrzymuje.

doda, najlepszy zakraplacz jest z inglota.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login