Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 06 Sty 2013, 12:56:47oklejony jest cały napisami "likwidacja sklepu"

to tym bardziej muszę tam zajechać :)

fasolka1980

Ta likwidacja sklepu jest tam przyklejona od zawsze ;)

justynaaaa2

Cytat: fasolka1980 w 06 Sty 2013, 14:32:09
a to nie wiedziałam, dawno nie przejeżdżałam
mi się kojarzy że tam zawsze było "wyprzedaż kolekcji" i wszędzie napisy "terranova" a teraz ich chyba nie ma :hmm:

marcheewka

od jednego z Mikołajów Ola dostała taka sukienkę, tylko "z panterką" , na poczatku pomyślałam, co za koszmar!
Ale Ola chce ją ubierać i tańczyć ;), kręci się, skacze, szaleje...
http://sirco.pl/p/213/1934/sukienka-taniec-balet-2-3lat-sesja-usa-n019-stroje-sukienki-przebrania-balet-dla-dzieci.html

Kasia

Ta terranowa jest w okolicach morskiego oka, tak jak golindziocha pisze. Ona jest tam chyba ja z 15 lat jak nie dłużej i często jest oklejona ze ja likwidują, likwidują kolekcje, ostateczna wyprzedaż itd lol

Dodany tekst: nie, 6 sty 2013, 21:11:36

Cytat: justynaaaa2 w 06 Sty 2013, 14:34:23
a to nie wiedziałam, dawno nie przejeżdżałam
mi się kojarzy że tam zawsze było "wyprzedaż kolekcji" i wszędzie napisy "terranova" a teraz ich chyba nie ma :hmm:

A to może juz nie terranowa

jusia

Cytat: golinda w 06 Sty 2013, 12:20:55
że terranova jest mega shitem to wiem ;) ale te dziecięce to inne firmy, t. nie szyje dla dzieci
wełniana tunika, którą dostała N. jest dobrej jakości, lepszej niż zara. wygląda jak GAP
ale może to przypadek, nie wiem bo nie byłam tam.
trn to jest marka terranovy dla dzieci, Fran ma parę ciuchów
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zuzia

Cytat: fasolka1980 w 06 Sty 2013, 14:32:09
przejeżdżałam tamtędy dzisiaj
to nie jest likwidacja sklepu tylko likwidacja kolekcji :)
i faktycznie zniknęo logo terranowy.

Kasia

bylismy w smyku na Kruczej, dla Warszawianek info że mało co tam teraz jest. My zrobimy drugie podejscie jak już się wyprzedaze skończą i zwiozą tam towar z całego "świata" :D

na razie nakupowaliśmy młodemu piżam :D
i symbolicznie jakieś koszulki, nieporywające ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

Te piżamę z rybą i światełkiem, z kr. rękawem P. też ma :)
A po ile kupiłąs piżamki?

Kasia

po 20 i 30zł
ta z ryba po 20 chyba była

zuzia

kurcze, to jednak smyk mnie czeka
ta pidżama z hot wheels to dla M. "must have" :D

abkasia

nie lubie dla H takich szerokich spodni pizamowych.

golinda

Cytat: abkasia w 07 Sty 2013, 17:02:36
nie lubie dla H takich szerokich spodni pizamowych.

fajne są te z next, bo mają ściągacze na dole

abkasia

Mi juz pizamy z dlugimi nogawksmi niepotrzebne zupelnie;) wystarcza te co mam.. ;)

Kasia

Ja tez wole te ze sciagaczami ale nie będę płaciła 50zl i wiecej za pizame :)

Michalowi wszystko jedno w czym śpi, aby tylko mu ciepło było :)

zuzia

byłam wczoraj chwilę w HM. kupiłam strój na bal.
ale ta ich wyprzedaż to coraz większa podróba. powyciągali jakieś starocie, rzeczy z jesieni leżą na półkach jako aktualna kolekcja. w normalnych cenach oczywiście. myślą, że ludzie to idioci.

olgaaa1

Ja do snu ubieram moje dziecko w bodziaka, piżamę ze ściągaczem, które dla dzieci są cholernie drogie. Inne nie wchodzą w grę, bo jej się ściągają i marznie, a dodam, że moje dziecko śpi tylko i wyłącznie w temperaturze 21 stopni i bez przykrycia!!!!! Śpię z nią w jednym pokoju i ja po kołdrą dygocze, a dla niej jest to idealny stan rzeczy

kotabma

Cytat: olgaaa1 w 08 Sty 2013, 08:05:11wyłącznie w temperaturze 21 stopni i bez przykrycia!!!!!
my mamy nizsza temp: 19-20 ale spimy tak jak Wy. Zosia zaczyna sen przykryta ale po chwili koc juz jest gdzies daleko od niej. jak ja wsadze w spiwor to cala sie poci. mi jest zawsze zimno ;)

golinda

Cytat: olgaaa1 w 08 Sty 2013, 08:05:11śpi tylko i wyłącznie w temperaturze 21 stopni

to wysoka temperatura do spania

marcheewka

Cytat: kotabma w 08 Sty 2013, 08:20:57
my mamy nizsza temp: 19-20 ale spimy tak jak Wy. Zosia zaczyna sen przykryta ale po chwili koc juz jest gdzies daleko od niej. jak ja wsadze w spiwor to cala sie poci. mi jest zawsze zimno ;)

Hmm, Ola śpi w bawełnianej piżamie lub pajacu i w cienkim śpiworku. Temp w jej pokoju coś koło 22 stopni.
Ja śpie pod puchową kołdrą, w pizamie i czasem ubieram skarpety i bluzę, bo mi zimno. W sypialni też mamy ok 22 stopnie

Jakiś czas temu kupiłam piżame w tesco, ze ściągaczami na nadgarstkach i nogawkach, spodnie dość przylegające - za cene ok 30 zł ( dwie kupiłam), po praniu wyglądają tak samo, więc chyba będzie ok.

Mam jeszcze dobre pajace (tzn rękawy przykrótkie jak śpi) ale wkurzają mnie, jak chce na ubikację ( a chce posiedzieć z 5 razy przed snem)

olgaaa1

Cytat: golinda w 08 Sty 2013, 09:53:31
to wysoka temperatura do spania

Z tego co wiem to 20-21 stopni to optymalna temperatura do spania dla dziecka. Nie wyobrażam sobie, żeby spała poniżej 20 stopni, nie przykryta i w cienkiej piżamce
Marcheewka, moja nietoleruje niczego co zakrywa stopy, więc pajace odpadają, chociaż ostatnio widziałam takie bez stopy, może zaryzykuje :)

marcheewka

Cytat: olgaaa1 w 08 Sty 2013, 10:02:16
Z tego co wiem to 20-21 stopni to optymalna temperatura do spania dla dziecka. Nie wyobrażam sobie, żeby spała poniżej 20 stopni, nie przykryta i w cienkiej piżamce
Marcheewka, moja nietoleruje niczego co zakrywa stopy, więc pajace odpadają, chociaż ostatnio widziałam takie bez stopy, może zaryzykuje :)

chyba nie warto w tym wieku, bo jak chce na nocnik to trzeba to rozpinać, rozbierac, masakra. A tak tylko spodnie w dół i gotowe.
Moja znowu nie lubi golych stóp, do pizamy też jej skarpetki nakladam.

golinda

Cytat: olgaaa1 w 08 Sty 2013, 10:02:16Z tego co wiem to 20-21 stopni to optymalna temperatura do spania dla dziecka. Nie wyobrażam sobie, żeby spała poniżej 20 stopni, nie przykryta i w cienkiej piżamce

najlepsza temperatura do spania to 19C
i lepiej się przykryć, a mieć chłodniejsze powietrze

olgaaa1

Cytat: golinda w 08 Sty 2013, 10:06:23
najlepsza temperatura do spania to 19C
i lepiej się przykryć, a mieć chłodniejsze powietrze

Moje dziecko odkrywa się w temperaturze 15 stopni, więc temperatura 19' nie wchodzi u nas w gre

zuzia

czerwona kurtka z zary, rozmiar 110 wcale nie jest taka duża jak np. zarowe jesienne.
Na M. jest trochę za duża.
Raczej ją wymienię bo myśle, że nie dotrwa do kolejnej zimy.